estadisticas web Skip to content

Klä för drömmål: Ryssland

College mode

“Dressing for dream destinations” är en serie resor som tar oss runt om i världen för att dagdrömma om vad vi skulle ha på oss på olika ställen.

ryssland Det är inte det första som kommer att tänka på när du tänker på “semester”, men det finns en anledning att det är ett av de mest besökta länderna i världen. Om du älskar historia, litteratur, arkitektur och att komma ut ur din komfortzon är Ryssland ett mycket attraktivt resmål.

Det finns 28 UNESCO: s världsarvslistor i Ryssland, inklusive en kombination av naturens underverk och forntida strukturer. Bajkalsjön, den djupaste sjön i världen, innehåller 20% av världens ofrossna färskvatten och är hem för den enda sötvattentätningen: nerpa.

Låt oss för närvarande utforska de mest populära stadsdestinationerna i “Rossiya” och vad du kan ha på dig (förutsatt att du inte går på vintern).

Vad man ska ha på sig: Moskva

Moskva är den största staden i Ryssland och dess ekonomiska och politiska huvudstad. Moskvas kollektivtrafiksystem, Moskva Metro, är känt för sin unika arkitektur som visas på mer än 200 stationer. Varje station har ett unikt tema och design. Staden är också utgångspunkten för den största tågresan på jorden – den transsibiriska järnvägen, som passerar sju tidszoner.

Moskva är fullt av hundratals år av historia, kultur och arkitektur. Nedan finns den ikoniska och imponerande St. Basil’s Cathedral, som ligger på Röda torget och ett måste. Andra attraktioner inkluderar den världsberömda Bolshoi-teatern, där standarderna för balett och opera är bland de högsta i världen.

Om tradition och historia är för kvävande för dig, är det moderna Moskva också hem för flera udda nattliv och museer. Det finns något för alla typer av resenärer.

Rysk byggnadsfotograferingFoto av Nikolay Vorobyev i Unsplash

Dräkt nr 1: Under dagen

Lokalbefolkningen klär sig smart och är stolt över sitt utseende, så om du vill smälta in hjälper det att se snyggt ut. En avslappnad tröja med tröja förstärks av fuskpälsbyxor och en snygg kappa. Klackade stövlar med lite grepp hjälper dig att gå runt i stan.

Vad man ska ha på sig i Ryssland under dagen: outfitidé med poncho, hög krage, fuskpälsbyxor, snörstövlar, axelväska

Produkter: Poncho – Macy’s, Byxor – Nordström hylla, Tröja – H&M, Skor – Walmart, Handväska – TJ Maxx

Dräkt nr 2: natt

Om du bestämmer dig för att gå ut på natten, här är en inspirerande outfit som kan fungera en natt på teater / opera / balett samt för drycker efteråt.

Vad man ska ha på sig för en utekväll i Ryssland: outfitidé med fuskpäls, svart klänning, grädde axelväska, röda klackar, silversmycken

Produkter: Kappa – Nordstrom kappstativ, Klänning – Lulu’s, Clutch – Nordstrom kappstativ, Klackar – Saks Off Fifth, Örhängen – Saks Off Fifth, Armband – Nordstrom

Vad man ska ta med till: Sankt Petersburg

Sankt Petersburg är den näst största staden i Ryssland och kallas ofta dess kulturella huvudstad. Det var Rysslands huvudstad fram till 1918. En av huvudattraktionerna är The Hermitage, ett världsberömt museum som innehåller mer än 3 miljoner konstverk av konstnärer som Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Goya, Velázquez och mer. Det ligger i en uppsättning strukturer som inkluderar Vinterpalatset. Eremitaget är också hem för ett samhälle med över 70 katter som försvarar landet från råttor (de har till och med sin egen presssekreterare)!

Efter din dag på museet kan du beundra invecklade mosaiker i kupolerna i Frälsarens kyrka på spillt blod (bilden nedan). Den innehåller mer än 7500 kvadratmeter mosaik. På kvällen kan du se en opera (eller balett) vid Mariinsky eller gå ut i stan.

Sankt Petersburg, RysslandFoto av Steve Barker i Unsplash

Om du ska vara på fötterna och utforska palats och museer är komforten nyckeln. Bekväma jeans och en löst sittande men välvårdad skjorta är perfekta för att promenera genom ett museum i timmar.

Vad man ska ha i St Petersburg Ryssland: Kostym med ljusblå knappskjorta, mörka jeans, brunt bälte, brun väska

Produkter: Skjorta – Nordström hylla, Byxor – ASOS, Handväska – DSW, Bälte – Fria människor

Vad man ska ta med: Kazan

Kazan är huvudstaden i republiken Tatarstan och den sjätte största staden i Ryssland. Det är känt som Rysslands tredje huvudstad och är en av dess äldsta städer (grundades 1005). Största delen av befolkningen består av en etnisk minoritet som heter Tatarer och staden är en blandning av tatarisk och slavisk kultur.

Kazan är hem för flera fantastiska moskéer och imponerande fästningar. Tatarisk mat är unik och återspeglar de olika asiatiska och sovjetiska influenserna. Kazan är värt ett besök bara för att smaka på de olika rätter och desserter de erbjuder. Faktum är att de har ett helt museum tillägnad chak-chak, en utsökt sötsak som består av stekt bröd rullat i bollar och doppat i honung.

Kazan RysslandPixabay

Även om du kanske besöker en moské, ger de dig ofta en gratis kappa som täcker dina ben och axlar. Därför kan du klä dig som vanligt om du vill. Generellt kan du inte gå fel med en robust känga och regnrock. En mjuk tröja klänning gör att du kan äta allt du vill och ändå känna dig bekväm!

Kazan Ryssland kostym: grå tröja klänning, stövlar, trenchcoat, vinröd axelväska, filthatt

Produkter: Klänning- Sväng, Täcka- H&M, Stövlar- Walmart, Handväska- Gammal småbåtshamn, Hatt- Amazon

Finns en resa till Ryssland på din bucketlista?

Har du någonsin varit i Ryssland? I så fall vad packade du? Vilka av dessa kläder är din favorit? Berätta din åsikt i kommentarerna.