estadisticas web Skip to content

Hur man utvecklar en hudvårdsrutin på morgonen och kvällen

College mode

Hur man skapar en rutinhuvudbild för hudvård på morgonen och natten

Vi känner alla kampen för att bygga en personlig hudvårdsrutin på morgonen och kvällen. Produkterna är oändliga och allas hud är så annorlunda att det kan vara svårt att veta vad som fungerar för dig och var man ska börja.

Jag gjorde min forskning för att spara dig besväret med att försöka lista ut allt på egen hand, för det här kan vara överväldigande.

Jag försökte hitta prisvärda produkter som fungerar med ett brett utbud av hudtyper, men vet att detta bara är en utgångspunkt. De har alla olika hudstandarder, så du kan behöva göra lite forskning utöver dessa för att hitta exakta produkter som fungerar för dig.

{Se relaterat: En minimalistisk guide till hudvård}

Innan du går vidare till shoppingguiden, här är några enkla tips som du alltid bör komma ihåg när det gäller hudvård.

Hudvård 101

Lyssna på hudens behov

Det är naturligt att känna sig upphetsad när du får massor av nya hudvårdsprodukter att lägga till i din morgon- och nattrutin.

Medan du kanske är ivrig att prova dem alla, kom ihåg det skall lätthet i det. Börja med att lägga till en ny produkt några dagar. Om din hud svarar bra på två veckor, börja använda den långsammare oftare.

Överväldiga inte ditt ansikte med produkter som du aldrig har använt förut, ta det dag för dag och Hör hur din hud reagerar på varje produkt!

Hydrat

Hydrering är nyckeln till en frisk, snygg hud. Vi vet att fördelarna med att dricka mycket vatten är långtgående, från sömnkvalitet till kognition till humör.

Detsamma gäller din hud! Att hålla sig hydratiserad bibehåller hudens elasticitet och bekämpar alla de fruktade rynkorna.

Din kropp behöver tillräcklig hydrering för att utföra viktiga funktioner, så invester i en kvalitetsisolerad flaska om du har svårt att dricka tillräckligt med vatten varje dag.

Sova

Detta kan vara det svåraste att göra med tanke på att vi är, du vet, studenter.

Vad du kanske inte vet är att din hud arbetar för att reparera sig från alla skador som orsakas under dagen medan du sover.

Vetenskapen finns där, nu behöver du bara hitta ett schema som fungerar för dig och låter dig få de 8 rekommenderade timmarna.

Din hud (och hela din kropp!) Tackar mig.

Var ska man börja?

Om du inte har någon aning om vilka produkter du ska använda, när och i vilken ordning, leta inte längre!

Jag har skapat ett morgon- och kvällstabell för din hudvårdsrutin som anger rätt arbetsordning.

Det finns en metod för denna galenskap. Det är viktigt att applicera produkterna i en viss ordning för att öka absorptionsgraden.

I allmänhet, kom ihåg: tunnare produkter först (tonics och serum), arbeta dig sedan upp till tjockare produkter (fuktighetskräm, solskyddsmedel).

Professionell rådgivning: Prova att ordna produkterna på din bänkskiva i den här ordningen, eller skriv ut det här diagrammet för att fästa på din spegel.

rutinmässiga steg för dag- och nattvård

Produktguide för morgon- och kvällshudvård

Rengöringsmedel

cerave ansiktsrengöring

Det första du ska göra på morgonen eller på natten är att tvätta ansiktet för att ta bort smink, smuts eller partiklar som du har samlat på dig.

Denna skummande ansiktsrengöring är perfekt för den friska känslan och hjälper till att balansera och rengöra huden.

Toner

Rutinmässig hudvårdsprodukt på morgonen och kvällen: Laneige sephora-toner

Tonern adresserar många problem och kommer att vara en viktig ingrediens i din hudvårdsrutin på morgonen och kvällen, inklusive torrhet och slöhet.

Den här är designad för en mängd olika hudbehov och är ganska mångsidig.

Serum

rosen duva serum

Det är viktigt att applicera serumet tidigt på morgonen och på kvällen, eftersom det kommer att aktivera många ingredienser i produkterna ovan.

Serum tränger djupt in i huden, så ett tunt lager är viktigt för att produkten ska kunna göra sitt jobb.

Ögonkräm

Denna produkt är förmodligen den viktigaste i mig lista bara för att stressen från en lång dag lyser genom påsarna och mörkret under mina ögon.

Du bör alltid klappa din ögonkräm i stället för att dra huden under ögonen, för att inte dra mer av den känsliga huden där.

Professionell rådgivning: knacka försiktigt med ringfingret (huden är den mjukaste och känsligaste).

Återfuktande

Fuktgivare tenderar att vara lite tyngre eftersom de gör jobbet med att återfukta och täta i fukt, så spara dem för det sista steget innan du tar på dig solskyddsmedel.

Om du någonsin är orolig för att fuktighetskräm kommer att kollidera med din sminkrutin, försök välja en lättare produkt på morgonen och en tyngre produkt på kvällen.

Ansiktsolja

Rutinmässig hudvårdsprodukt på morgonen och kvällen: The Ordinary Rose Hip Face Oil

Oljor är som en ytbeläggning utöver din hudvårdsrutin på morgonen och kvällen. De förhindrar att fukt tränger ut under din hektiska dag.

Alla andra produkter förutom solskyddsmedel kan betraktas som värdelösa eftersom det förmodligen inte kommer att passera på grund av ansiktsoljans styrka.

Oavsett vad du gör, överdriv inte det. Oljor kan täppa till dina porer.

I det här steget går lite långt och du bör alltid börja med mindre och gradvis lägga till några fler droppar om du känner att din hud behöver det. Vanligtvis bör två eller tre droppar fungera.

Solskydd

Den * viktigaste produkten * i hela gruppen, Solskydd, det bör tillämpas varje dag, vad som än händer.

Naturligtvis finns det solskyddsmedel för alla behov (mineral eller kemikalier), men det viktigaste att komma ihåg är att även om du tror att du inte kommer av, applicera det ändå.

UV-strålar är extremt skadliga för din hud, så om du funderar på att hoppa över ett steg är det här inte den att utelämna.

Retinol

rutinmässig hudvårdsprodukt på morgonen och kvällen: Olay Regenerist retinol 24

Oavsett hur din hud är fallet kommer retinol att följa med dig hela vägen. Fördelarna är många och du vill inte missa alla fördelar.

Eftersom retinol är en så stark ingrediens bör du alltid vara försiktig när du lägger till den här produkten i din rutin. Börja två gånger i veckan, max. Bygg upp långsamt om din hud tillåter det.

Om din hud inte kan hantera en retinolprodukt finns det många retinol-jag gillar det produkter som är mindre kraftfulla.

Vad är din hudvårdsrutin på morgonen och natten?

Jag skulle gärna höra vad du tycker i kommentarerna nedan, inklusive de produkter och tips du använder för din egen dagliga rutin.