estadisticas web Skip to content

Jamaicansk svart ricinolja: oljan som dina naturliga lås har krävt

Jamaicansk svart ricinolja: oljan som dina naturliga lås har krävt

Torrhet måste vara det största problemet för kvinnor med lockigt och kinkigt hår. Till skillnad från rakt hår gör ett tätt lockmönster det svårt för talg (ett oljigt ämne som produceras av körtlarna i huden) att röra sig ner i axeln. Ingen vill ha skadade strängar, varför det är så viktigt att kompensera för den bristen på fukt. Håroljor är bara svaret. De har makten att reparera de torraste lås. Var och en har sina egna specifika bonuspoäng, men jamaicansk svart ricinolja har blivit en naturlig hårfavorit på grund av dess extra starka näring och skydd.

Vad är jamaicansk svart ricinolja eller JBCO?

Oljan kommer från nötter på ricinoljeväxter, precis som vanlig ricinolja. Denna typ är dock gjord genom att rosta nötterna eller fröna på växten, mala dem manuellt, sedan koka dem i vatten och extrahera oljan. Vad får du? En mörk, viskös olja med tillsatt aska från de rostade bönorna, redo att krydda håret och huden. Denna metod för oljebehandling finns traditionellt i Jamaica, därav namnet.

Jamaicansk svart ricinolja

Skiljer det sig från klar ricinolja?

Huvudskillnaden mellan de två ligger i deras produktionsprocesser. Klar ricinolja är helt enkelt kallpressad, medan dess jamaicanska motsvarighet är mer komplicerad att tillverka eftersom den tillverkas för hand.

Den karibiska rostningsmetoden skapar aska som inte läcker ut av jamaicansk svart ricinolja. Det ger den sin djupa bärnstensfärgade färg. Vanlig ricinolja är ljusgul. Askan som finns i JBCO ger den inte bara en mörkare färg utan är också ansvarig för den något högre pH-balansen i oljan, vilket resulterar i bättre rengöring (exfolierande) och penetrerande egenskaper. JBCO är också något varmare än vanlig ricinolja och därför trevligare när den appliceras på torrt hår och hårbotten. Det är bara en annan kvalitet som ger den en kant över ricinolja.

Vilka är de andra fördelarna?

“Vad är inte fördelarna” är en bättre fråga. JBCO består främst av något som kallas ricinolsyra. Det är en fettsyra som är känd för sina antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper. Detta, i kombination med de ovan nämnda rengöringsfunktionerna, betyder att det är lugnande för torra, inflammerade eller kliande hårbotten.

Oljan är också mycket tät och viskös, vilket gör den utmärkt för extra torra lås. Det mättar dem med näring och hydrering, vilket ger håret nödvändiga vitaminer och proteiner.

Många tror att JBCO till och med kan stimulera hårväxt och tjockna hår. Till dessa uttalanden säger jag “ja och nej.” Båda är sanna, men med en twist.

Det är diskutabelt om jamaicansk svart ricinolja för hårväxt fungerar eller inte. Själva oljan har ännu inte vetenskapligt kopplats till accelererad tillväxt. Handlingen med att massera hårbotten hjälper dock till eftersom den stimulerar hårsäckarna. Den tjocka oljan täcker trådarna, skyddar och återfuktar dem och gör dem mindre mottagliga för brott. Därför, när ditt hår växer från att massera det, blir det starkt och friskt. Även om alla jamaicanska svarta ricinusoljeanmälningar hävdar att det verkligen fungerar. Du måste försöka själv, för det kommer verkligen inte att skada dig.

När det gäller myten om tjockare lås, eftersom olja är Tjockt och mörkt, när du applicerar det gör det bara att dina lås verkar fylligare. När håret växer ut ur huvudet är det omöjligt för trådarna att fysiskt bli tjockare, oavsett vilka produkter du använder. Så att använda JBCO är det bästa alternativet om du vill erövra dina fina flätor.

Sätt att använda den

ett) Det finns så många användningsområden för hår med denna trolldryck. Det rekommenderas starkt som en platsbehandling för håravfall. Applicera helt enkelt en liten krona på dina fingertoppar och massera in i problemområden flera gånger i veckan. Du kan se hur det hjälpte till att återställa mina egna kanter på några månader efter att jag använde lådflätor som var för täta. Min hårfäste var kort och tunn, men den har blivit friskare sedan jag startade min JBCO-behandling. Resultaten är skarpa i före och efter bilder.

före efter 3 månader

två) Ett annat alternativ är att göra en förtvätt varm oljebehandling eller hårmask. Blanda JBCO med olivolja och kokosnötolja, allt i lika delar. Värm sedan upp kombinationen på ett av två sätt. Du kan hälla hett vatten i en behållare och sedan placera en burk eller flaska som innehåller oljan tills innehållet värms upp. Du kan också blanda det försiktigt i en mikrovågssäker behållare i en minut. Dela sedan håret i sektioner och applicera generöst oljan på varje sektion. Sätt på ett duschlock inte bara för att täta in värme och olja utan för att hålla det lite mindre rörigt. Låt den sitta i minst 20 minuter innan du följer din vanliga schampo- och balsamrutin.

Detta kommer att hydrera din man och tämja din frizz. Vill du ha bevis? Titta bara på bilden ovanför mitt hår med normal tvätt och slitage och hur det såg ut efter den heta oljebehandlingen. Mina lockar är blankare, mer definierade och mycket mindre krusiga.

varm oljebehandlingföre efter

*Varning: Var försiktig! Även om oljan kanske inte känns för varm för dina händer, är hårbotten mycket känsligare.

3) Ett annat trick som vissa svär vid är att doppa en spolborste i din JBCO och applicera den på dina fransar, som mascara, för att främja tillväxt. Vem skulle inte göra någonting för Kardashian-liknande fransar? Jag har rätt?

4) Förutom hår kan det också användas över hela kroppen för torra fläckar eller eksem. Det ger din hud lugnande och en känsla av smöraktig mjukhet vid beröring.

Var kan du hitta den?

Undrar du var du kan köpa denna mirakelolja? Oroa dig inte; Du behöver inte åka till Jamaica. Även om det inte är så vanligt som vardaglig ricinolja, är det fortfarande lätt att hitta. Skönhetsbutiker är ett bra ställe att kontrollera. Amazon har det också, vilket är bra på grund av dess konkurrenskraftiga priser och tusentals omfattande recensioner för att försäkra dig om den otroliga egenskaperna hos denna produkt. Jag rekommenderar varumärket Tropic Isle Living, men vilken ren formel som helst fungerar på samma sätt.

Du kan också hitta JBCO redan blandat i djupa balsam, schampon och serum från märken som Shea Moisture. Jamaicansk svart ricinolja har en stark nötig lukt och är mycket klibbig. När du blandar med andra produkter får du samma fördelar, och sedan några fler, utan den klibbiga röran.

Shea Moisture är också lättare att hitta i butiker och säljs vanligtvis på platser som Target, CVS och Walgreens.

shea fukt

Så fungerar jamaicansk ricinolja? 100% ja. Ska du investera i en? Om du har torrt hår, visst. Det som är bra med denna produkt är att den är ren och rakt från ricinoljemuttern. Ditt naturliga hår förtjänar naturliga produkter. Jamaicansk svart ricinolja är särskilt bra för kallare klimat, där håret är utsatt för uttorkning. Oavsett om du vill förhindra eller bekämpa skadat hår är den här oljan vägen att gå.