Aliviar el dolor muscular después del entrenamiento

Lindra muskelsmärta efter träning

Lindra muskelsår efter träning

Enligt en studie som publicerades i Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports kan dricka lite körsbärsjuice som en återhämtningsdryck lindra muskelsmärta. Antioxidantföreningar som finns i körsbär som kallas antocyaniner antas fungera genom att minska inflammation. Kylklamp Att kyla området kan lindra smärta och minska svullnad. Applicera en ispack på det drabbade området i cirka 20 minuter och upprepa varje timme tills smärtan försvinner.

Värmepåse Om du lider av pågående kronisk smärta kan värme fungera bättre än is. Prova en isolerad väska eller ta en varm dusch.

Slappna avSträck försiktigt så mycket du kan utan att anstränga dig. Och om du försöker med en ny stretchövning, be en expert att visa dig hur.

Gå på en promenad

Gå en halvtimme minst en gång om dagen för att öka blodcirkulationen i hela kroppen. Detta hjälper till att få syre till ömma muskler. Vila väl Om du har ont i musklerna efter en noggrann träningsrutin är det bästa att göra att slappna av och låta dina muskler återhämta sig. Kroppen har en stor förmåga att läka sig själv under rätt förhållanden. Ge din kropp lite tid genom att inte tvinga dig själv att återgå till träning direkt. Djupvävnadsmassage Djupvävnadsmassage efter träning ökar blodflödet till musklerna och påskyndar avlägsnandet av inflammatoriska kemikalier som orsakar smärta. Du kan också använda en självmassageenhet eller trycka på ömma muskler med en tennisboll.

Konsultera en läkare innan du testar någon av dessa övningar.