Centros de mesa de la torre mandarín

Mandarin Tower Centerpieces

Mandarin Tower Centerpieces

En av de stora nöjen vi har för Midwestern-vintrarna är ankomsten av citrussäsongen! Slutligen är det tiden på året när Wonderful Halos-mandariner pryder mina livsmedelsbutikinköp, vilket betyder att mina barn kan hjälpa sig själva till ett färskt fruktmellanmål medan jag njuter av den glada synen av färgglada mandariner i en skål. på min köksbänk. Jag tänkte varför inte ta med det roliga på vår julbordsdekning.

Vi samarbetade med Wonderful Halos Tangerines för att ge dig den här julens centrala idé, som lätt kan förvandlas till ett bordscenerium med citrus-tema med en superenkel mandarinfläck. Jag gillar verkligen det här projektet eftersom mandarintornen är tillräckligt enkla för att min oerhört oberoende 5-åring ska gå ihop utan mycket hjälp, och de är snabba nog att montera medan middagen är i ugnen. *

Hur man gör centrum av klementinträd

*Du kan göra dessa mandarintorn på morgonen före en middagsfest, men grönkålen ser fräschare ut om du monterar den närmare tiden för att visa tornen.

Tillbehör:– Underbara Halos mandarin apelsiner (vi använde fyra påsar för två torn) – Grönkål (jag använde en massa en och en halv för två torn) – Styrofoam kottar (jag använde den här kortare konen och den här högre konen) – U-formade blomnålar – runda tandpetare (bör pekas i vardera änden så här) –Frivillig gröna blad (vilken typ av vegetation du använder är upp till dig!) –Frivillig sax (användbar för att trimma vegetation) –Frivillig folie

Hur man gör centrum av klementinträd

Steg ett: Förpacka isopor-konerna i aluminiumfolie för att skydda både skummet och grönkålen. Du kan återanvända skummet till en annan båt, men du vill nog inte ha några matrester kvar. På samma sätt kan du eventuellt använda grönkålen efter att frukten har tagits bort från tornen. (Jag tror att de gröna smoothiesna efter semestern troligen kommer att vara i ordning!)

Andra steg: Skär grönkålen i kilar och använd U-formade blomnålar * för att säkra bladen i isoporskottarna. Jag var väldigt kräsen över placeringen av grönkålen, medan min dotter Lucy var mycket mindre, och till slut fann vi att det inte spelade någon roll för mycket! Du kanske vill se till att folien inte visas, så det ser inte så illa ut när tangerinerna tas bort, det vill säga om du planerar att använda dessa torn som en ätlig övervaka.

*Jag var lite orolig för att låta min förskolebarn hantera blommiga stift, men de är inte lika skarpa som quiltstiften. De är mer som långa häftklamrar.Hur man gör centrum av klementinträd

Steg tre: Fäst de underbara halos-mandarinerna till de kaleinpackade tornen med hjälp av tandpetare. Jag använde två tandpetare per mandarin och satte först in tandpetarna i skumtornet och stack sedan mandarinerna på plats.

Hur man gör centrum av klementinträd

Steg fyra: Ställ dina mandarintorn på dekorativa tårtställ och använd grönskautklipp för att ytterligare dekorera tornen och säkra grönskan på plats med fler blommiga stift. Små blommor skulle också se snygga ut, även med hängande band för ett rufsigt utseende!

Det är dags att anpassa utseendet på ditt mandarintorn och en chans att integrera andra färger som du kan använda på ditt semesterbord. Jag gillar tanken att visa upp mandarintornen på ett par rustika trädkakastativ, eller till och med en arvsuppsättning som resten av min familj skulle uppskatta. (Du kan köpa mina tårtställ här). Clementine täckt

Lucy och jag använde ytterligare mandarinapelsiner och grönskadekorationer för att göra enkla platsinställningar som verkligen kompletterar mittstyckena. Därefter fyller vi området runt kakstativet med buntar av eukalyptusklipp. Något grönska skulle se bra ut här, men jag kunde inte motstå eukalyptusträden när jag hittade några hos min stadsflorist! (Vi är inte så lyckliga att kunna skörda eukalyptus här i nordöstra Ohio, men tallar finns överallt.)Citrus bordsdekorationerVi använde våra mandarintorn som ätbara bordsdekorationer, och de var så populära bland våra tjejer att jag planerar att göra något sådant för att införliva i nästa mellanmålsbuffé jag satte ihop för en spelkväll med vänner. Och varför inte? Dessa torn är så lätta att sätta ihop, och tillsammans med ett expertorganiserat korvbord kommer alla våra vänner att tro att vi är tre lyxig! (Eh, de vet faktiskt mer än så, men jag är säker på att de skulle uppskatta ansträngningen!)

Marginalanmärkning: Som mamma vars händer är ständigt upptagna kan jag uppskatta 100% hur lätt det är för mina döttrar att skala Halos-mandariner utan min hjälp. Jag förväntade mig åtminstone lite gnällande, men inte en gång bad de om min hjälp innan de själva började skala. Vi var alla mycket glada över det. (Det är de små sakerna!)

Halo Clementine bordsdekorationerNu när Lucy är 5 år kommer hon ihåg de roliga sakerna från förflutna och har undrat om vi kan göra det igen i år. Adventskalendrar, pepparkakshus, filmkvällar med varm choklad och nu har jag en känsla av att hon kommer att fråga mig om mandariner i många år framöver. –Mandi

Credits // Författare och fotografi: Mandi Johnson. Bilder redigerade med A Color Story Desktop.