Chica en la playa con un vestido

Hur du skyddar dig mot solskador och ser bra ut

College mode

Flicka på stranden i en klänning

Pexels

Nu när vårterminen är över och sommaren är i full gång kunde de flesta av oss inte tänka på något bättre än att spendera hela dagen på stranden eller i poolen medan de varma solstrålarna ger vår hud en glöd. vacker brons ton. Sommarvädret är också perfekt för andra utomhusaktiviteter, som att ha picknick i parken eller delta i musikfestivaler utomhus.

Men så frestande som det kan vara att spendera mycket tid ute och njuta av solen, det finns några saker att veta innan du gör allvarliga hudskador. En solbränna kan få dig att se bra ut nu, men det kan vara livshotande i framtiden. Men oroa dig inte: du behöver inte offra din solbränna för att skydda dig själv. Du kan ha båda! Läs vidare för den information du behöver, samt tips för att skydda din hud medan du fortfarande ser vackert garvad ut.

1. Soldata

 • NÅGON synlig solbränna på din hud som skiljer sig från din naturliga hudfärg är solskador; ju djupare färgen desto värre är skadan.
 • Alla hudfärger är känsliga för hudcancer, inte bara ljus hud.
 • De flesta hudcancer orsakas av solskador som inträffade före 20 års ålder.
 • Du kan få melanom i hårbotten.
 • Melanom är den vanligaste formen av cancer hos unga vuxna, och det kan ofta vara dödligt.
 • Solen skadar inte bara din hud – den kan orsaka många ögonproblem, inklusive grå starr och pterygom..
 • 90% av fina linjer, rynkor och bruna fläckar på huden orsakas av solskador och kunde ha förhindrats.

Läskigt, eller hur? Och det är bara några av fakta. För mer information om hudcancer, se American Academy of Dermatology and the Centers for Disease Control and Prevention; båda är utmärkta resurser värda att läsa.

rynkor

2. Hur du skyddar dig själv

 • Applicera solskyddsmedel varje dag, även på vintern. (Shape Magazine har en bra guide för att välja rätt solskyddsmedel om du behöver hjälp.) Kom ihåg att ansöka om varannan timme, särskilt om du simmar eller svettas.
 • När du väljer en solskyddsmedel måste du välja en som har UVA- eller bredspektrumskydd, för om du inte gör det kan det bara skydda dig från UVB-strålar.
 • Aldrig aldrig aldrig!!!! gå till en solarium. Verkligen bara inte. Trots vad salongägare försöker berätta för dig finns det INGEN säker solbränna! Förra året tillsattes garvningssängar officiellt i kategorin med den högsta risken på den bästa cancerframkallande listan, tillsammans med cigaretter, senapsgas och arsenik. Håll dig borta!!
 • Köp en daglig fuktighetskräm för ditt ansikte som innehåller en SPF på minst 15. Huden i ansiktet är känsligare för solskador än resten av kroppen. Dessa fuktighetsgivare tillverkas av nästan alla märken du kan hitta i apotek, som Clean and Clear eller Neutrogena.
 • Ge extra skydd till hårbotten, ansiktet och ögonen genom att bära hatt och solglasögon. Dessa tillbehör ger inte bara skydd utan kan också vara ganska moderna:
Hattar och solglasögon

Mössor: Klassisk vidsträckt stråhatt – lyxiga divor, rosa bredbrädshatt – butik Ruche, bred brädhatt med kedja – toppbutik, svart och vit randig hatt – Buy.com, grön Fedora- mål, mikrobrimshatt – Kohls

Solglasögon: Aviators- ASOS, Retro Vintage Shades- Glasögon och glasögon, Metallrunda glasögon- Topshop, Tryckta solglasögon- PacSun, Spitfire Round Lense-glasögon- ASOS, Cateye solglasögon- Topshop, Pastell Retro-glasögon- ASOS

 • Försök att undvika att vara i direkt solljus från 10 till 16, när solens strålar är starkast.
 • Välj kläder gjorda av tjockt material eller mörka färger, eftersom dessa tyger innehåller högre SPF än lätt tyg. Alternativt kan du tvätta dina kläder med Sun Guard, vilket ger kläderna en UV-skyddsfaktor på 30.
Solskydd

3. offra inte en stor solbränna

Om du verkligen är fast besluten att visa solbränd hud på sommaren, oroa dig inte. Det finns många prisvärda produkter på marknaden idag som ger dig en naturlig solbränna utan solens skadliga effekter. Jag älskar personligen att använda fuktgivande lotion som ger en gradvis solbränna, eftersom den är bekväm att använda efter duschen och inte lämnar ränder. Mina tre favoriter är:

gradvisa bronzer

Om du behöver solbränna så snart som möjligt och inte har tid för en gradvis solbränna finns det många alternativ som visar resultat direkt, som L’Oreal Sublime Bronze One Day Tinted Gel eller Neutrogena Micromist Tanning Sunless Spray, men dessa är lite svåra att applicera. . För ett tag tillbaka skrev vi en guide för att få den bästa solfria solbränna som ger dig tips! För mer information är Shape Magazines guide också bra. Du har också möjlighet att gå till en solarium eller spa och spray solbränna. Dessa ser bra ut, men kan vara lite dyra. För ditt ansikte fungerar bronzer bäst; solfria solkräm tenderar att göra ditt ansikte fet.

4. Omvänd solskador

Det är aldrig för sent att börja skydda sig mot solen. Se till att du använder skyddstipsen ovan, för inte bara kommer de att förhindra ytterligare skador utan de kan också vända en del av de skador som redan har skett.

Du kan också vända solskador genom att äta antioxidantrika livsmedel och använda ansiktsprodukter som innehåller vitaminer och antioxidanter, som neutraliserar skadliga toxiner. Ett exempel kan vara Olay Reginerist-produktlinjen.

olay

Även om det är lite dyrt är Shiseido Ultimate Sunscreen Lotion en solskyddsmedel som innehåller antioxidanter för superförsvar mot solen.

shiseido

Tankar

Hur skyddar du dig mot solen? Har du några tips för att förhindra solskador? Vilka är dina favorit solfria bronzer? Solskydd? Jag vill veta vad ni alla tycker, så var noga med att lämna en kommentar!