estadisticas web Skip to content

Hur du håller din pedikyr fräsch i sommar

PedikyrTummen Landskap

PedikyrTummen Landskap

Nicole Hill / Getty

Har du någonsin spenderat tid och pengar på att få tånaglarna klara och gått ut ur salongen upphetsad över ditt perfekta nagellack, bara för att komma hem för att hitta dina felfria fötter är, ja … redan bristfälliga? Chips händer, speciellt på sommaren när du tillbringar så mycket tid hemifrån (vilket förmodligen varför du vill visa upp tårna i första hand). Så spara tid och pengar nästa gång du gör naglarna och följ våra tips för att hålla din pedikyr frisk i sommar.

Ta det lugnt

Visste du att det kan ta 12-24 timmar för nagellack att torka helt? Vi föreslår inte att du stannar i klassrummet och läser tidigare nummer av mode hela dagen, men undvik frestelsen att rusa ut och förstöra dina nya naglar i processen. Pedikyr handlar om att skämma bort dig själv, så varför inte ta din avkoppling maximalt? Istället för att klämma in ditt pedikyravtal bland två andra saker på din att göra-lista, få naglarna klara på en dag när du verkligen kan sätta upp fötterna efteråt.

Håll dig lugn och var en badrumsskönhet (men inte bokstavligen)

Under det 12-timmars fönstret kommer värmen att vända emaljhärdningsprocessen, så undvik varma duschar, badtunnor, bastur och yogakurser. En annan riskzon för pedikyr? Poolen. Vi vet att du vill visa upp din vackra jag frågadeMen kombinationen av blekmedel, som försvagar emaljen, och risken att du av misstag kliar tårna mot betongbotten gör att en frisk pedikyr och simning inte blandas.

Gå bara (fötter)

Om du glömmer att ta med dina egna öppna skor till ditt spikmöte, ha på dig de engångsflip-flops som de ger dig. I namnet på perfekta naglar ger vi dig tillstånd att se ut som en idiot.

Börja om

Det är ganska vanlig praxis för nagelsalonger att tillsätta förtunnare i sina polska flaskor för att förlänga livslängden och återuppliva gammal, frusen polermedel. Men förtunnare kan försvaga polermedelns styrka och göra din pedikyr sprödare, så var inte rädd att be din manikyr om en ny flaska nagellack. Ännu bättre, spela det säkert och ta med dig; På så sätt kan du enkelt röra upp några splinter hemma. Om du använder salongpolish, köp en matchande flaska för enkel skötsel hemma.

Och om det inte var tillräckligt

Det genomsnittliga toppskiktet börjar blekna efter cirka 48 timmar. Applicera en klar topplack varannan dag och se till att du applicerar en extra kladd på nagelspetsen där den bryts lättast.

Gellinerar du?

Om du spruter på en gelpedikyr kan du glömma bort allt ovanstående. Gel nagellack härdar med UV-ljus, så det härdar helt innan du lämnar salongen; Dessutom splittras det inte i ungefär tre veckor.

Skäm bort din hud

Att få pedikyr handlar naturligtvis inte bara om polering; Låt oss inte glömma blötläggningen, skrapningen, trimningen och poleringen som får oss att säga “Ahh” och gnugga fötterna mjukt som en bebis. Men om du inte håller pälsen hemma, kommer du tillbaka i Hobbit Feet-territoriet om ungefär en vecka. Använd därför en pimpsten regelbundet i duschen för att ta bort död hud, applicera lotion omedelbart efter badet så att mjukgöraren kan täta in fukt och gnugga nagelbandets olja i nagelbanden och naglarnas toppar 1 -2 gånger om dagen för att bibehålla den hälsosamma glansen.

Relaterad: Topptips för att få din manikyr att hålla