¡Cómo rizar tu cabello sin un rizador!

Hur man krullar håret utan locktång!

Hur man krullar håret utan locktång!

Så ibland försöker du en ny metod eller frisyr och det är trevligt nog, men andra gånger försöker du något nytt och det är livsförändring. Min frisör krökade alltid mitt hår i slutet av min hår makeover sessioner, men jag gjorde det med bara en hårtork och borste, inget locktång krävs. Jag antar att jag alltid trodde att det bara var en riktig frisör som kunde göra med en annan person, så jag frågade aldrig om det förrän jag en dag sa: “Så hur gör du det?” och hon visade mig! Det fantastiska med att ha en metod som krullar mitt hår utan locktång är att det känns som att det räcker bättre än ett locktång, med färre touch-ups, och eftersom jag ändå ska torka håret är det mindre varmt. mitt hår i allmänhet.

Tillbehör:– vildsvinborst och nylonborste (jag gillar den här runda borsten och den här borsten för den här också) – hårtork med koncentratormunstycke – Lämna in mjukgörande balsam (tillval, men jag gillar verkligen den här)

Om du just har tvättat håret, lägg till en utjämnande balsam och torka håret så långt att dina rötter är torra men resten av håret är fortfarande lite fuktigt (så torka dina rötter tills de är 100% torra och resten av håret 90% torrt). Om du börjar med torrt hår, använd en sprayflaska för att spraya håret (undvik rötterna) och låt det vara lite fuktigt. Trimma de översta 2/3 av håret och lämna bara den nedre delen som börjar under öronen. Arbeta i 2 ″ sektioner (som beroende på hårets tjocklek kan vara för mycket eller för lite, men du kan börja där) flytta den övre delen av hårsektionen ordentligt på borsten med håret uppåt och borsten under . Håll borsten med handen på den sidan av kroppen (så på vänster sida, håll den med vänster hand och höger hand på höger sida) och håll torken med den andra handen (så du måste byta hand för att göra detta på motsatt sida). Dra borsten långsamt genom håret några centimeter med torken bakom den så att det känns som att torken trycker ner håret. När det har gått ca 3 turn vrider du borsten 360 ° för att vända håret mot baksidan av huvudet.

När du kommer tillbaka till framsidan igen har du vridit hårsektionen på borsten en hel sväng. Fortsätt att dra håret genom borsten med fönstret genom att trycka bakom den och vrida borsten var tredje ″ så att håret i slutet av sektionen har vridits ett par gånger och ser ut som ett litet löst dreadlock. Låt borsten och torken vara på en sekund (jag lämnar torken på och placerar den på en värmebeständig räknare) och använd fingrarna för att “fluffa upp” vridningen, antingen genom att rulla mellan fingrarna eller genom att hålla i änden med en hand och dra sektioner med den andra. Om du fluffar upp det lite innan det svalnar får du en större, lösare våg totalt sett. Men borsta inte vridningen ännu; lämna alla vändningar tills hela huvudet är klart. Släpp nästa 1/3 ″ av ditt hår och upprepa processen och avsluta med den översta 1/3 efter det. Beroende på din hårtyp kan du få en mjukare krullning genom att torka och vrida varje sektion två gånger innan du fluffar upp det, så försök att göra det om det inte är så mjukt som du vill. Som en sidoanteckning vill du använda en borste som håller håret i borsten under borstens vridningsprocess, så om din faller ut behöver du förmodligen en annan typ av borste (kanske med tjockare borst eller tätare borst ). Hår som inte stannar kvar kan också betyda att du försöker kamma för mycket åt gången, så prova en mindre sektion och se om det också hjälper. När alla dina sektioner är vridna, fluffiga och svalna (som på bilden ovan), använd fingrarna för att kamma dina vridna lås och njut av vågorna. Om du har ett avsnitt som inte krullade så mycket som du ville, kan du alltid spruta det avsnittet och göra om det för att göra det mer vågigt. Ibland lämnar jag det ur produkten, men jag sprutar också lite av detta på fingrarna och gnuggar det över ändarna för att förhindra krusning. Jag gillar hur bra mitt hår håller vågor efter att ha sovit i några dagar, så jag behöver vanligtvis bara kamma hela mitt huvud en gång. Men ibland tar jag upp ett avsnitt eller två några dagar senare för att få lite liv.

Detta tog mig definitivt 3-4 gånger innan jag kände att jag verkligen fick det (speciellt på sidan av min mindre dominerande hand), så ge inte upp om det känns svårt och tar för lång tid första gången! Du kan se en liten video om hur borstvridningen ska se ut här om du fortfarande är lite förvirrad över hur du vrider borsten. Du kommer att bli mycket snabbare när du tränar och det är det viktigaste sättet jag gör mitt hår nu, även om jag inte var säker på att jag kunde göra det först. Om du hellre vill hålla fast med ditt locktång kan du också prova min sjöjungfruvågmetod, men eftersom den här metoden använder mindre värme tror jag att det är en som jag brukar använda för att vara lite mjukare på mitt hår … xo. Laura

Credits // Författare och fotografi: Laura Gummerman. Bilder redigerade med A Color Story Desktop.