¿Puedo comer mi almuerzo de oficina en mi escritorio?

Kan jag äta min kontorslunch vid mitt skrivbord?

Kan jag äta min kontorslunch vid mitt skrivbord?

Den dagliga lunchtiden på jobbet är som en olfaktorisk överbelastning. På ena sidan behandlas den med en munfull rajma-chawal, på den andra, gobhi masala med lite rå lök för en extra touch. Och det här är inte kontorets cafeteria. Allt detta serveras bredvid skrivbordet tack vare flera kollegor som äter al-desko.

LUNCHÖVERBJUDANDEN Även om de flesta företag har kaféer och nu fastställer regler som förbjuder att äta vid skrivbord; att äta vid skrivbordet ökar. Bildkonsult Sheena Agarwaal förklarar varför. ”Med brådskan att slutföra mer på kortare tid ses fler och fler människor äta vid sina skrivbord i de flesta arbetsytor. I vissa organisationer förväntas de anställda inte slösa tid på att lämna skrivbordet, säger han. En brittisk studie har visat att du sparar £ 2500 (`211572.82) per år när du packar din egen lunch. Men mer lunchpaket leder till mer komplexa etikettfrågor: vad man ska packa, hur och var man ska äta: i en grupp, vid ditt skrivbord eller ensam.

VAD FÖRORDNINGEN SÄGERCorporate Grooming Coach och Soft Skills Coach Raell Padamsee säger att det inte är en bra idé att äta vid skrivbordet. ”En, matlukten omger området, vilket är obehagligt för andra. Två, det tar bort chansen att umgås, säger hon. På ett tidigare kontor öppnade en kollega gärna sin lunchlåda för att avslöja paya (eller getens trappsoppa). Nu, trots de underbara fördelarna med paya, är det inte en av de mest aptitretande rätterna. Vegetarianer kan berätta skräckhistorier om att välja sina icke-vegetariska kollegor till kontorsluncher. Icke-vegetarianer lular under tiden om vegetarianers heeng ka tadka, illaluktande mooli paranthas, kryddig gobhi sabzi. Detta är dock inte en uppdelning mellan grönsaker och icke-grönsaker, utan en omtänksam och omtänksam debatt. Indisk mat sägs lukta illa, en anledning till att den ofta rankas högt på listor över ”värsta saker att äta på arbetsplatsen”. Etikettutbildaren Sunaina A Hak säger att anställda bör undvika att ta illaluktande mat till jobbet.

THE GOOD MAT GUIDEPacka inte: pickles, fisk, kyckling, skaldjur, ägg, mat med vitlök eller rå lök; eller grönsaker som gobhi, broccoli och rädisor. “Smörgåsar eller rullar är bra alternativ för kontorsluncher”, föreslår han. Icke-vegetarisk mat är i allmänhet mer stötande för sinnena och känslorna. Packa tätt med dragkedjor, aluminiumfolie och luktförebyggande plastbehållare. Padamsee betonar städning efter lunch. “Tvätta och rengör händerna noggrant efter lunch, var uppmärksam på pickle fläckar och haldi”, säger han. Mat är ett personligt problem och man kan inte riktigt berätta för människor vad man ska äta och hur man gör det. Men brottslingen är inte alltid matlådan bredvid dig.

Vad man ska ätaYoghurt n Skuren frukt (inte durian) Sallader Smörgåsar Hummus n Rotis pastasallad med grönsaker som okra eller yams

Vad man inte ska äta -Hårdkokta ägg -Mikrovågs popcorn -Utbenat kött -Stinky fisk och grönsaker -Curry n vitlök och rå lök