College Fashion

Klä för drömmål: Slovenien

College mode

“Dressing for dream destinations” är en serie resor som tar oss runt om i världen för att dagdrömma om vad vi skulle ha på oss på olika ställen. (För mer information, se våra tidigare inlägg om Australien, Ryssland, Indien, Marocko, Sydkorea, Spanien, Kina, Grekland, Japan, Storbritannien, Kuba, Island, Turkiet, Thailand, Italien, Vietnam, Frankrike, Malaysia, Nya Zeeland, Sydafrika och Indonesien.)

Foto av Daniil Vnoutchkov på Unsplash

slovenien är ett underskattat Centraleuropeiskt land känt för sina fantastiska landskap. Det gränsar till Italien, Österrike, Ungern och Kroatien.

Över hela landet hittar du snötäckta berg, tjocka skogar, drömmande åkrar, gröna floder och mer naturliga underverk (det finns över 10 000 grottor att utforska i Slovenien).

Slovensk arkitektur är en unik kombination av österrikiska och italienska influenser; Det är vackert och värt att se!

Roligt faktum: det finns 1 vingård eller vingård för varje 75 personer.

Vad du ska ta med: Ljubljana

Ljubljana Det är den största staden i Slovenien och har varit huvudstad sedan 1991. Stadens symbol är en drake som du kommer att se överallt från skyltar till skyltar till graffiti.

Även om det är den största staden i Slovenien, har den all charm av en liten universitetsstad. Den smaragdgröna Ljubljanica-floden flyter genom hela staden, så du kommer nästan alltid att gå eller äta nära vattnet. Besök Nationalmuseet, Ljubljanas slott, National- och universitetsbiblioteket och Tivoli Park.

En av de bästa sakerna med att besöka Ljubljana är den avkopplande och avslappnade resan som du oundvikligen kommer att ha.

BIld av traveldudes från Pixabay

Att ta med ett bekvämt par tofflor kommer att vara till nytta när du går runt i stan. En heltäckande totepåse hjälper dig att bära allt du behöver när du är på språng.

Produkter: Skjorta – ASOS, Jeans – H&M, väska – Urban Outfitters, skor – DSW, örhängen – Madewell

Vad man ska ta med: Lake Bled

Foto av Jaka Škrlep på Unsplash

Sjön blödde Det är kanske den mest kända attraktionen i Slovenien, belägen nära staden Bled i nordvästra Slovenien.

Mitt i sjön ligger ön Bled, som har flera byggnader, inklusive en kyrka från 1600-talet. Det finns en trappa i barockstil som leder från vattnet till kyrkan byggd med 99 trappsteg.

Ön och kyrkan är ett populärt resmål för bröllop och det anses lycka till för brudgummen att leda sin brud uppför trappan.

En träbåt kallades tallrik Det är den traditionella transporten från fastlandet till ön. De flesta roddarna är ättlingar till de ursprungliga 22 familjerna som fick trafikera färjorna på 1700-talet.

BIld av Iñaki Iñako från Pixabay

En löst sittande klänning och ett par vandringsskor gör det enkelt för dig att gå upp och ner för trappor och kullar när du besöker sjön. En packbar ryggsäck är lätt och kan rullas upp; en dragkedja säkerställer att ingenting faller av i vattnet.

Produkter: Klänning – ASOS, Boots – Target, Ryggsäck – Everlane

Vad man ska ta med: Piran

Piran Det ligger på Sloveniens sydvästra kust vid Adriatiska havet. Det är en populär turiststad och är känd för sin drömmande venetianska arkitektur. Staden är omgiven av Pirans murar från 700-talet.

Pirans mest populära attraktioner är Tartini Square, St. George’s Parish Church och ett klocktorn som du kan klättra för 1 euro. Det är också ett bra ställe att äta färska och läckra skaldjur!

Foto av Mikita Karasiou på Unsplash

Glöm inte dina solglasögon när du promenerar längs Pirankusten. En touch av färg kompletterar utseendet!

Produkter: Jumpsuit – Forever 21, Solglasögon – Lulu’s, Bag – Forever 21

Har du någonsin varit i Slovenien?

Om så, vad hade du på dig? Vad tycker du om mitt råd om vad jag ska ha på mig i Slovenien? Berätta vad du tycker genom att lämna en kommentar nedan.