College Fashion

Hur man bär strumpor och stövlar

College mode

Hur man bär strumpor och stövlar: Guide till att ha strumpor och stövlar tillsammansFoto: Fria människor

Varje college flicka jag känner har minst ett par fantastiska läderstövlar i sin garderob. Uppenbarligen en favorit för alla väder för den tjugoåriga gruppen, dessa ofta dåligt slitna stövlar visas med snygga fötter säsong efter säsong. Medan de flesta av oss inte tänker två gånger på att bära strumpor med våra stövlar, trendstrumporna + stövlarna det har tagit sunt förnuft och gjort det till ett verkligt modefenomen.

Att låta strumpor kika över topparna på stövlar har blivit ett vanligt sätt att skapa frisinniga, baggy och bohemiska stilar. Alternativt kan strumpor och stövlar se kantiga ut; tänk stridsstövlar och klara strumpor.

Perfekt för kalla klimat, trenden gör två av våra favorit saker på en gång: den håller dig varm och torr. Y det ser super sött ut. Du kan inte gå fel när mode och funktionalitet kombineras!

Topp 3 tips att tänka på när du bär strumpor med stövlar

1. Kängans höjd kontra strumpornas höjd.

Som vanligt, ta hand om proportionerna i din outfit. Strukturerade tossor tenderar att förkorta benet på egen hand, och tillsatsen av en skrymmande strumpa kan lägga till oönskad volym i underbenet. Lösa och baggy stilar kan dock vara perfekta för ett avslappnat utseende. Mid-kalv till knä stövlar tenderar att vara de mest smickrande höjderna att para ihop med stövlar och strumpor, men stilar ovanför knäet och ovanför låret kan se lika snygga ut, särskilt på längre tjejer.

Som du säkert har föreställt dig, om du vill att dina strumpor ska visa upp, måste du investera i några nya par som är utformade för att slå lite högre än höjden på dina stövlar: knähöga strumpor för mittkalvstövlar, strumpor ovanför knäet. knä hög för knä höga stövlar och extra lår höga strumpor för OTK stövlar.

När delarna är nere kan du fokusera på stillogistik. Knubbiga strumpstilar innebär ett fräscht och enkelt utseende, medan peek-a-boo-strumpor som knappt borstar toppen av stövlarna kan erbjuda en söt och flirta atmosfär.

2. Stilar av skor.

Att bestämma den perfekta kombinationen av strumpor och stövlar innebär mer än bara att välja rätt höjder för båda delarna. Eleganta studenter bör också överväga stilar både strumpor och stövlar de planerar att matcha.

För ett underhållsfritt, campusvänligt utseende, Stövlar som är mindre tjocka, platta (eller nästan platta) och med klassiska linjer är bäst att bära med djärva strumpor.. Det här är den perfekta tiden att ta ut ridstövlarna som är dolda på baksidan av din garderob! Å andra sidan, Chunky, buckled eller grungy stilar ser bra ut i kombination med neutrala svarta, gråa eller taupe strumpor. Detta skulle vara ett bra sätt att bära dina stridsstövlar eller motorcykelstövlar. I allmänhet handlar det om att skapa balans.

Som du kan se är nyckeln till att uppnå denna trend att betrakta dina strumpor som ett tillbehör när du väljer dina skor. Du bör också överväga tjockleken på dina strumpor – tunnare varianter kan vara bättre för herding av stövlar, medan tjockare par erbjuder mer substans att pressa. Tänk igenom så får du ett gramvärdigt utseende på nolltid.

3. Lag upp!

Strumporna har varit enorm både på och utanför backarna. En av de bästa delarna av denna trend är att utseendet blir bäst när du lägger till ännu fler lager.

Perfekt för mellanliggande, obekväma klimat, kombinationen av strumpor + strumpor + stövlar är ett roligt sätt att ge värme och stil till en outfit. Detsamma gäller leggings! Även om utseendet är bedårande med bara ben, gör det mesta av det svala vädret för att stapla lagren. Med det sagt, ta det med Jill Wallace – på varma dagar kan du fortfarande ha på dig ett par stövlar med strumpor.

Hur man bär strumpor och stövlar – Outfit Inspiration

Chic men hård

Regnig dag

Avantgardistiskt utseende

Verklig flicka stil inspiration

Det är alltid lättare att efterlikna en stil när du har fantastiska modeller för inspiration från verkliga livet! Ovan visar den ständigt snygga Alyssainthecity på Instagram en vacker brun turtleneck med en rutig kjol och en tung lila kappa. Hon lägger ytterligare intresse till sitt utseende med tjocka grå strumpor och stövlar.

Till och med en enkel glimt av en vit strumpa kan höja en hel ensemble, som vi ser på Kerifay ovan. Mitt mellan den utsvängda jeanen i slutet och strumpan har du fortfarande utrymme att visa upp ett ben, vilket skapar visuellt intresse.

Bella Hadids trendiga stilettkängor parades enkelt med genomskinliga strumpor som nådde nästan upp till knäet. Den svarta följer med de svarta detaljerna på kängan och skapar detta övergripande smutsiga utseende.

Först och främst är detta en fantastisk Halloween-kostyminspiration! För det andra är det ett super sött utseende.

Ovan bär Maddie Ziegler tjocka vita strumpor som kikar ut från Doc Martens. Nu är dokument lite dyra för vissa människor, men som du kan se från de flesta av dessa exempel är dokument ett viktigt objekt för alla garderober eftersom du kan skapa alla typer av kläder.

Nu, även om du inte äger Doc Martens, kan någon svart plattformskänga göra med en tjock strumpa. Dessa skor är mittpunkten i outfit och ser bra ut med grundläggande jeans och en avslappnad blus. Ibland är allt du behöver bara några grundläggande stövlar!

Vad tycker du om vår guide om hur man bär strumpor med stövlar?

Skulle du bära kängan och strumpan? Är det här populärt på ditt campus? Vilken typ av stövlar kommer du att ha den här terminen? Dela dina känslor med en kommentar!

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2011; Det uppdaterades helt och renoverades 2019 med nya foton och information.