Faldas altas bajas

Hur man stylar och bär en hög-låg kjol

College mode

Höga låga kjolar

Bilder med tillstånd av ELLE

Efter mitt senaste inlägg fick jag flera begäranden att skriva på hur man stylar en hög-låg kjol. Så den här veckan jobbar jag på en asymmetrisk fållkjol som har ett mycket upptaget mönster och är tillverkat av ett mycket lätt material, som de flesta hög-låga kjolar vi ser i butiker nu.

Med dessa typer av kjolar kan det vara svårt att bestämma vad man ska ha på toppen. Naturligtvis skulle det uppenbara valet vara en monterad topp på insidan, men jag är här för att visa dig att du kan kombinera en hög-låg kjol med en mängd olika toppar för att skapa många olika utseende. Även om de kanske inte ser ut så är dessa kjolar extremt mångsidiga. Kolla in hur jag designade min hög-låga kjol nedan:

1. Bryt reglerna

Normalt, när du bär en flytande, voluminös, hög midja kjol, säger “reglerna” att du ska ha på dig något passform på toppen för att upprätthålla en balanserad och smickrande silhuett. Jag ville se vad som skulle hända om jag gjorde tvärtom Jag tog en lös, avslappnad T-shirt och stoppade den i min kjol.

Hur man bär en hög-låg kjol: Casual

Jag var mycket nöjd med resultatet. Det här är den typ av outfit som är avslappnad och bekväm, samtidigt som den ser snygg och snygg ut. Jag skulle antagligen ha på mig den här outfit för en informell dag för högskolekurser.

Nu kan du naturligtvis ändra den för att passa din stil! Om du har ett bälte som matchar resten av ensemblet, föreslår jag att du lägger till det, men om din kjol, som min, har ett elastiskt midjeband, är ett bälte inte nödvändigt (även om det fortfarande är sött). Och minimera inte saker; Du kan gå överbord med en sådan trendig kjol! Grafiska utslagsplatser och flerfärgade eller mönstrade utslagsplatser skulle fungera lika bra som min grundläggande utslagsplats. Att uppleva!

2. Så feminint som möjligt

Eftersom hög-låga kjolar oftast är gjorda av lätta tyger har de ofta en känslig touch, som inspirerade min nästa outfit.

För det här utseendet valde jag en mycket ljus färgpalett, även om jag vanligtvis väljer mörkare färger. Jag tog på mig ett par vita strumpor för att hjälpa till att slå förkylningen och tog på mig en ullväst över min rosa blus. Jag tror att västar är underskattade – den rätta kan hålla dig lika varm som en lätt jacka, och så länge solen skiner behöver du inte oroa dig för frysta armar.

Hur man bär en hög-låg kjol: feminin outfit

3. Prova en riskabel kombination

I mitt fall innebar detta att prova trenden för blandat tryck – jag är inte en skrivmixer av naturen!

Jag bestämde mig för att matcha min kjol med den här blusen efter att ha tagit en titt på båda bitarna: inte bara var färgerna lika (vitt och rött på båda bitarna), men prickmönstret var också mer subtilt, vilket balanserade mitt vågiga tryck väldigt bra. kjol. Istället för att tävla med kjolen slutade polka dot-toppen kompletterar mycket bra.

Hur man bär en hög-låg kjol: blandade tryck

Vad gäller skorna, vad kan jag säga? Doc Martens är alltid mina favoritskor. Jag tycker dock att dessa kjolar är extremt anpassningsbara när det gäller skor, så bär gärna vad du vill. Jag är säker på att det kommer att fungera perfekt!

En sak till: om du går med blandade mönster, försök minimera tillbehörenSmå örhängen, en enkel klocka, saker som inte riskerar att bli överväldigande, är nyckeln.

4. Är du kall?

När temperaturen sjunker måste du täcka över! Men bara för att det är kallt betyder det inte att du inte kan ha en flytande kjol. Du behöver bara utforma det korrekt.

Nyckeln här är att skydda dina ben genom att bära några heta strumpor. (Lägg till några strumpor över knäna om det behövs.) Underskatta inte kraften i varma skor här – solen kan skina, men lita på mig, dina fötter fryser i slutet av dagen om de inte är täckta.

Hur man bär en hög-låg kjol i kallt väder

Medan jag låtsades vara kyld till benet valde jag en symmetrisk silhuett – Som du kan se balanseras kjolens volym av den skrymmande halsduken. Jag valde också relativt mörka färger på toppen eftersom mina tights är väldigt ljusa och ljusa. Om du använde mörka strumpor rekommenderar jag att du går lättare på toppen för att kontrastera.

5. Spela med tygstrukturer

Jag nämnde detta koncept när jag talade om outfit nummer 2, men den här gången tog jag det vidare: en mycket lätt bit kan fungera mycket bra med en större, men det beror helt på hur du bär det.

Den här gången undrade jag om jag kunde uppnå detta. grädde tröja, särskilt med tanke på att det inte var något du kunde passa bra, som de andra blusarna jag provade. Men i motsats till mina förväntningar var det definitivt inte omöjligt att använda. Tröjan hängde snyggt över kjolen, som jag senare kombinerade med stövlar och svarta strumpor.

blandad tyg

Som du ser ser denna outfit balanserad ut. Det beror på att den mörkare nedre halvan står i kontrast till en ljus övre halva, vilket skapar en visuellt tilltalande effekt.

Denna outfit blev slutligen min favorit i gruppen eftersom den passade bättre i min personliga stil. Jag kan inte betona detta nog – att veta vad du gillar är viktigt om du vill skapa bra kläder! Eftersom jag tyckte att denna outfit såg för enkel ut på egen hand valde jag en inte så känslig halsband och bar mitt hår i en sida fishtail fläta – Att byta frisyr då och då är roligt och kan öka ditt övergripande utseende!

3 fler tips för att bära en hög-låg kjol:

  • Gatukläder: Om det är kallare ute vill du ha på dig en jacka, vilket kan vara knepigt med den här typen av kjol, för även om klädseln kan se bra ut framifrån kan den se lite felaktig utifrån. Mitt förslag skulle vara att gå till en beskuren midjelång jacka (Läder är min favorit!) Eller välj en trenchcoat eller lång kappa som har samma längd som den längsta delen av kjolen.
  • Enfärgade färger: Om du till exempel har en ljusröd eller blå kjol kan det vara svårt att utforma, men det betyder inte att du bara kan para ihop dem med dämpade färger. Våga välja ett plagg som också är färgstarkt men inte konkurrerar med kjolen: pastellfärger kan fungera bra eller, om du vill ha något mer vågat, ta en titt på färghjulet och välj kompletterande nyanser. (Kolla in vår guide för matchande färger i dina kläder för tips!)
  • Stil: Thennes kjol visade sig vara mycket anpassningsbar för vilken stil som helst. (Rock, hippie, flickaktig, preppy; du heter en stil, den här kjolen fungerar med den.) Du behöver bara vara kreativ och ha tro på ditt eget omdöme. Ja du du tycker att det ser bra ut och känns bra i det, alla andra tror nog samma sak!

Låt mig nu veta vad du tycker!

Sammantaget tyckte jag att den här hög-låga kjolen var ganska lätt att forma och anpassa för många typer av väder och flera tillfällen. Som alltid är jag ivrig att höra vad du tycker om honom. Tyckte du om kläderna? Vad skulle du ha gjort annorlunda? Om du har några förslag på mitt nästa inlägg, vänligen lämna en kommentar så ska jag försöka få det att hända.