College Fashion

Hur man förbereder fötterna för sandalsäsongen

College mode

När vädret värms upp och med så många söta sandaler är det dags att debutera fötterna för sommaren! Om du har gömt dina fötter i flera månader kan uppgiften i första hand verka skrämmande, men Med dessa enkla steg förbereder du fötterna för en offentlig visning det är enkelt och till och med avkopplande.

Hur man förbereder fötterna för sandalsäsongen:

Gör dig redo med en pedikyr

För att få tårna i toppform, börja med en avkopplande pedikyr genom att följa dessa enkla steg.

Blötlägg dem

Blanda 1/2 kopp Epsom-salt med varmt vatten. Salt minskar svullnad, neutraliserar lukt och hjälper till att läka hud och naglar. Sitt ner och blötlägg fötterna i minst 15 minuter. Du kan suga dem längre för en avkopplande godis!

Exfoliera

Exfoliera

True Blue Spa Foot Scrub på badet och kroppsarbeten, Wood Foot File på The Body Shop, Uppfriskande Mint Foot Scrub på The Body Shop.

När du har blötlagt fötterna, klappa dem torra och töm vattnet. Gnugga hälarna, sidorna och dynorna på dina fötter med en fotskrubb och fotfil (eller pimpsten) för att lossa död hud. Jag gillar verkligen Sally Hansens Sole Control Foot File. Men kom ihåg att där din hud är tjockast på dina fötter, skyddar den också dessa områden från ytterligare slitage, så gnugga inte dessa delar för mycket!

Du kan också ta en del av skrubben och använda den på dina kalvar och ben för glödande hud.

Hydrat

Hydrat

Eco Tools “Love Heels All” på Ulta, CO Bigelow Mentha Foot Cream på Bath and Body Works, Curel Foot Cream på Ulta.

Ta lite nagelbandsolja och gnugga den på naglarna på tårna. Tryck försiktigt tillbaka nagelbandet och massera den omgivande huden. Ta en fuktkräm och applicera den på fötterna och på nytvättad hud.

Nagel

Trimma och tappa tånaglarna, skapa raka linjer och undvik en oregelbunden form. För att bekämpa nagel ”åsar”, buffra dem med en tånagellack (jag gillar Ultas sexvägs nagellack). Använd en nagellack efter eget val och måla tånaglarna för en prick. För att förhindra att tånaglarna blir gula ska du applicera en baslack före nagellacket.

Tips för fothälsa

  • Applicera solskyddsmedel på fötterna när de är i solen. Det är lätt att glömma att huden på dina fötter är sårbar för solbränna!
  • Undvik nagelprodukter med formaldehyd (eller de andra två otäcka ingredienserna i nagellack). Kontrollera alltid ingredienslistan.
  • Ditch spetsiga flip flops då och då (eller helt!). De är hårda på dina fötter på grund av brist på stöd och remmarna som håller fast dina fötter. Enligt Newsweek slutar du rynka tårna för att hålla dem på, vilket kan orsaka smärta eller ömhet i tårna. Kolla in det här inlägget för fler tips om snygga flip-flop-alternativ.

Dina tankar?

Vad gör du för att förbereda dina fötter för sommaren? Vad har varit din favorit nagellackfärg nyligen? Undviker du flip-flops under sommaren? Låt oss veta i en kommentar!