Min erfarenhet av lådflätor

Min erfarenhet av lådflätor

College mode

lådflätor

Under det senaste året eller så har jag vuxit Naturligt hår. Under denna process har jag försökt en mängd olika skyddande stilar för att hålla mitt hår friskt under denna process. Och det här i januari fick jag lådflätor för första gången.

Detta var första gången jag hade någon form av falskt hår eller förlängningar och jag lärde mig mycket om hårvård under denna process. Trots att jag var nöjd med den övergripande upplevelsen finns det fortfarande några saker som jag önskar att jag hade vetat i förväg. Nedan ska jag prata om min erfarenhet, fördelar och nackdelar och några tips och saker att tänka på om du funderar på att få lådflätor.

Vad är lådflätor?

Om du inte är bekant, här är en snabb genomgång av vad är lådflätor och varför de är ett populärt val för kvinnor med naturligt hår. Enligt LovetoKnow,

Lådflätor är individuella flätor som vanligtvis är uppdelade i små delar eller fyrkantiga lådor. Boxflätor kan ha vilken bredd eller längd som helst, men de flesta kvinnor lägger till syntetiskt eller naturligt hår i flätan för både längd och tjocklek och fyllighet. Det bästa med dessa flätor är att eftersom de inte är fästa i hårbotten som flätor, kan de manipuleras i flera olika stilar. Det kan ta lång tid att slutföra stilen, men den färdiga produkten är vacker och håller i flera månader.

Min erfarenhet av lådflätor

Jag fick mina egna lådflätor nyligen, och så gick det för mig. Hoppas det är till hjälp för andra kvinnor som överväger dem.

Installation

Jag fick mina flätor gjorda i en liten butik i min hemstad under vintern. Installationsprocessen tog ungefär fem timmar och jag hade två eller tre personer som arbetade på mitt hår. I genomsnitt tar dessa flätor 3-5 timmar att sätta upp, beroende på hur tjocka de är och hur länge du vill att de ska vara.

Jag gick också till en butik där hår för att installera. Beroende på butik kan du behöva köpa och ta med ditt eget flätade hår för att installera. Det är viktigt att fråga din butik i förväg och se vad deras policy är.

Jag hade bett om flätor medel tjocklek och jag tog några foton för att ge exempel på vad jag ville ha. Jag hade också förseglade ändar klippa dem och sedan bränna dem. Detta är en utmärkt metod för att hålla din stil snygg, men du måste vara säker på längden på dina flätor, för när de väl är färdiga kan de inte förlängas.

Några dagar efter processen var jag tvungen att göra om några av mina flätor eftersom de var för täta, för tunna och långa. Lyckligtvis hade butiken jag gick till en policy att kunder som inte var nöjda kunde komma tillbaka upp till tre dagar senare för gratis flätor. Det är bra att kontrollera detta innan du lämnar butiken så att du inte behöver spendera mer pengar eller leva med en frisyr som du inte är nöjd med.

Bär flätorna

Jag bar mina flätor i ungefär två månader och var väldigt nöjd med dem! De kom lågt på min rygg och jag brukade dem vanligtvis i en halv upp och halv ner stil. De var fantastiska eftersom mitt naturliga hår är relativt kort, så det var ett bra sätt att ändra mitt utseende och prova något nytt.

Jag uppskattade dem verkligen för att de var så lågt underhåll. Detta gör dem riktigt bekväma för studenter. Jag skulle kunna gå på gymmet och inte behöva oroa mig för att göra mitt hår igen för lektionen eller någon av mina andra aktiviteter.

mig tvätta dem varannan vecka och jag använde sprayflaskmetoden. Jag skulle fylla en sprayflaska med lika delar schampo och vatten och sedan skaka den tills den blev skummande. Då sprutade jag rötterna med detta och masserade. Efter det skulle jag skölja bort dem i duschen och torka mitt hår i handdukar. Jag sprutade också mina rötter med flätolja och sprayade för att hålla håret hydratiserat. Jag gjorde det vanligtvis på natten och då var mina lockar torra på morgonen.

Mina flätor såg bra ut länge, jag behöll dem i totalt nio veckor. Det var lätt att se när det var dags att ta bort dem eftersom det fanns mycket nytt hår och mina flätor började se krusiga ut.

Avinstallera dem

Dra ut mina flätor tog så lång tid som att installera dem. Jag tog bort flätorna själv hemma och det tog ungefär fyra och en halv timme. Jag hittade en video online som visade en metod där botten klipps av och sedan ångras det falska håret för att skilja det från det riktiga håret under. Denna metod fungerade mycket bra för mig.

En stor fördel? jag inser det mitt hår hade vuxit mycket under denna process och det var också mycket mjukare än det hade varit tidigare. Det fanns dock en anständig mängd utsläpp som hände när jag först tvättade håret efter att jag drog ut flätorna, det var störande att se. Men det är ganska normalt, särskilt eftersom det är hår som skulle ha fallit ut de senaste två månaderna men det var det inte.

Den gode den onde och den fule

Fördelar med lådflätor:

 • De hade mycket lågt underhåll. Bortsett från att spraya dem med flätor varje morgon och massera min hårbotten mellan tvättarna, krävde mina flätor inte mycket ansträngning för att underhålla. Detta var en trevlig förändring för mig eftersom min vanliga hårrutin innebär regelbunden djupkonditionering och att sätta mitt hår i små flätor varje natt.
 • De var en rolig förändring. Jag har alltid haft relativt kort hår. Dessa flätor var ett utmärkt sätt att prova på långa, dramatiska lås. Dessutom fann jag att det att byta hår inspirerade också hur jag klädde mig och var ett bra sätt att få mig ur en stylingrutin som jag inte ens visste att jag var i.
 • De håller länge. Om du tar hand om dem kan du få den här stilen att ta ett tag. Det är upp till dig hur länge du vill behålla dem, men du kan definitivt ta ut dem i två månader med ordentlig vård.
 • De skyddade mitt hår. De kallas skyddande styling av en anledning och jag kan säga att jag märkte en bestämd positiv förändring i mitt hår efter att jag fick flätor. Jag går i skolan i nordöstra och den kalla, torra vinterluften gör att mitt hår ofta går sönder. Denna stil hjälpte till att skydda mitt hår från detta och även från stressen att styla det varje dag.

Nackdelar med lådflätor:

 • De är tunga. Jag gjorde en hel del forskning innan jag fick dem och medan jag var beredd att hantera vikten, ärligt talat, kommer du inte att inse hur tunga de är förrän du faktiskt har dem. Till och med en månad eller så efter upplevelsen, när jag trodde att jag hade anpassat mig till vikten, gick jag till en danslektion och fortsatte att förlora min plats. Ditt huvud kommer att kännas betydligt tyngre efter flätor och det är bäst att veta detta i förväg.
 • De kan vara dyra. Jag fick mina flätor gjorda i en liten butik i en liten stad och de kostar mig fortfarande runt 200 dollar. Det kan vara mycket att betala för på en gång, även om stilen varar ett tag. Priset jag betalade, baserat på min forskning, är ganska normalt, särskilt om du använder en butik som erbjuder hår. Så pris är definitivt något att tänka på.
 • De är smärtsamma först. Jag sov knappt de första nätterna på grund av hur snäva de var. Även om detta delvis beror på att frontändarna inte var så som jag ville, är obehag normalt med lådflätor. När hår växer kommer det så småningom att bli lösare och bekvämare, men om du har låg tolerans för smärta, kanske det inte är stilen för dig.

Tips för att få lådflätor

 • Kontakta din stylist. När jag först kom ut ur salongen hade jag för långa och för tunna flätor. Längden gjorde dem också mycket tyngre. Trots att jag hade kommit med foton på vad jag ville, checkade jag inte in under själva flätningsprocessen och det lämnade mig med en annan frisyr än jag ville. Jag ordnade om dem, men om jag hade gjort ett bättre jobb att kommunicera med stylisten i första hand, skulle det ha sparat mycket tid och obehag. Även om din stylist är proffsen är det du som bär ditt hår efter att du lämnat salongen, så var inte rädd för att tala upp.
 • Tvätta håret innan. Många flätningsplatser förväntar sig att du dyker upp med nyvättat och konditionerat hår. Det är bra att veta i förväg så att processen blir så enkel som möjligt. Om du är naturlig är det också en bra idé att sträcka ut och ta bort håret i förväg.
 • Se till att de inte sitter för hårt. Jag tappade en fläta i klassen för att den var för stram. Lyckligtvis var jag på en plats där jag kunde gömma mig, men jag hade fortfarande en obekväm fläck av naturligt hår som jag var tvungen att täcka över! Flätor som är för snäva kan också leda till att håret går sönder, vilket är motsatsen till vad du vill ha med en skyddande stil.
 • Köp flätespray. Flätespray är bra eftersom det mjukar upp flätat hår och gör det så mycket lättare att arbeta med. Det kan också hjälpa till att hålla rötterna hydratiserade och vissa formler inkluderar ingredienser som lindrar klåda. Jag hittade några på Target för under $ 4 och det var en av mina bästa investeringar. Den jag använde hade också många naturliga oljor för att hålla mitt hår friskt under. Plus, med sprayflaskans förpackning kan du rikta in dig på de områden som behöver det mest.
 • Neosporin kommer att rädda ditt liv (eller åtminstone hårbotten och kanterna). Frisören som jag brukar gå till rekommenderade att jag bär Neosporin för smärtlindring och jag är så glad att han gjorde det. Detta var en livräddare de första dagarna – allt jag behövde göra var att applicera det efter behov på min hårbotten eller kanter och det lugnade smärtan. Jag rekommenderar det till alla som gör flätor för första gången.
 • Använd Internet som en resurs. Jag gjorde mycket forskning innan jag fick mina flätor. Vi lever i en tid där vi bokstavligen har mycket information till hands. Från bloggar, videor, chatttrådar och andra inlägg här på CF, det finns människor från hela världen som delar sina erfarenheter och kunskaper. Fånga det!

Vad tycker du?

Har du någonsin haft lådflätor? Skulle du överväga att köpa dem? Vilken är din favoritskyddsstil? Låt mig veta nedan!