Lo inevitable

Kassaskönhet: inspirerad av … Sucker Punch

College mode

Sucker Punch

Jag gick för att se Zach Snyder-filmen “Sucker Punch”Under helgen och action-sekvenserna med hög intensitet var inte det enda som kom från skärmen: karaktärer frisyr och smink hade en stor filmisk inverkan, vilket inspirerade denna publikation.

Nedan visar jag dig hur du återskapar frisyren och sminken som ses i Sucker Punch, med stilfördelningar för var och en av huvudpersonerna.

Om filmen

Rotten Tomatoes förklarar handlingen och förutsättningen bakom “Sucker Punch”:

”En episk actionfantasi som tar oss med i den levande fantasin hos en ung kvinna vars drömvärld ger den ultimata flykten från hennes mörkaste verklighet. Babydoll (Emily Browning) får sällskap av Sweetpea (Abbie Cornish), Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens) och Amber (Jamie Chung) på deras strävan att fly fångenskap. “

Nu när du vet vad filmen handlar om, låt oss prata om skönhet. Håret och sminken på Sucker Punch var inte bara dramatiska, men ännu bättre, de var skräddarsydda för varje karaktär. Nedan gav jag en uppdelning av skönheten i huvudpersonen Babydoll, liksom de andra huvudflickorna i filmen.

Babydoll

Sucker Punch Babydoll

Sucker Punchs främsta makeupartist Rosalina Da Silva sa i en intervju med The Beauty of Life att Babydolls makeup var “Inspirerad av Brigitte Bardot med en touch av anime-karaktärer.”

“Med lösögonfransar, nakna läpparY 60-talet eyelinerBabydoll förmedlade oskuld samtidigt med mod, säger Da Silva.

För en liknande look som kan bäras i verkliga livet, hitta en liknande version av Babydoll-looken med följande steg:

 1. Applicera en ren, blank beige eller silverögonskugga på locken och svep lite av en mörkare beige eller grå i locken på locken. Den mörkare färgen ska hållas ljus, dess syfte är helt enkelt att ge djupet i ögat. Applicera en liten mängd rent vitt eller silver precis ovanför och runt tårkanalerna. Detta kommer att lysa upp ögonen.
 2. Linja dina övre lock med en svart flytande eyeliner.
 3. Efter att ha krullat och täckt dina fransar med mascara, applicera ett par falska fransar. Blanda dem genom att trimma (innan du applicerar) för att passa ditt öga bättre. Krulla dem och applicera ytterligare ett litet lager mascara.
 4. Applicera en lätt rodnad uppåt på kindernas äpplen för att ge den lite värme.
 5. Applicera en naken läppstift eller läppglans för en fin touch.

Rocket, Amber, Sweetpea och Blondie

Sucker Punch - Rocket, Amber, Sweetpea och Blondie

Till skillnad från Babydoll, resten av Sucker Punch-tjejerna har en mörkare smink, full av glitter, massor av eyeliner och mörkt läppstift och rodnad.

Tricket att översätta dessa ser ut ur filmen, där den dramatiska sminken förstärker karaktärerna förenkla smink och samtidigt hålla idén densamma:

 1. Applicera en ljusgrå skugga på dina lock som bas. Med en mörkare grå skugga (eller till och med svart om du känner dig äventyrlig), applicera mer färg i dina ögons veck och precis i slutet av den övre fransraden. Detta bör skapa en illusion av stora fransar även innan du applicerar mascara.
 2. Linja ditt övre ögonlock med en svart eyeliner, precis längs fransraden. Linjera den nedre ögonfranslinjen lätt och sträck linjen från ögats yttre hörn till ungefär mitten av ögonfranslinjen. Blanda denna linje med fingret för ett suddigt utseende.
 3. Krulla dina fransar och applicera ett lager mascara innan du lägger till ett par falska fransar. Krulla dina ögonfransar igen och applicera ytterligare ett lager ljus mascara.
 4. Sopa rodna upp till kindbenen för att definiera.
 5. Applicera ett bärfärgat läppstift eller läppglans.

KUSIN: Om du vill lägga till lite gnistr till mixen, använd Urban Decay’s Heavy Metal Glitter Liner för att rita en glitterlinje längs din övre franslinje efter fransens finish. Men se upp: medan glitter kan vara ett roligt sätt att krydda din ögonmakeup kan det ta lång tid att ta bort det!

Hår

Sucker Punch Hair

Sucker Punch innehöll olika frisyrer, men de viktigaste trenderna var stor volym, lockar, pannband och en kort taggig frisyr.

Sweetpea (mitten) och Babydoll (överst) hade elastiska pannband i filmen. Följ dessa enkla steg för att få Sweetpeas pannband på 1960-talet:

 1. Kamma håret tillbaka vid kronan och spraya det med hårspray för att bibehålla kraften. Detta kommer att ge dig en boost utöver “gör”.
 2. Ta ett locktång och krulla ändarna inåt.
 3. Sätt på det elastiska huvudbandet och voila!

Om du har kortare hår kan du replikera Rockets spikeiness (högst upp till vänster) tar en hårprodukt och skapar ett rörigt utseende genom att snurra hårsträngar mellan fingrarna med produkten eller stoppa upp den för en subtil lyftning.

För Ambers mjuka lockar och hög volym, börja med att stryka och kamma håret vid kronan och spraya det sedan med hårspray. Ta sedan ett locktång och krulla resten av håret. Du kan till och med använda bobby-stift för att svepa din lugg åt sidan.

Dina tankar?

Såg du Sucker Punch? Vad tycker du om det? Gillade du den dramatiska frisyren och sminken? Skulle du ha någon av dessa frisyrer eller smink? Vad var ditt favoritutseende? Låt oss veta i en kommentar!

* Alla foton från imdb.com och suckerpunchmovie.warnerbros.com.