College Fashion

Kostym Essentials för College Girls 2020

College mode

Innan jag började mitt förstaårsår spenderade jag cirka 40 minuter på vilken svart skjorta jag skulle packa; Den enda skillnaden mellan de två var en scoop neckline kontra en off the shoulder cut! Det här är guiden du önskar att du hade när du packade för college, och den jag använder nu.

Oavsett om du börjar din nybörjare eller högskoleår, kom alltid ihåg: mindre är mer när du bor i sovsal eller lägenhet! Du bör ha tillräckligt med rena kläder och underkläder i minst en vecka under varje säsong. Annars kommer du att tvätta flera gånger i veckan, något du inte har tid eller viljestyrka för.

Utan ytterligare ado är det här jag tror det är den slutgiltiga guiden till vad varje college-tjej borde ha i sin garderob, de grunder som du verkligen vill använda under dina fyra års universitetsliv.

Varje dag / klass:

4 klassiska t-shirts

Få några grundläggande toppar eller linne av olika längd (beskurna toppar räknas också) i olika basfärger som svart, vit, grå och marinblå. Innehåller åtminstone en rolig t-shirt i din favoritfärg för en förändring!

Dessa kan bäras ensamma på sommaren eller skiktas under långärmade koftor, jackor och blusar på vintern. (Kolla in vår guide till vardagliga kläder för att ta reda på hur vi älskar att bära dem.)

3 söta blusar

Nordström söt Twist hem linne

Dessa skulle vara dina modebitar som roterar från år till år; De kan inkludera gröda toppar, söta linne och knappar!

Ta inte med för många hemifrån eftersom de kommer att störa din garderob, och du kan enkelt byta saker mellan ditt sovrum och ditt hem på resor hem (eller få dina föräldrar att skicka saker om det behövs).

4 tröjor

Free People-tröja: garderobssaker för college

Överdimensionerade och bekväma tröjor är mitt favoritplagg, och ingen kan övertyga mig om något annat.

Se till att de allra flesta inte bara är kemtvätt; Jag köpte en fin tröja från J.Crews godkännandeavdelning för $ 20, bara för att upptäcka att jag nästan aldrig hade den på college för att jag var rädd för att bli smutsig!

(Kolla in vår guide till de bästa tröjorna för college för att se vilka typer av tröjor du behöver packa.)

3-4 par casual shorts

Vintage agolde parkershorts

Jag har ett par flytande shorts, några söta cykelshorts och jeansshorts i tre färger: vintage tvätt, svart och vitt.

Agoldeshortsen ovan är en splurge, men de har ärligt förändrat mitt liv! De passar mig bättre än något annat par jag har provat och jag bär mitt flera gånger i veckan.

2-3 avslappnade kjolar / klänningar

Om du inte kan tänka dig att kunna sitta bekvämt i din söta klänning eller kjol, kan du överväga att packa den. (För mer information, se vår guide till de typer av kjolar och klänningar du behöver för college.)

2-3 par kvalitetsjeans

Ingen lista över college garderob väsentligheter skulle vara komplett utan jeans! Var uppmärksam på grenens längd, kvalitet och pris när du köper ett par jeans.

Personligen är mina favoritjeans hela tiden de bästa från Topshop. Jag lever för hennes mammas jeans (så otroligt smickrande och inga luckor i midjan), och hennes snäva Jamie-byxor – Jamies har massor av stretch, så de känns som leggings.

Om du inte vill betala för Topshop-jeans har jag varit otroligt lycklig med AEO också, särskilt deras mamma-jeans!

4 par svarta leggings

Lululemon align leggings - grundläggande college-garderob

Jag föreslår att du köper leggings för att springa eller träna eftersom de håller längre, minska risken för att trosor bildas och kan bäras för träning.

Även om Lululemon Align leggings är otroligt populära på campus, leta efter andra stora sportmärken, Amazon (jag har de ovan och de är smidiga som smör!), Och till och med Old Navy; deras tights håller överraskande bra även under ett träningspass.

2 par bra vandringsskor

Populära alternativ inkluderar vita sneakers, klassiska Birkenstocks, korta tossor och rygglösa loafers. (Kolla in vår artikel om de bästa casual skorna för college för en detaljerad guide till dessa!)

2 vår- / höstjackor:

En klassisk läder- eller jeanjacka kan få dig att se mer elegant ut, och något av alternativen går med nästan allt! (Den här konstläderjackan från Nordstrom är oerhört populär bland CF-läsare och har 1100 femstjärniga recensioner!)

Glöm inte en tröja med din universitetslogotyp också; skolandan går aldrig ur stil.

(För mer information, se vår lista över rockar och jackor du behöver för college.)

1 vinterrock

Se till att det här alternativet är varmt och lämpligt för de kalla månaderna på din skola. Denna North Face jacka är otroligt populär på alla universitetsområden under vintermånaderna.

Valjuveler

Köp en fin smyckenarrangör om du har många smycken och undvik att bära något för sentimentalt eller dyrt om du vet att du är benägen att förlora saker (som jag, ja! (Kolla in vår lista över de bästa smyckena för college för att ta reda på exakt vad du behöver ta med.)

1 ryggsäck eller väska

Se till att din väska är tillräckligt stor för dina skoltillbehör, säker att bära din bärbara dator och bekväm att bära.

Ovanstående ryggsäck är ett mycket populärt val på campus, men vi har ännu fler rekommendationer i våra artiklar om söta ryggsäckar för 2020 och väskor för college.

En vecka med braletter / behå / strumpor / underkläder

Ta med extra för alla dessa väsentligheter; Du vill aldrig bära smutsiga strumpor! Jag har upptäckt att två veckors leverans av ovanstående fungerar bäst för mig.

Bralettes av bomullsskidor är liv, Aerie har fina, prisvärda underkläder och jag gillar att handla billiga paket med Hanes-strumpor på Amazon. (Kolla in vår guide till de bästa braletterna för en detaljerad guide om hur du köper en bralette!)

Tränar

1 par bra löparskor för träning

Är grundläggande att skorna du bär är utformade för det träningspass du väljer och ger stöd. Skador är inte roliga eller vackra!

Med det sagt, var inte rädd för att köpa riktigt färgglada eller roliga atletiska skor; De kommer att motivera dig att gå ut och träna oftare!

(Kolla in vår guide till de bästa träningsskorna för detaljerad hjälp med att hitta det perfekta paret.)

3 sport-behåar

Vit Nike Sports BH

Sport-behåar finns i tre typer: låg belastning, medelstora slag och hög slag. Vet vilken kategori du behöver! Om du är en A- eller B-kopp kan du vanligtvis också komma undan med sport-behåar med medelstora slag för aktiviteter med hög effekt.

Mina favoritvarumärken för sportbh är Nike och Under Armour. Jag gillar verkligen att lyssna på musik när jag kör, så jag inkluderade min favorit sport-BH med en ficka som passar min iPhone, ID och husnyckel.

4-5 träningstoppar

Fuktabsorption är nyckeln till att förhindra att den ser ut som den har kastats i en pool. Definitivt investera i sporttoppar som är bekväma och vackra; Du kan bära dem i klassen, vilket kommer att motivera dig att springa direkt till gymmet efteråt!

3-4 träningspooler

Olesia träningsbyxor

Jag svär på mina Fabletics och Nike löparshorts. Jag har haft min sedan gymnasiet och har sedan kommit till slutsatsen att de är praktiskt taget oförstörbara.

Ta med dig en tröja för att kasta över leggings eller shorts för vintern; ingen vill gå till gymmet på isiga ben. Och minst ett par svarta leggings från föregående avsnitt kan helt räknas för träning.

Bonus: De fungerar alla som pyjamasbottnar och studiekläder!

Social / Utgång

1-2 avslappnade prickiga bitar (t.ex. sommarklänning, romper, jumpsuit)

Hitta något bekvämt och sött som du vill ha på dig en kväll med dina vänner.

1 par söta klackar

Välj klackar eller kilar i stället för stilettos; dina tår kommer att tacka dig nästa dag. Med det sagt, var inte rädd för att köpa skor i olika färger, texturer eller utsmyckningar!

1+ diskoklänningar

Lulus svart spetsklänning

Ta med minst en body-con klänning för de formella du kan gå till; Lulus och Forever21 har fantastiska billiga alternativ!

Undvik att bära dyra bitar; du kommer att svettas medan du dansar, och du kan spilla. Handla med vänner för att utöka dina alternativ!

3 uppsättningar “Fratting” kläder:

Om du planerar att gå på college frat fester, behöver du “frat” kläder. Det betyder ett slitna par konverserade maskintvättbara toppar och dina robusta jeansshorts. (Agoldes ovan i shortsavsnittet borde överleva, men du kan också få lite billigare för fester.)

Medan filmerna visar tjejer klädda till nio och i vackra klackar, är detta inte verklighet. De kommer att spilla det, kliva på det, men förhoppningsvis kommer de inte att kräkas.

Lägg till en billig jacka som du inte skulle ha något emot att förlora under de kallare månaderna, helst inte svart eftersom det är omöjligt att passa in i en gigantisk hög. (Se vårt inlägg på frat party outfits för ännu fler idéer!)

Andra väsentligheter för högskolekläder

1 par bra regnstövlar eller snöstövlar

Detta beror främst på var du går i skolan; Kolla in med nuvarande studenter för att ta reda på om ditt campus hanterar regn väl och om snö kommer att vara ett problem.

Om regn är ditt främsta bekymmer kan du komma undan med Joules stövlar, som visas ovan. De är ett bra hack för Hunter-stövlar, och de håller sig bra!

Anka stövlar är ett utmärkt alternativ för snöiga campus, även om North Face stövlar är populära eftersom de kommer att hålla dig i fyra år och mer.

1 paraply

Lita på mig, du kommer att sitta fast och gå i regnet till klassen minst en gång. Se till att vi inte kan glömma bort tillbehörslistan för college för ännu fler saker du behöver packa.

1 par duschskor

Tänk inte ens på att gå in i en vanlig dusch utan duschskor; du kan inte vara säker på vad du går in i. Jag är ett stort fan av mina Adidas flip flops, men rena sandaler fungerar också!

1 morgonrock och 1 uppsättning mycket mysiga pyjamas

För mina nybörjare som använder vanliga toaletter kommer en morgonrock att spara dem besväret med att oroa sig för en glidning medan de går ner i korridorerna med en handduk. Ta med din favorit mysiga pyjamas för att påminna dig om hemma och för att belöna dig själv efter att ha studerat!

Vad är det viktigaste i din college-garderob?

Så där har du det, de bästa artiklarna som borde finnas i varje college flickas garderob. Naturligtvis är detta bara mina åsikter och du kan också ha dina egna tankar om detta. Låt mig veta om du håller med mig eller om du tror att något saknas genom att lämna en kommentar eller mejla!

Vilka är grunderna i din garderob? Låt mig veta i kommentarerna!

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2008; Det uppdaterades helt och renoverades 2020 med nya foton, artiklar och information.