Hur man utvecklar en hudvårdsrutin: torr hud

Hur man utvecklar en hudvårdsrutin: torr hud

College mode

Bygg din egen personliga hudvårdsrutin Det kan vara en svår uppgift att göra själv. Så jag är här för att hjälpa dig. Detta är det första inlägget i vår serie om att utveckla en hudvårdsrutin. Under de kommande veckorna kommer jag att ta itu med olika hudtyper och visa dig exakt hur du skapar en rutin för din hud. Först är en torr hud rutin.

I det här inlägget ger jag produktrekommendationer, saker att tänka på och några tips och tricks för behandling av torr hud. För en grundläggande introduktion till vad varje produkt gör, läs vår artikel om hur man skapar en grundläggande hudvårdsrutin. Och för några tips om hur du håller fast vid din nya rutin, kolla in min artikel om hur du behåller dina hudvårdsändamål.

Städare

Först och främst måste du få allt från ditt ansikte. För torr hud rekommenderar jag starkt håll dig borta från sminkservetter. De flesta sminkservetter innehåller alkohol som bara torkar ut huden ytterligare. Istället välj ett rengöringsmedel för sminkborttagare för olja eller balsam (produktrekommendationer nedan), så kommer du inte att ha problem med att ta bort all din smink och du kommer också att skydda din hud.

Medan du kan använda en sminkborttagningsrengöringsmedel som enda rengöringsmedel, föreslår jag en dubbel rengöring om du använder en betydande mängd foundation eller någon form av långvarig smink. I grund och botten följer du bara din makeupborttagningsrengöringsmedel med ett annat rengöringsmedel som passar din hudtyp (se förslag nedan). Detta rengöringsmedel kan också användas ensamt i din morgonrutin. En dubbel rengöring kan torka, men du kan alltid experimentera för att se hur ditt ansikte reagerar.

En bra balsamrengöring en som många älskar är Clinique’s Day Off Cleansing Balm. I en lägsta pris Burt’s Bees har en rengöringsolja gjord speciellt för normal till torr hud. När du använder balsam- eller oljerengöringsmedel är det viktigt att applicera dem på torrt ansikte först och sedan massera med en liten mängd vatten för att emulgera produkten (du ser att den blir lite vit). Detta hjälper till att bryta upp smink. Du kan sedan tvätta som vanligt.

För honom andra rengöring du vill sticka något på den mjukare sidan så att den inte torkar ut huden. Fresh’s Soy Facial Cleanser är en mycket mild rengöringsmedel som är säker att använda i ansiktet och ögonen. Eller så kan du köpa ett milt rengöringsmedel från ApoteketNeutrogena Ultra Gentle Daily Cleanser är gjord för att inte torka ut huden.

Toner

Tonare är perfekta för lägger till lite extra hydrering och dem förbereda huden för att bättre absorbera alla produkter som du applicerar senare. Det finns många olika typer av toner, så jag föreslår att du letar efter produkter som uttryckligen säger att de är för hydrering. Det är viktigt titta på ingredienserna eftersom många toners innehåller alkohol. Istället för alkohol bör du leta efter ingredienser som ros för dess toningsegenskaper och hyaluronsyra för dess hydratiserande egenskaper (det drar vatten till huden).

Fresh Deep Hydration Rose Toner är en utmärkt produkt som har både hyaluronsyra och ros. Det är den uppgraderade versionen av din ursprungliga rosetoner och har en mycket större inverkan på hydratiseringsavdelningen. Och den har riktiga rosenblad på flaskan så att den ser vacker ut på din byrå!

Om du föredrar en aerosoltoner Murad Hydrating Toner är ett utmärkt alternativ som balanserar vattennivån i huden och bibehåller hydrering. Det använder utsäde- och fruktextrakt för att göra detta och det har också trollhassel, som är känt för sina fördelar för huden, till exempel dess lugnande och akne-förebyggande egenskaper.

Och om du letar efter något lite billigareJag föreslår Kiehls Ultra Facial Toner. Det hjälper inte bara till att återfukta huden utan det hjälper också till att släta ut grov hud. Det använder också olika oljor, så det hjälper till med fukt och fuktnivåer i huden.

Serum

Serum är ett utmärkt sätt att behandla olika hudproblem. Är mer koncentrerade ingredienser och slå en träff. Du kan naturligtvis välja ett hydratiserande serum för att hålla huden torr, men du kan också välja ett serum för att behandla andra hudproblem du kan ha. Ett exfolierande serum kan vara ett bra alternativ om du har problem med fläckig eller matt hud. Om du upptäcker att du vill öka hydratiseringen och ta hand om ett annat hudproblem har du två alternativ.

Du kan försöka hitta ett serum som gör båda, eller så kan du serumlager. Kom bara ihåg att applicera den tunnaste produkten först. Det är vanligtvis inga problem med skiktning av serum, men om du bestämmer dig för att göra det, föreslår jag att du gör en liten undersökning om huvudingredienserna eller ber en affärsassistent att bekräfta att de potenta ingredienserna inte kommer att reagera med varandra. Jag kommer att beskriva några olika typer av serum nedan, men kom ihåg att det finns många andra som kommer att tillgodose dina specifika behov.

Hydrationsserum

First Aid Beauty Ultra Repair® Hydrating Serum är en utmärkt produkt för hydrering. Den har en fin känsla och ingår i samma Ultra Repair®-linje som deras populära Ultra Repair®-rengöringsmedel och fuktkräm.

Det finns också ett fantastiskt nytt alternativ på apoteket: Läkare formel lanserade just en ny serie serum som innehåller deras Hydrating Skin Booster-vitaminskott. Även om det inte finns många recensioner ännu, har tidigare Läkare Formula-serum fått fantastiska recensioner och den här nya produkten har några bra ingredienser och är utan parfym!

Peeling serum

Exfolierande serum är ett utmärkt sätt att exfoliera din hud, speciellt om din hud är känslig för en fysisk skrubb. Dessa serum har ingredienser som C-vitamin och glykolsyra som frätar död hud och hjälper till att lossa banden mellan ny hud och död hud. Dessa hjälper också om du upptäcker att du har mörka fläckar eller a tråkig hy.

Ett av de högst rankade exfolierande serumen är First Aid Beauty Skin Lab föryngrande vätska som har 10% AHA (AHA är den föryngrande ingrediensen). Det är också formulerat för att stödja hudens fuktbarriär.

Ett annat av de nya läkemedelsformel-serumen hjälper dig också med peeling. Läkare Formula Shine Boost Vitamin Injection är en fantastisk apoteksalternativ. Den innehåller en bra exfolierande ingrediens och även många ljusande och lugnande ingredienser.

Återfuktande

Moisturizer är en frälsare för torr hud och hjälper till att täta i toner och serum. Moisturizer är ett steg du inte kan hoppa över om du har torr hud, särskilt efter att du har rengjort huden. När du väljer en fuktighetskräm är de inte alla skapade lika, fuktgivare görs för att göra en mängd olika saker förutom att lägga till fukt i huden.

Som jag nämnde tidigare är First Aid Beauty Ultra Repair® Cream Intense Hydration en mycket populär produkt. Är intensivt återfuktande och lugnandeoch som med andra Ultra Repair®-produkter hjälper det till att stärka hudens fuktbarriär.

Ett annat bra alternativ för torr hud är Cicapair ™ Tiger Grass SPF 30 Color Correcting Treatment. Dr. Jart +. Denna speciella kräm är högt rankad hos Sephora och har dubbla plikter som den också inkluderar SPF 30. På grund av detta kan den bara användas som fuktighetskräm under dagen (använd aldrig SPF på natten), men det hjälper dig också med sminkapplikation. Denna fuktighetskräm är färgad grön för att bekämpa rodnad.

Det apoteksalternativ som jag rekommenderar är Neutrogena Hydro Boost Water Gel. Inte bara har den en fin ljuskänsla på grund av att den är en vattengel, men den innehåller också hyaluronsyra, som vi vet drar vatten och fukt till huden. Bättre än, denna fuktighetskräm finns i en SPF City Shield ™ -version. Ha SPF 25 och innehåller antioxidanter som hjälper skyddar mot miljöbelastningar som föroreningar.

Ögonkräm

Det är dags att ta hand om några av de mest känsliga huden i ditt ansikte. Under ögonkräm är mycket viktigt och det är något jag föreslår att du börjar använda nu om du inte redan har gjort det. Eftersom huden runt ögonen också är så känslig visar åldrande snabbast och med de nätter vi alla slänger i skolan kan en bra ögonkräm hjälpa till med vår mörka ringar för.

En ny och mycket väl granskad under ögonfuktighetskräm är OleHenriksons Banana Bright Eye Crème. Detta har vitamin C för att lysa upp ditt öga och bli av med mörka cirklar och kollagen för att bibehålla hudens elasticitet.

För billigare alternativ ta en titt på alf hudvård linje. Deras upplysande ögonkräm använder vitamin E för att eliminera mörka cirklar, liksom jojoba och gurka för att hydrera.

Extra (masker, lokaliserade behandlingar)

Nu har du din grundläggande dagliga hudvårdsrutin! Naturligtvis, om du vill, finns det många saker du kan lägga till för att komplettera din rutin.

Dessa kan vara produkter som lägg till din dagliga rutin efter behov, till exempel att lägga till en droppe eller två oljor i din fuktighetskräm på natten för att öka fukten (kolla in den här Forbes-artikeln för att hitta en som passar dig).

De kan också vara element som använd några gånger i veckan Eller bara när du vill skämma bort dig själv, som dessa De-tox Gurkaögonlappar från Peter Thomas Roth. Du kan också sätta på en arkmask för extra hydrering och koncentrerade ingredienser. Om du letar efter den bästa arkmask för dig själv, kolla in vår recension av alla Tony Molys kultfavorit ansiktsmasker – här är del ett, två, tre och fyra.

Ett annat bra alternativ om din hud har problem är att bära en nattmask. Du sätter bara på dessa killar på natten och tvättar dem på morgonen. För ytterligare fasthet och återfuktning, prova Farmacy’s Firming Night Balm for Sleep. Och för allt annat Sephora Collection har ett stort urval av nattmasker för engångsbruk.

Har du fortfarande frågor? Låt mig veta nedan!

Om du har torr hud, vad bär du på dig? Vilka produkter behöver du hjälp med att hitta? Vad är din hudtyp och vad är dina hudproblem? Berätta för oss i en kommentar nedan.