Makeup Confession Corner: Jag gillar inte highlighter

Makeup Confession Corner: Jag gillar inte highlighter

College mode

Välkommen tillbaka till en annan del av makeup-bekännelseshörn! Kommer till dig live, det är jag, Natalie! I det här segmentet delar jag min opopulära syn på smink med er alla, kära läsare, och låter några av er ifrågasätta min bedömning av smink. Förra gången pratade jag om varför jag inte älskar MAC-läppstift. Den här veckan täcker min bekännelse en annan älskad produkt i skönhetsvärlden: överstrykningspenna.

Vi har alla fått en blixt ur hörnet av ögat. Det är en produkt som får dina kindben att lysa som om de var huggen direkt från marmor. Du kan knappt gå ner ett block innan du ser någon använda det. Det stora utbudet av överstrykningspennor är fantastiskt. Du har allt från vätskor till pulver, guld till ros, metall, glitter, listan fortsätter. Highlighter är en het artikel i världen idag, och jag skulle till och med säga att den är den mest populära makeupprodukten där ute.

Highlighter är en produkt med obestridliga kultföljare. Det är intressant att tänka att för ungefär 6 år sedan var det knappast på någons sminkradar. Nu är det föremål för besatthet för makeupälskare. Helgedomar har byggts för att berömma deras förmodade “magiska” krafter (citerar mig inte i den sista delen, men jag skulle inte bli förvånad om detta hände).

Youtube och Instagram är stora anledningar till att highlighter-besattheten nådde denna galna punkt. Bloggare visar denna produkts majestät varje dag, särskilt på Instagram-foton. Produktrecensioner från dessa påverkare kan också öka intresset. Och det är vettigt: om en person du respekterar och beundrar berättar att en makeupprodukt är bra och värt att prova, väcka din nyfikenhet. Jag gick definitivt och köpte en sak eller två efter att en favoritblogger av mig nämnde det. Utan skam.

Hur som helst, låt oss komma tillbaka till det ursprungliga ämnet. Alla verkar tappa sinnet när en ny Becca- eller Anastasia-highlighter kommer ut, men den entusiasmen delar jag inte riktigt. Sanningen är denJag är inte ett stort fan av highlighter. För att vara tydlig säger jag inte att jag hatar det. det gör jag inte motvilja highlighter, men det är inte en viktig del av min sminkrutin.

Men hur kan det vara, Natalie? Hur kan du inte gilla den här fantastiska livsförändrande produkten? “Jag är glad att du frågade. Jag undersökte mitt samvete och upptäckte att jag inte gillar det av två skäl.

Den första anledningen är på grund av min hudtyp. Min fet hud tenderar att lysa mycket hela dagen, och om jag har lärt mig någonting under mina 6 år med smink, är det att olja och highlighter INTE blandas bra. Att lägga till en reflekterande produkt i huden som regelbundet avger lika reflekterande olja får mig att se ut som om jag har tränat i en timme.

Fotokredit: Youtube; Om jag gjorde det skulle min näsa se så ljus ut i slutet av dagen.

Den andra anledningen är att det alltid känns tråkigt att använda. Naturligtvis är en pulverhöjd lätt att applicera, men håll koll på vätskor och krämer. Överstrykningspennor i flytande eller krämig form kan träffas eller missas. Ett stort antal av dem har inte rätt formel som får dem att se bra ut jämfört med annan smink. Flytande överstrykningspennor kan strimmas och få ditt ansikte att se grovt ut. Cream highlighters kan vara svåra att blanda. Många sminkutseende har förstörts av en alltför kraftig blandning av grädde.

Även om du använder ett pulver krävs precision för att applicera det på rätt områden för att undvika att se ut som en discokula. Det är mycket arbete för något som för mig inte gör någon stor skillnad för mitt ansikte.

markering är bara inte värt det för mig. Det fungerar inte bra för min hud och det är inte enkelt att applicera så att jag kan göra det snabbt och enkelt. migDet är en bra produkt, men det är inte en nödvändig del av min sminkrutin. Jag hoppas att någon annan känner detsamma.

Dela dina tankar:

Vad tycker du? Bor du och andas för belysaren eller kan du leva utan den? Berätta för oss nedan!