College Fashion

Jag klädde mig ut som Rachel Green i en vecka och det var det som hände (del 2!)

College mode

Rachel Greens stil under Friends sista säsonger

Vi har alla tittat på inspiration för kändisstil någon gång i våra liv. Men det är en sak att säga “Jag älskar hennes outfit” och en annan att kopiera den i verkliga livet.

För den här serien går jag längre och får det att hända. Varje vecka blir jag inspirerad av en kändis och kopierar fem av deras utseende så nära som möjligt. Så jag meddelar dig: Fungerade uppsättningarna i verkliga livet? Kände jag mig bekväm? Behandlade folk mig annorlunda? Jag delar allt.

I tidigare inlägg har jag klätt upp mig som Zendaya, Gigi Hadid, Grace Kelly, Kendall Jenner, Vanessa Hudgens, Sophie Turner, Priyanka Chopra, Millie Bobby Brown, Hilary Duff, Lily Collins, Taylor Swift, Ikoniska Halloween-karaktärer, Selena Gomez, Alexa Chung , Ikoniska julkaraktärer, Rachel Green, Queer Eye Fab 5 och Monica Geller.

Den här veckan tar jag ett andra skott av Rachel Greens stil av vänner!

Snabb sammanfattning av del 1 och Rachels professionella stil

För mitt första inlägg om Rachel Greens stil fokuserade jag på hennes estetik under de första säsongerna. Det betyder att jag hade många bekväma rutiga tröjor och bekväma kläder. Jag beskrev denna atmosfär som 20 något avslappnad men trendig.

Det var en fantastisk vecka! Jag älskade deras kläder, de var bekväma, söta och lämpliga för varje dag. Men som jag nämnde är nästan alla avslappnade, plädfokuserade utseende.

Så för del 2 av min Rachel Green-stilguide fokuserar jag på Rachels stil under de senaste säsongerna av vänner.

Hennes stil under de sista episoderna är ett skifte från hennes ostliknande tjugoårsstil: När hon blir mamma och börjar på en karriär hos Ralph Lauren blir Rachels stil mer detaljerad, professionell och sofistikerad.

Smarta kostymer, kavajer, blusar, Oxford skjortor, bekväma klackar, stövlar Y rockar är dina trendiga häftklamrar under den senaste säsongen. När det gäller färg stannar den i hela neutral sida av saker, förlitar sig starkt på svart, gråY Brun.

Rachel’s Style: Outfit No. 1, måndag

För första dagen valde jag det här grå kostymutseendet från säsong 5. Rachel har på sig en grå byxdräkt, en mock-neck-skjorta och ett par svarta loafers.

Outfit inspirerad av Rachel Greens stil i Friends säsong 5: rutig kavaj, rutiga byxor, loafers, svart topp

Liknande artiklar: Leggings – H&M, Blazer – H&M, Skjorta – Revolve, Skor – DSW, läppstift – MAC

För min version av denna Rachel Green-outfit från säsong 5 hade jag ett par grå skinny leggings och a blazer, båda med liknande tryck. Som topp valde jag en svart mock krage skjorta vilket liknar den som Rachel bär. Slutligen, för skorna använde jag ett par svarta loafers.

Innan jag fortsätter med hur den här dagen var måste jag påpeka att jag bara har en passande kostym och att den är ljusrosa. Jag har blazers och byxor av den typen, men inte en ordentlig tvådelad uppsättning. Så när jag återskapade det här utseendet var jag tvungen att offra några saker, varför jag hade leggings istället för byxor.

Jag var rädd att mina leggings och blazer combo skulle se dåligt ut eller att jag skulle se konstigt ut, men ärligt talat? Jag älskade faktiskt hur det blev och hur det såg ut.

Naturligtvis var den här stilen inte lika bekväm som att ha på sig jeans och en tröja, men den var praktisk och gav mig en självförtroende medan du arbetar och möter med kunder. (Återigen, kom ihåg att min arbetsplats är informell.) Sammantaget tror jag att jag fick stämningen i outfit rätt.

Rachel’s Style: Outfit No. 2, tisdag

Skjut till den tredje bilden

Till tisdag bestämde jag mig för att prova denna Rachel Green-outfit från säsong 6. Här har Rachel på sig svarta byxor, en vit skjorta, en brun kappa och ett par stövlar.

Outfit inspirerad av Rachel Green-stilen i säsong 6 av Friends med svarta byxor, knäppt skjorta, oversized jacka och stövlar

Liknande artiklar: Byxor – H&M, Skjorta – Brooks Brothers, Boots – Lori Goldstein, rock – Shoptiques, läppstift – MAC

För att skapa en version av denna outfit använde jag en vit oxfordskjorta undangömt i ett par Svarta byxor. Jag lånade ett par svarta högklackade stövlar från min mamma. För pälsen gick jag för en mocka, svart som har samma längd och klipps som hennes kappa.

För att återskapa detta utseende var jag återigen tvungen att göra några kompromisser. Jag har en brun läderjacka och jag har bruna rockar, men jag har ingen brun skinnjacka och jag kunde inte hitta en som hade snittet, stilen eller färgen jag letade efter. Så jag bestämde mig för att jag måste förbinda mig till färg och tyg och ha på mig den kappa jag redan hade.

Det var ett annorlunda utseende. Det var bekvämt men lämpligt, men det var professionellt på ett annat sätt än den första klädseln. Jag tror att det är mycket lättare att använda idag. Med detta sagt, när jag tittade i spegeln, påminde det mig om att min mamma hämtade mig från grundskolan med något liknande det här. Jag bryr mig inte alls, det var bara ett mycket specifikt minne som utlöstes av denna kombination av element. Och sedan insåg jag: Rachel är mycket närmare min mamma, både i ålder och stil, än hon någonsin var med mig. Så hela dagen var jag mer fokuserad på det än själva kläderna.

Rachels stil – klädsel # 3, onsdag

Svep till den andra bilden för att se kläderna.

På onsdag ville jag gå efter något mer avancerat. Denna Rachel-outfit från säsong 5 består av en bodycon-klänning, strumpor, klackar och en kappa.

Outfit inspirerad av Rachel Greens stil från Friends säsong 5: röd klänning, lång kappa, strumpor och klackar

Liknande artiklar: Klänning – Missguided, Rock – Shoptiques, Strumpor – Nordstrom, klackar – JCPenney, läppstift – MAC

För att göra en variation på denna outfit, använde jag en mörkröd body-con klänning som jag lånade av min syster och använde detsamma svart mockakåpa sedan föregående dag. Så jag använde ett par svarta strumpor Y svarta stiletter.

Jag tror att det här var min enklaste rekreation i veckan, vilket var jättebra för en hektisk onsdag.

Jag älskade allt om det här utseendet förutom klackarna. Om det hade varit någon annan typ av klackar hade jag absolut älskat utseendet. Men stilettos och spetsiga stilettos är inte de mest bekväma. Detta är kopplat till det faktum att jag sällan bär klackar om det inte är nödvändigt för ett evenemang.

Jag såg bra ut, om jag säger det själv, och jag kände mig väldigt söt, men jag ska vara ärlig mot er: jag blev av med klackarna den absoluta sekunden jag kom hem.

Rachel’s Style: Outfit No. 4, torsdag

Skjut till den tredje bilden

För utseendet på torsdag valde jag en annan klänning, den här gången från säsong 6. Här har Rachel en svart klänning, svarta stövlar och en läderrock.

Outfit inspirerad av Rachel Greens stil från Friends säsong 6: svart klänning, knähöga stövlar, kappa

Liknande artiklar: Kappa – Shoptiques, klänning – Nordstrom Rack, stövlar – DSW, läppstift – MAC

För att återskapa detta utseende använde jag en svart klänning och parade ihop den med svarta ridskor.

Mitt utseende var liknande men inte exakt. Rachels stövlar har klackar, men dessa platta stövlar var det närmaste jag hade. Min klänning har ett mönster och konsistens, men den har samma form och längd som Rachels klänning.

Eftersom kappan för det här utseendet liknar eller liknar Rachels tisdagslook, använde jag samma svart mockakåpa av min outfit från tisdag.

Jag gillade det här utseendet. Det verkade fixat och fick mig att känna mig riktigt ansvarig. Med det sagt, Jag var väldigt kall hela dagen. Även med pälsen på skulle jag önska att jag hade lagt strumpor eller en tröja över klänningen.

Efter att ha använt det här hela dagen kunde jag inte vänta med att komma hem. Så fort jag gick in tog jag på mig bekväma kläder och slog mig in i varje tröja, strumpa och jacka jag kunde hitta.

Rachels stil – kostym nr. 5, fredag

Första och andra bilden

Slutligen var det den sista dagen och på fredagen bestämde jag mig för denna söta outfit. Jag lurade lite för att detta faktiskt är ett avsnitt från den första säsongen (säsong 3), men jag tror att det fångar Rachels preppy-stil från de senare säsongerna.

Under det här avsnittet bär Rachel en vit skjorta, svart kjol, svarta strumpor, svarta klackar och en jacka.

Liknande artiklar: Kjol – Revolve, Skjorta – Brooks Brothers, Blazer – H&M, Strumpor – Nordstrom, klackar – JC Penney, läppstift – MAC

Jag återskapade denna look med en vit oxfordskjorta fastnat i en monterad svart minikjol. Jag använde ett par svarta strumpor Y svarta loafers. För honom blazer, Jag hade inte en rätt färg, men jag använde en från min mamma som var lite lättare i färg, men hade rätt passform och klipp.

Det här var veckans favoritutseende. Även om jag var lite kylig, fick skjortan och leggingsna mig att lagra under utan att ändra outfitens faktiska utseende. Det var bekvämt och lite snyggt.

Jag kände mig riktigt vacker i det här och det gav mig ett enormt ökat självförtroende, ännu mer än resten av utseendet för veckan. Jag såg ett par vänner den dagen och fick mycket beröm för det här utseendet, men de flesta var förvånade över att se mig se så professionell ut.

Slutgiltiga tankar

Det är en liten detalj som jag vill nämna innan jag pratar om hur jag kände mig den här veckan. Varje dag hade hon samma läppstift, och det är den exakta nyansen som Rachel bär!

Efter att ha tittat och tittat på serien såg jag upp Rachels läppfärg och fann det det är ett MAC-läppstift som fortfarande finns tillgängligt, särskilt Satin läppstift i “Paramount.” Min pappa gav det till mig till jul och jag har inte slutat använda det sedan dess! Om du vill ha det kan du klicka här för att köpa det.

Nu till mina tankar om veckans kläder.

Rachels professionella stil har mycket mer utseende att erbjuda än jag har presenterat här, men den goda nyheten är det Hennes utseende efter säsongen är i stort sett alla variationer på samma outfitkombinationer. (Så om du kan spika några kommer du ganska mycket att behärska deras stil.)

Men det betyder inte att Rachels stil är tråkig. Hon bär många byxdräkter och kavajer, men jag gillar att hon också bär rockar och klänningar med intressanta strukturer. Hon också mixa och matcha olika tryck Y färger för att lägga till en annan dimension till en vanlig kontorsdräkt (fredagsstil).

Efter att ha täckt båda sidor av Rachels stil kan jag säga att det är en oändlig inspirationskälla. Jag rekommenderar att du provar att deras kontor ser ut att fungera: de är bekväma, praktiska, vackra och lämpliga för de flesta kontor. Du måste ta ett djupt dyk in i din garderob, bli kreativ med de föremål du har eller investera i några nya, men det är definitivt en uppnåelig stil.

Vad tycker du?

Vad tycker du? Gillar du Rachels kontorsstil? Vilket utseende var din favorit? Skulle du försöka återskapa en av dessa kläder? Låt oss veta i kommentarerna nedan!