estadisticas web Skip to content

Hur ett videospel hjälpte mig att upptäcka min kärlek till mode

College mode

Pink Nintendo DS: Hur ett videospel lärde mig om mode

Vissa tjejer verkar komma in i världen med en medfödd kärlek till mode. Andra, som jag, tar lite längre tid att upptäcka sin passion för stil.

Jag var aldrig flickan som tillbringade timmar med att sätta ihop den perfekta klädseln, eller flickan som plundrade min mammas eller mormors garderob för vintagefynd. Istället var jag flickan som han älskade TV-spel. Det är dock ganska nyfiken att det var precis det som ledde mig till modevärlden.

Idag ska jag dela det okonventionella sättet jag blev kär i mode. Och hur allt förändrades för mig.

Style Savvy: Trendsetters videospelomslag

Detta är spelet som förändrade allt.

Jag upptäckte först min kärlek till mode vid (jämförbar) sen ålder av 14, genom ett videospel med titeln “Style Expert: Pionjärer. ”Ja, samma spel som du ser ovan. Den färgglada förpackningen och den sött leende karaktären på omslaget sålde mig direkt.

Handlingen i spelet? Att göra en hel stad modern! ja!

I min strävan att behärska Style Savvy utvecklade jag snabbt en smak för olika estetik för både män och kvinnor. När spelet gick överlämnades kläderna snart till min lilla kunskap om varumärket i spelet och grunderna för färgkoordinering.

När jag vann spelet blev jag besatt av mode … i verkliga livet.

Med inga fler kläder att skapa i “Style Savvy” tog jag min besatthet till den verkliga världen. Jag började leta i min garderob efter prickiga bitar, neutrala T-shirts, allt som skulle hjälpa mig att planera kläder för min klädkollektion. Tillbehör intresserade mig plötsligt. Färger och deras oändliga kombinationer fick en ny mening. Jag började leka med former och proportioner. Jag var kär.

Idag skriver jag för en modeblogg och tar min kärlek till mode till nästa nivå. Och jag vill uppmuntra alla, även om de inte föddes med en passion för stilen, att prova om de är intresserade. Oavsett om du förvärvar dina kunskaper med ett videospel, eller tittar på testuppsättningar på YouTube eller arbetar i en butik, kan vem som helst bli kär i modevärlden!

Topp fem saker jag lärde mig spela “Style Savvy: Trendsetters”

Jag har lärt mig mycket mer om mode sedan jag började spela “Style Savvy: Trendsetters”. Men spelet lärde mig mina första värdefulla modekurser. De är som följer:

1. Var inte rädd att blanda ihop det!

När det gäller mode, det som verkligen gör en bit till sin egen är dess stil, så lek med den broderade kjolen, sätt på en mönstrad topp som du älskar och klä kläderna med ett par klackar och en slående örhänge; allt går, så länge du känner dig bekväm.

2. Makeup kan verkligen sätta ihop en look.

Som de flesta av oss vet kan vår smink (eller brist på den!) Verkligen lägga till en look, vilket gör att den verkar mer preparerad eller mer avslappnad än vanligt. Att applicera smink kan lägga till en outfit, och ditt självförtroende, medan du hoppar över det kan vara perfekt för en avslappnad klänning. Kom bara ihåg att kosmetika är en del av utseendet och strategisera därefter.

3. Välj en trend som intresserar dig … och leka med den!

Innan jag kom in på mode tyckte jag att det var lite ovanligt och kliché att följa de senaste trenderna. Men jag förstår nu att trender kan vara roliga att prova och ett bra sätt att komma ut ur din komfortzon. Du borde inte helt utesluta dem. Faktum är att den trenden du försökte på ett infall kan hamna i din garderob i många år framöver.

4. Mode är mer än att sätta ihop en fin outfit.

Jag hade lite intresse för mode innan jag spelade det här spelet, men jag kan definitivt säga att mitt intresse för modeindustrin och vad de gör har ökat. Mode är mycket mer komplicerat än vad de flesta tror. Formgivare väver tyger i konstverk, kommenterar sociala frågor, gör uttalanden om vart världen går, kanaliserar tidigare trender … och kör bara med dem, hur coolt är det?

5. Mode tillhör inte någon och alla.

Även om det finns en modebransch tror jag inte att mode nödvändigtvis måste komma från någon från “eliten”, till exempel kändisar. Trender, outfitidéer, stilar … kommer från kulturer, områden där vi bor, och de kan uppstå när som helst. Det är i sig det som gör mode värt min tid och din.

För att avsluta med ett citat som säger allt:

“Stil är ett sätt att säga vem du är utan att behöva prata” – Rachel Zoe

Hur kom du först in i mode?

Finns det andra heta tjejer som är sena med att läsa CF? Hur upptäckte du först din kärlek till stil? (Spelade någon av er Style Savvy?) Låt mig veta i kommentarerna!