Cómo dejar de sentir hambre todo el tiempo

Hur man slutar känna sig hungrig hela tiden

Hur man slutar känna sig hungrig hela tiden

Föreställ dig detta: klockan 18.30. Din dag har äntligen slut. Du måste plocka upp dina barn, eller kanske köra några ärenden på vägen hem, när bam! Det träffar dig som en vägg, den överväldigande hungern!

Nästa sak du vet är att du befinner dig i en snabbmatsrestaurang och packar dina hamburgare medan du tänker: “Jag ska titta på min diet som börjar i morgon.” Men det tar bara några minuter för otrolig skuld att börja. Låter bekant? Den “överväldigande hungerkänslan” är ett enormt slag mot din beslutsamhet att vara frisk. Läkare föreslår att när och vad du äter har en direkt inverkan på hur ofta hungersnöd drabbar dig. Och idag tittar vi på orsakerna bakom de svåra hungerproblem som får oss att fuska med vår kost. 1. Ät rätt mat, men vid fel tidpunkt. Känslig ätning handlar om att anpassa sig till kroppens hungersignaler. Att äta slumpmässigt kan ha negativa effekter på din ämnesomsättning. Det observeras att de som äter vid vanliga / regelbundna tider tenderar att äta mindre jämfört med de som äter vid olika tidpunkter varje dag.

Lösningen: Planera framåt. Granska dina ätmönster i en vecka. När du har skrivit ner dina nuvarande vanor i din viktdagbok, skapa ett schema som fokuserar på måltider. Till exempel: frukost kan vara två timmar efter att ha vaknat, lunch kan vara 3-4 timmar från frukost, med mellanmål mellan middag. Försök att äta var tredje till fjärde timme resten av dagen. Schemat behöver inte finnas i en dagbok – använd den smarttelefonen, skapa ett Excel-ark eller spara det i ett utkast. Om allt annat misslyckas, lita på de gamla klisterlapparna på ditt skrivbord eller kylskåpsdörren.

2. Du äter alltid frukost, men se inte till att det är hälsosamt och tillräckligt. Vissa människor tror att någon frukost är bättre än ingenting. Du kan inte ha mer fel. Rätt frukost har stor inverkan på din viktminskningsplan och hjälper dig att känna dig mätt resten av dagen. Här är några regler för att äta en hälsosam frukost.

Lösningen: Ät en enkel men hälsosam frukost. En idealisk frukost bör vara en blandning av kolhydrater och proteiner. Här är några exempel på frukostidéer: – En stor skål skummjölk och fullkornsflingor. Lägg till din favoritfrukt. – En liten kli-muffin tillsammans med russin och ett medium glas skummjölk. – Ett ägg, en helvete toast och ett glas apelsin- eller äppeljuice. – 1/2 bagel med jordnöts- eller mandelsmör och ett glas färsk fruktjuice.

3. Din kost är hälsosam, men något saknas. De flesta glömmer att hålla hälsosam mat intressant. Om du äter kokt och ångad mat hela tiden kommer du att sluta fuska din kost eftersom dina hungerproblem inte kommer att vara nöjda med en kokt morot eller potatis. Håll det enkelt och hälsosamt, men håll det gott.

Lösningen: Krydda din maträtt! Försök att bryta monotonin genom att prova nya hälsosamma recept varje gång. Försök och gå till dessa hälsosamma matlagningshackar som kommer att ge den välbehövliga twist till din dagliga dos av hälsosam mat. 4. Du dricker vanligtvis dina måltider. Forskare vid Purdue University i West Lafayette, Indiana, genomförde en studie som jämförde människor som drack juice och andra drycker för att hålla sig friska med dem som åt hälsosam helmat. De gav den första gruppen (saftkonsumenter) ytterligare 500 kalorier i form av vätskor och fortsatte en normal diet för den andra gruppen (konsumenter av hela livsmedel). Resultat? Människor som följde en normal diet kände sig mindre hungriga, medan de som konsumerade juice var för hungriga för tidigt. Detta beror på att tuggning hjälper till att frigöra hormoner som indikerar mättnad och också för att fast mat är långsammare att smälta än juice och vätskor.

Lösningen: Stoppa dessa juicer och introducera mer hela livsmedel i din kost. Att dricka en måltid kan vara snabbt, enkelt och bekvämt, men att äta fast mat är mycket bättre. Förstå det rätta sättet att äta dina frukter och fokusera på en kombination av hälsosam mat som tar dig till nästa nivå av viktminskning och hälsosam livsstil.