Bleach paint DIY

Måla med blekmedel på DIY-textilier

Bleach paint DIY

DIY vitare färg Idag kommer Jill of Lune att dela nästa del i vår textilserie, hur man bleker färg. Jag älskar designens enkelhet och kan inte vänta med att prova det här. Njut av!

Blekmedel är ett roligt, enkelt och billigt sätt att leka med tygfärgning och jag vet att du kommer att älska resultaten. Jag valde att skapa en enkel tank med frasen “Vi är gjorda av stjärnor” som är en anpassning av ett berömt Carl Sagan-citat. Hoppas du tycker om min version av blekmålning!

Tillbehör som behövs: Tygsäkert hushållsblekmedel, billig syntetisk borstborste, glas- eller keramikskål, mörkfärgat lock av bomullsblandning, vit handduk eller trasa, vit krita, kartong.

Säkerhet: Blekmedel är giftigt, så var försiktig med att hålla det utom räckhåll för barn. Skydda alltid dina ögon, nötningar och kläder från att komma i kontakt med blekmedel. Om du har känslig hud vill du ha tunna handskar under detta projekt. Var säker, ha kul!

Steg för att måla med blekmedel1. Lägg ett platt pappark i din skjorta. Detta ger en jämn yta på vilken din design kommer att skapas och förhindrar att blekmedel sipprar genom skjortans baksida. Skissa din design med en bit vit krita. Oroa dig inte om du behöver suddiga kritlinjerna och rita om. Krittlinjerna försvinner när du är klar med målningen. 2. Säkra din skjorta genom att fälla sidorna under kartongen med hjälp av resår eller clips för att förhindra att den glider. Förbered en liten skål med outspädd tygsäker blekmedel. Ha din handduk till hands för att rensa upp droppar. 3. Dags att göra din design permanent! Doppa borsten i blekmedlet och dra den över skålens kant för att ta bort droppen. Använd fasta streck för att spåra krita linjerna i din design. För en jämn bleklinje måste du fylla på borsten varannan tum. Tyget absorberar snabbt vätskan. Arbeta i en naturlig position och ta det lugnt. Du kommer att se att din design dyker upp snabbt, som av magi! 4. Fortsätt spåra din design tills du når slutet. Ta en paus och kom tillbaka om några minuter när blekmedlet har fått tid att reagera med tyget i din skjorta. Finns det ojämna fläckar eller ljusa områden? Inga problem. Gå bara tillbaka med din blekmedelfyllda borste och matcha designen. 5. När du är nöjd med utseendet på din skjorta, låt biten sitta i solen i en timme eller mer. Detta gör att blekmedlet kan bearbetas och sköljas. Beroende på bomullsinnehållet i din skjorta kommer färgen på din design att variera från mörkröd till orange, rosa och till och med vit. Skölj och tvätta din skjorta för hand och häng den för att torka. Dess design är nu permanent, säker att tvätta med samma färger och redo att användas.Sliten Lune vitare färgDet finns så många alternativ för att måla med blekmedel. Det är ett fantastiskt tillfälle att bli kreativ med återvunnet material. Att skapa stora rutor, en gruppering av små former som speglar ditt plaggs söm, enkla mönster som ränder och prickar och handskrift är bara några idéer för din nya design. Njut av!Sliten Lune Whitening Paint 2Tack så mycket för att ni delar den här tekniken med oss ​​idag, Jill. Var noga med att besöka Jills blogg, Lune. Puss och kram. elsie