estadisticas web Skip to content

Hur man tar hand om håret (på rätt sätt)

College mode

Hur man tar hand om håret på rätt sätt

Något jag har gjort med min övertid på senare tid är att lära mig ta bättre hand om mitt hår.

Jag har alltid trott att det var tillräckligt med en solid tvättcykel för att hålla håret friskt, men det finns så mycket mer att ha en hälsosam hårdiet.

Oroa dig inte, jag undersökte och testade produkter så att du inte behöver. Är här de bästa sätten jag har hittat för att hålla ditt hår lyckligt och hälsosam, oavsett din hårtyp.

Anpassar sig efter din hårtyp

Först, bestäm vilken typ av hår du har och hur din hårbotten reagerar.

Vissa av oss är plågade med oljiga hårbotten som bara inte ser fet ut, medan andra hela tiden har mjällflingor som inte kommer att försvinna.

Vet inte bara hur din hårbotten beter sig utan också vilken typ av lockar, vågor eller raka strängar du har det kan drastiskt förändra hårrutinen som passar dig. Jag önskar att det fanns ett unikt tillvägagångssätt för hårvård, men Att hitta rätt process kommer verkligen att löna sig i det långa loppet.

Oavsett vilken typ av hår du har är det viktigt att främja hälsosam hårväxt! Några universella hårmål du kan försöka träna i sommar är: Ät bra Y begränsa värmestyling.

Livsmedel rik på Vitaminerna C, D och E de är utmärkta för att främja hårväxt. Livsmedel som avokado, nötter och fisk som är rika på Omega-3 fettsyror de är viktiga häftklammer i kosten.

Hitta ett hårmultivitamin som har tillräckligt biotin Det är coolt också! Dessa gummier har i synnerhet massor av femstjärniga recensioner.

Tvätta på rätt sätt

När du väl har fått reda på vad dina hår- och hårbottentyper är, blev hårtvätten så mycket viktigare! de frekvens som du tvättar håret och Produkter som du bär har en enorm inverkan på hårets hälsa.

Nu är nästa steg i att ta hand om ditt hår att förstå de olika typerna av schampon och balsam.

Schampo

När du väljer ett bra schampo varje dag, överväga ditt hårs viktigaste behov.

Om du har super flottigt hår (Som jag!) Försök att använda tea tree schampo – Tar bort olja och skalor från håret och använder eteriska oljor för att stimulera tillväxt.

Om du torrt hår är benägen att flaga, prova en sulfatfritt milt schampo som rengör hårbotten utan att ta bort dess naturliga fukt.

förbi färgat hår, var noga med att använda en “lila schampo”(Om du har blont eller markerat hår) eller ett schampo det skyddar din färg från UV-skador (om du är brunett eller rödhårig).

Dessa schampon är bra för din rutin, men ibland är det viktigt att behandla håret.

Förtydligande schampo kan användas då och då till bli av med överflödig uppbyggnad av geler, produkt och balsam.

förbi torrare hårbotten, T-gel Det är utmärkt för att ta bort mjäll, men det är för starkt att använda på håret varje dag. En gång i veckan eller mindre är bäst; Använd den endast vid behov.

När du väl vet vad ditt hår behöver, försök hitta speciella schampon som du kan börja använda.

Balsam

Hur du använder balsam kan göra stor skillnad för hårets struktur och glans. Balsam är perfekt för hårförstärkningMen det kan ofta väga ner håret och göra det tråkigt.

För god användning av sköljmedel (aka den du sätter i håret i ca 3 minuter i duschen), borde du det gäller bara i ändarna på ditt hår. Att applicera balsam i hårbotten gör håret bara oljigare. Se till att du sköljer ordentligt!

Om någon har följt med Curly Girl-metoden (eller lockigt hår TikTok) har de förmodligen sett människor använda leave-in balsam. Denna produkt är perfekt för dem som har vågor eller lockar som ofta blir krusiga eller hår som inte behöver massor av produkter.

När det appliceras på håret är detta balsam mindre tufft än ett balsam, vilket gör det idealiskt för alla som vill detox eller undvik att använda många produkter. När det appliceras mer generöst kan det vara ett bra stylingsverktyg för lockigt hår!

Stilar som ger ditt hår en paus

lådflätor

För svarta kvinnor är den skyddande stilen ett verktyg som historiskt brukat Det tar hand om trådarna och skyddar mot skador på hårpigment.. Dessa stilar kan finnas i många former, från lådflätor till täta flätade flätor eller bullar.

Tanken bakom den skyddande frisyren är att förhindra att håret går sönder. Den stränga tvätt- och sköljcykeln som vårt hår går igenom, om det görs felaktigt, kan göra det torrt och trasigt. Dessutom, Externa element som solljus, stark vind och regn kan ofta vara hårda på håret.

Skyddande hårstyling har varit en betydande del av kulturen kring svart hår och svart hårvård. Dessa stilar, på grund av deras kulturella betydelse, de är inte avsedda att användas av människor utanför det svarta samhället. Att styla hår utan strukturerade eller lockiga lockar på detta sätt kan också orsaka tårar och skada rakt hår.

Om du inte har superhårigt hår finns det fortfarande stilar som kan vara bra för att hålla håret friskt. Som en allmän regel är det bra växla mellan att lyfta håret och hålla det nere.

Om du inte har varit på salongen på ett tag kan oklippt hår vara tungt och kan sänker hårets naturliga volym om det slits ut varje dag. Att dra håret kraftigt tillbaka i en hästsvans varje dag kan också få ditt hår att bryta och din hårbotten kan drabbas av trauma.

Hårfläta

Jag rekommenderar att växla mellan lösa flätor, låga lösa bullar och låta håret sitta kvar och lufttorka. På så sätt kommer ditt hår inte att sträckas, manipuleras eller laddas.

Tillbehör med halsdukar, hårband och hårklämmor är ett utmärkt sätt att integrera dessa friska frisyrer i din dagliga rotation.

Hur tar du hand om ditt hår?

Vad tycker du om min guide om hur du tar hand om ditt hår? Vilken är din favoritprodukt att använda med din hårtyp? Har något förändrats i din hårrutin efter att du läst den här artikeln?

Låt mig veta i kommentarerna!