Hur man gör bivaxljus i ugnen

Hur man gör bivaxljus i ugnen

Hur man gör bivaxljus i ugnen

Medan jag älskar ljus måste jag erkänna att det kan vara lite ont att göra det. Mer än en av mina favoritblandningsskålar har förstörts genom att använda den för att smälta vax. (Hur rengör du dem efter ?!) Men dessa bivaxljus görs i ugnen; De är så lätta att jag var tvungen att dela. Jag vet att det bara är april, men jag antar att alla på min jullista kommer att få i år?

Hur man gör bivaxljus i ugnen

Och om du använder en glasburk antar jag att du också kan använda mikrovågsugnen (bara sätt in veken efter att vaxet smälter eftersom basen är metall). Men genom att “baka” ljusen i ugnen kan du njuta av den behagliga doften av bivax mycket längre.

De enklaste DIY bivaxljusen

Nödvändiga leveranser

DIY bivaxljus i ugnenInstruktioner

1. Placera veken i burken och fyll den med bivax. Om du är helt lat (som jag), bry dig inte ens att limma veken. Lägg till mer bivax än du tror att du behöver – gå hela vägen till toppen. När vaxet smälter fyller det alla små lufthål och det kommer inte att bli fullt.

DIY bivaxljus i ugnen

2. Värm ugnen till 200 grader F. Lägg burkar på kakan och håll fast dem i ugnen. Se hur du kan göra många ljus samtidigt? Jag kunde ha lagt minst 9 stearinljus på det här arkfacket!

3. Ta bort ljusen när allt vax har smält. Det kan ta 45 minuter till en timme. Och det luktar fantastiskt!

4. Ställ veken upprätt vid behov genom att linda änden runt en penna. Låt svalna tills vax har härdat. Trimma sedan veken.

Hur man gör bivaxljus i ugnen

Den bästa delen? Noll rengöring. Noll förstörda blandningsskålar. Total seger.