Hur man klär på nätverksevenemang

Hur man klär på nätverksevenemang

College mode

För den sista delen av College Fashion’s How To Dress Professionally-serie kommer vi att prata om vad vi ska ha på oss professionella och avslappnade nätverksevenemang.

Det roliga är att det är nästan svårare att klä sig för dessa händelser än för en vanlig dag på kontoret, för det du bär har stor inverkan på hur människor uppfattar dig. Som alltid är det mycket viktigt ge rätt intryck och visa upp biten!

Men oroa dig inte så länge som följ tipsen nedan, att klä sig för nätverkshändelser kommer inte att vara något problem. Här är några riktlinjer för vad du ska ha och vad du inte ska ha på dig.

Grunderna för nätverksutrustning

I allmänhet kan du förvänta dig att ha på dig casual casual kläder för de flesta nätverksevenemang, såvida inte din chef specifikt instruerar dig att ha en annan klädkod.

Du kan också förvänta dig att se folk klädda lite mer. mode-framåt än du skulle göra på kontoret. Det här är en tid då du kan ha lite roligare med dina kläder och ge din outfit mer personlighet. Det här är en tid för dig att visa din modestil och låta dina kläder tala för dig.

Exempel på kostymer för nätverksevenemang:

Här är några idéer om vad du ska ha på dig för ett nätverksevenemang. Dessa är alla ganska affärsmässiga, även om du kanske vill hoppa över de mer moderna detaljerna om du arbetar i en särskilt konservativ bransch och vill vara säker.

alternativ ett

Produktinformation: Byxor – Allison Daley / Dillards, Blazer – Boohoo, Knappar – Kohl’s, Collar – Forever 21, Handväska – Boohoo, Heels – Forever 21.

Ingenting kan gå fel när du använder en knäppt och blazer. Du kommer att se delen medan du också tittar på mode framåt. Det svarta och vita färgschemat som används här är också tidlöst och idiotsäkert.

Det är viktigt bära professionella men bekväma skor för. När allt kommer omkring vill du inte gå till ett nätverksevenemang och låta folk veta att dina fötter gör ont från det sätt du går! Det är därför det är viktigt att veta att om du går på klackar, se till att du kan bära dem. Om inte, kan golv vara det bästa alternativet.

Vissa tillbehör, som en snygg väska och enkla smycken, är bra, men går inte överbord.

Alternativ två

Produktinformation: Kjol – Asos, Top – H&M, Örhängen – Avenue, handväska – Walmart, klackar – JCPenney.

Det är absolut inget fel med att bära klänningar och kjolar till ett nätverksevenemang så länge de är lämpliga och inte snäva! Kom ihåg att fållarna ska nå knäet.

Till skillnad från den första looken utforskar denna outfit fler färger. Du kan definitivt använda färg vid ett nätverksevenemang så länge du inte överdriver det. Att lägga till färg visar personlighet, så det är okej att göra det vid ett nätverksevenemang.

Andra tips för nätverkshändelser:

Nästan lika viktigt som vad du bär på ett nätverksevenemang är hur du presterar. Din attityd säger mycket om dig när du först träffar människor, så se till att du mår bra och utstrålar positiv energi.

Här är några tips för att göra bästa möjliga intryck på de nya människorna du träffar:

  • Leende! Detta är så viktigt, men ändå så lätt att glömma! Ibland när du är nervös visas det i ditt ansikte, så minimera dina nerver innan du går in i evenemanget. När du har gått igenom dörren, agera som om du träffar en grupp av dina bästa vänner och slappna av så mycket du kan. Du ser automatiskt ut tio gånger mer tillgänglig, attraktiv och vänlig.
  • Kontrollera din hållning. Stå upp och se till att hålla ditt kroppsspråk öppet genom att hålla armarna vid dina sidor och axlarna tillbaka. Jag vet att det är frestande att korsa armarna, men det får dig att se stängd ut, vilket är precis som inte Jag vill titta när jag nätverkar.
  • Blanda. Detta är en grundläggande nätverkshändelse. Stanna inte i en grupp hela natten och prata med samma par personer. Poängen är att spendera ansikte mot ansikte med så många människor som möjligt, så se till att du arbetar i rummet och träffar många olika människor under natten.

Mer information

Om du saknade de andra artiklarna i How to Dress Professionally-serien, här är de: Business Dress Code Basics, How to Dress for a Job Interview, and What to Wear for Work (or a Internship).

Som alltid, låt mig veta vad du tycker om detta! Skulle du bära dessa kläder till ett nätverksevenemang? Om inte, hur skulle du klä dig? Klicka på länken nedan för att skicka en kommentar!

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2008; Det uppdaterades helt och förnyades 2018 med nya foton, kläduppsättningar och information.