College Fashion

Klä för drömmål: Storbritannien

College mode

“Dressing for dream destinations” är en serie resor som tar oss runt om i världen för att dagdrömma om vad vi skulle ha på oss på olika ställen. (För mer information, se våra tidigare inlägg om Australien, Ryssland, Indien, Marocko, Sydkorea, Spanien, Kina, Grekland och Japan.)

BIld av Free-Photos från Pixabay

de Storbritannien (officiellt känt som Storbritannien och Nordirland) är ett suveränt land som inkluderar England, Skottland, Wales och Nordirland. Den har den femte största ekonomin i världen med en parlamentarisk demokrati (med en konstitutionell monark, drottning Elizabeth).

Med de fyra vackra regionerna som innehåller en djup och komplex historia är Storbritannien ett måste för dem som älskar historia och vackra landskap.

Här är några idéer för vad man ska ta med i StorbritannienOavsett om du planerar din resa eller bara drömmer om den.

Vad man ska ha på sig i Storbritannien: England

BIld av pdimaria från Pixabay

England är känt för sin många kulturella export, inklusive själva det engelska språket. Det är födelseplatsen för Shakespeare, The Beatles och Sir Isaac Newton.

Som du säkert vet är Englands huvudstad det London, som är den mest flerspråkiga staden i världen, bland andra stora prestationer.

Du kan tillbringa veckor i London (dess museer är gratis, vilket bidrar till den högsta museedeltagandet i världen), men utanför denna fantastiska stad bör du också besöka platser som Stonehenge, Bath, Cotswolds, Oxford, Brighton och mycket mer. .

BIld av fietzfotos från Pixabay

England är benäget för spontana regn, så lokalbefolkningen är alltid beredd med ett hopfällbart paraply. Ett sött par regnstövlar som inte ser ut som regnstövlar är ett bra komplement till din outfit. En klassisk trenchcoat och en trendig tröjorklänning (för att hålla värmen) är den sista handen du behöver!

Vad man ska ha på sig i England: klassisk ljusbrun trenchcoat, lila trösklänning, motorcykelregnstövlar, svart keps, paraply med körsbärsvikning

Produkter: Regnstövlar – ASOS, Paraply – H&M, Trenchcoat – H&M, Tröja klänning – Nasty Gal, mössa – Nordstrom Rack

Vad man ska ha på sig i Storbritannien: Skottland

BIld av FrankWinkler från Pixabay

Skottland är den norra halvan av ön Storbritannien. Huvudstaden är edinburgh (uttalas fonetiskt som “ed-in-bruh”). Skottland är känt för sina slott, hisnande landskap och historisk kultur.

För de yngre generationerna är det författaren JK Rowling och Harry Potter-serien (viadukten nedan filmades som Hogwarts Expressens resa).

De mest uppenbara sakerna att göra i Skottland är att besöka Loch Ness, Glen Coe, Glasgow, prova deras världsberömda whisky och äta haggis. Skottland är dock en mer äventyrlig plats än de flesta känner till med sin mängd naturliga underverk. (Roligt faktum: hans officiella djur är enhörningen).

Foto av Gabriela Palai från Pexels

Klädsel för Skottland handlar om lager. Du kan bära en tunn tröja under (Uniqlo säljer en serie Heattech-produkter som vi älskar) och lägga på eller av efter behov. En hinkpåse gör det enkelt att kasta alla dina väsentligheter där inne, medan ett par stövlar över knäna håller dina ben varma.

ballongärmtröja, senapsgul halsduk, softshelljacka vinter, svarta skinny jeans med nitar, över knästövlarna, brun mockapåse

Produkter: Byxor – Nordstrom, tröja – Nasty Gal, stövlar – DSW, Scarf – Forever 21, Jacka – Nordstrom Rack, väska – ASOS

Vad man ska ha på sig i Storbritannien: Wales

BIld av Joanna12 från Pixabay

Wales ligger i västra England och är hem för mer än 3 miljoner människor. Landet är officiellt tvåspråkigt och talar både engelska och walisiska. Huvudstaden är en kuststad som heter Cardiff.

Wales är kärleksfullt känt som “landets sång” på grund av dess historiska samband med musikaliska framträdanden (en vanlig stereotyp är att alla walesare kan sjunga). Även om det är litet är Wales (som Skottland) fullt av slott och naturlandskap.

BIld av diego_torres från Pixabay

En bekväm tröja och en vattentät jacka och skor förbereder dig för alla typer av väder. Solen i Wales är låg på vintern så solglasögon kommer att vara till nytta.

Kabelstickad tröja, vattentät jacka, svarta cat eye-solglasögon, crossbody-väska i metall, vattentäta stövlar, jeans med raka ben

Produkter: Solglasögon – MANGO, Jersey – ASOS, Jeans – H&M, skor – Nordstrom, väska – Forever 21

Vad man ska ha på sig i Storbritannien: Nordirland

BIld av DarkWorkX från Pixabay

Huvudstaden i Nordirland är Belfast, bättre känd som födelseplatsen för den dömda Titanic. Nu finns det ett fantastiskt museum om den sjunkna linjelinjen som rekommenderas starkt för besökare.

För Game of Thrones-fans filmades en del av King’s Road i den vackra sammankopplade boktunneln The Dark Hedges (bilden ovan).

En annan vacker och unik plats är Giant’s Causeway vid kusten, där du kan trampa på basaltpelare som bildades för miljontals år sedan.

Foto av Patrick Metzdorf på Unsplash

Nordirland, som resten av Storbritannien, kan bli ganska kallt och blåsigt. En lång, lurvig kappa håller dig snygg och varm vart du än går. En snygg tröja och stövlar lägger också till ett lager värme.

röd päls, svart skinny jeans, vit off shoulder tröja, vita fotkängor, röd basker

Produkter: Jacka – Forever 21, mössa – Nordstrom Rack, tröja – H&M, Jeans – ASOS, skor – Saks Off 5th

Har du varit i Storbritannien? Vilka kläder rekommenderar du?

Vad tycker du om den här guiden om vad du ska ta med dig i Storbritannien? Om du har rest dit nyligen, vad packade du och vad hade du på dig? Låt oss veta i kommentarfältet.