estadisticas web Skip to content

Hur man följer Anna Wintours stilregler

College mode

Anna Wintour i en röd blommig klänning när hon korsar gatan

“Antingen vet du mode eller inte.” – Anna Wintour.

Annas svartvita ansikte placeras friskt på vänster ände på min lilla klisterbärbar dator, och uppmärksammas vart hon än går.

Även när den är odödliggjort i svartvitt klistermärke (som är fallet med min Redbubble-klistermärke från “Wintour kommer”), kan det inte låta bli att dra till en folkmassa.

Detta är han Anna Wintour vi pratar trots allt.

Anna Wintour i röd mönstrad klänning, svarta stövlar och en puffig kappa

“Trender är ett dåligt ord.” – Anna Wintour

Ett kvinnligt kraftverk som har haft befattningen som chefredaktör sedan långt innan jag föddes (Wintour har varit den avgörande rösten i mode sedan 1988), Anna Wintours påstående om haute coutures järntron är legendariskt – och väl dokumenterad.

1949 föddes han till Charles Wintour, redaktör för London nattstandard. Hon adopterade sin ikoniska bob vid 15 års ålder. Från 1976 till 1986 hade Wintour olika befattningar i tidningar i New York. Hon blev chefredaktör för Brittiska mode och strax efter utnämndes han till chefredaktör för American mode.

En gång där återupplivade Wintour tidningen helt, som hade kämpat med svårigheter med Elle. Hon ersatte supermodeller med filmstjärnor, blandade high-end och low-end mode, och vårdade framväxande amerikanska designers, allt medan hon hade på sig sina signatur svarta solglasögon.

Som det avlägsna “Nuclear Wintour”, inspirationen till karaktären av Miranda Priestly i Djävulen bär PradaOch en nyutnämnd dam, Wintours rykte som en orädd ledare på modearenan kunde inte vara högre. Det kunde inte vara mer elegant heller.

“Jag undrar om Anna skulle vilja ha den här?” “Tja, det är svart …”

I Septemberutgåvan, en dokumentär från 2009 om att göra årets största nummer av Vogue, debatterar kreativ regissör Grace Coddington i en svart skinnjacka till en modefotografering. Han lägger den snabbt tillbaka på hyllan och påminner om Wintours motvilja mot färg.

“Det är sant, jag skulle få sparken för det”, säger Coddington.

Anna Wintour i en grå satinpenna kjol, en grå blommig topp, en päls med svarta och vita blommor och ett uttalande halsband med stövlar

“Det var först senare, efter att jag fick jobbet, att jag lärde mig hur helt tråkigt, lat och medioker allt svart (eller, ja, mestadels svart) är.” (Om intervjun med Anna Wintour).

Medan Wintour har varit känt för att föredra färg och mönster framför dämpade gråtoner och svart, slutar han inte där. De flesta av Wintour-uppsättningarna är kvinna i naturen, vilket återspeglar ett traditionellt sartorialt perspektiv som älskar pennkjolarna under knäet och J.Crews stora kristallhalsband.

Men bara för att det utstrålar gammaldags charm betyder det inte att det är motbjudande för moderna trender; Faktum är att Wintour ofta presenterar design och designers på sidorna i mode. (Hans första amerikaner mode omslag? Israelsk modell Michaela Bercu som bär Guess-jeans med en Christian Lacroix couture-jacka.)

Enligt Who What Wear gillar Wintour inte starkt loggade plagg, nylon och flashiga sportkläder, men han älskar mulor, Gucci och återvinna kläder. (Vi visste att hon hade något gemensamt med kollegan Kate Middleton!)

En outfit som Wintour skulle godkänna:

Det här praktikvänliga utseendet kommer säkert att locka dubbla skott, så skjut inte upp om du ser bekanta som tar bilder av dig hela dagen – bara för outfitinspiration, förstås.

Som alltid, gärna byta bitar som du tycker passar. Till exempel, om du vet att du kommer att gå hela dagen, prova dessa Steve madden lägenheter på plats!

Outfit inspirerad av Anna Wintours stil: silver wrap klänning, beige remmar sandaler, handväska med rosenbroderi, tryckt svart och vit kappa, pärlörhängen, solglasögon

Produkter (medurs från vänster):

  1. Eliza J taupe slida klänning med utsmyckad krage – Bloomingdale’s.
  2. Ett par nakna stilettos – Steve madden.
  3. Quay Australia 55 / 55m solglasögon – Nordström.
  4. Rutig jacka alfani petite – Macy’s.
  5. Ett par 14k guld pärlörhängen. Kohls.
  6. Urban Expressions-koppling i sammet broderad med rosor – DSW.

Tankar

Är du lika besatt av Anna som jag? Kan du föreställa dig någon annan som den orädda ledaren för mode? Vilka är dina andra chefredaktörstilikoner?

Kommentera nedan!