College Fashion

Hur man bär en lång klänning på vintern

College mode

Tror Maxiklänningar Kan den bara användas under de varmare månaderna på året? Tänk om! Med lite kreativ känsla kan dessa glamorösa klänningar också fungera för vintern.

Därefter delar vi några tips och tricks för med en maxiklänning mitt på vintern, samt flera snygga outfitidéer att prova:

4 tips och tricks för att få maxiklänningar att fungera för vintern

  • Tänk praktiskt. Även om vi älskar den här stilen måste vi erkänna att det kanske inte är praktiskt för alla vinterplatser. När allt kommer omkring vill du inte dra en lång kjol genom en fot av snö, eller hur? Men om det finns ett lätt snöskikt (eller om du stannar mest inomhus), rekommenderar vi att du gör det!
  • Skikt. Detta är det bästa sättet att förbereda en maxiklänning för vintern. Börja med att lägga till en tröja eller kofta och sätt sedan på en jacka eller kappa. Ta på dig vintertillbehör, som hattar, halsdukar och handskar, för att hålla dig varmare.
  • Glöm inte dina ben! När alla rockar och tröjor är lagrade, gör samma sak för dina stjälkar. Även om maxikjolen ger täckning, kan den ändå vara fin, luftig under, så lägg till ett extra lager eller två. Tjocka ogenomskinliga tights eller leggings fungerar underbart för detta ändamål.
  • Fötterna först. Förmodligen det viktigaste inslaget i detta utseende har att göra med den sko du väljer, och vi tror att stövlar är vägen att gå. Oavsett om det är fotled eller knälång, platt eller klackad, är stövlar ett praktiskt och modernt alternativ för att matcha din maxiklänning på vintern.

Lång klänning i vinteroutfitidéer

Behöver du lite modeinspiration innan du drar ut din maxiklänning? Nedan är tre snygga sätt att bära maxiklänningar på vintern:

Lag 1: Mysigt som möjligt

Klädesplagg för att bära en lång klänning på vintern: inkluderar en lång stickad maxiklänning, en hinkväska, små stövlar och en päls.

Produkter: Klänning – Zara, väska – Urban Outfitters, rock – ASOS, stövlar – Madewell, örhängen – J.Crew, strumpor – J.Crew

För en söt, färgstark och mysig maxiklänning med vinterdräkt, prova uppsättningen ovan.

Denna ullklänning från Zara håller dig bekväm och varm oavsett vad. Klänningsbältet dras i midjan och accentuerar dina kurvor. Så även när du bär en tyngre kappa ovanpå kan du lämna den öppen för att visa din form.

En teddyjacka av fuskpäls ger en extra touch av komfort till utseendet, liksom vissa tights som matchar. Den svarta hinkväskan matchar skor och stövlar ger dig lite höjd, men är fortfarande väldigt bekväm.

Avsluta utseendet med enkla örhängen – vi älskar huggie-ringar för säsongen och dessa utsmyckade är så glamorösa!

Team 2: Tough It Out

Outfit med maxiklänning, läderjacka, sneakers och svart ryggsäck.

Produkter: Väska – Urban Outfitters, Klänning – Zara, Jacka – Steele Official, Sneakers – Madewell

För det här snygga och avslappnade sättet att bära en maxiklänning på vintern, börja med att para ihop denna vackra puffärmmaxiklänning med denna veganska läderjacka. Klänningens ärmar döljs av jackan, ja, men när du går in och tar av den kommer alla att säga “wow!”

För att komplettera det här snygga utseendet, lägg till helt vita sneakers och en svart mini-ryggsäck. Vi älskar den här från Urban Outfitters eftersom du kan slinga igenom remmarna och använda den som en crossbody-väska.

Lag 3: För semestern

Maxiklänning i vinterensemble med paljettklänning, lång rutig kappa, svarta klackar och en svart väska.

Produkter: Klänning – ASOS, Coat – Revolve, Bag – H&M, klackar – Zara, läppstift – MAC, örhängen – ASOS

Nu när semestern är i full gång var jag tvungen att inkludera minst en festfestdräkt i den här guiden!

{RELATERAD POST: Vad man ska ha på en julfest}

Den här vackra paljettklänningen är perfekt för alla speciella tillfällen du måste delta. Eftersom klänningen är paljetter, bestämde jag mig för att ha en rutig kappa, den här ger intresse utan att förlora utseendet.

När det gäller tillbehör passar dessa svarta klackar med den lilla svarta väskan för att föra ihop svarta i kappan. Detta gör att klänningens blå sticker ut. Guldörhängen och ett inslag av läppstift kompletterar den här perfekta semestern.

Dina tankar?

Skulle du ha en maxiklänning på vintern? Vad tycker du om dessa utseende? Vad är din favorit? Hur skulle du ha en maxiklänning på vintern? Kom ihåg att berätta vad du tycker genom att lämna en kommentar nedan!

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2013; Det uppdaterades helt och renoverades 2019 med nya foton och information.