Cómo perfeccionar tu forma de correr

Hur du gör din löpform perfekt

Hur du gör din löpform perfekt

Har du någonsin undrat varför en kort 10 minuters körning är allt som krävs för att få nedre ryggen att sparka in eller dina skenben att börja bulta?

Hemligheten är i perfekt löpform. För att inte leka med det kan rätt form av löpning göra stor skillnad i träningens effektivitet genom att förbättra din hastighet och intensitet. Utöver detta hjälper bra löpform att bekämpa vanliga skador genom att korrigera hållning och balans under körning. Låt oss ta en titt på vad den här perfekta löpformen handlar om … Innan du överväger hållning, planera din löpning. Nu när du har satt ditt löpande mål är det viktigt att planera din löpning. Ta på dig en stegräknare, gummibaserade skor av hög kvalitet, en flaska vatten, välutrustad sportutrustning och du är redo att åka långa sträckor. Planering går långt för att göra din löpning perfekt. Passar dessa skor dig? Är den flaskan vatten bekvämt fäst vid löpväskan runt midjan? Är du väl hydrerad i början av loppet? Ät du ett mellanmål med högt kolhydratinnehåll innan du åkte? Allt detta är överväganden som bara påverkar dig när din karriär är välplanerad. Utan dessa lider din hållning.

Beräkna antalet kilometer du kommer att springa och slå sedan din gamla tid. Försök springa 3 km, om du är nybörjare, och klättra sedan gradvis till 4 km, 5 km och så vidare. Kör tre gånger i veckan när du börjar träna och klättra sedan upp stegen stadigt.

Värm upp och sträck innan du kör: Oavsett det faktum att du ska jogga eller träna för ett maratonlopp, är det absolut nödvändigt att värma upp genom att göra en enkel stretchrutin innan du kör. Ta en skonsam jogging, spendera ytterligare 10 minuter på att sträcka dina kalvar, hamstrings, quads och glutes. Sträck också rygg och axlar för att slutföra din stretching rutin.

Ta hand om din hållning: Bra körställning håller ben och leder i rak linje så att musklerna används effektivt. Korrekt hållning hjälper till att hålla onormalt slitage på lederna i schack. Det leder också till att du använder rätt mängd muskler och därmed bibehåller dina energinivåer. Håll nacken rak, utan att tappa höftbalansen eller vrida huvudet när du springer.

Bestäm vilken löpande hållning som passar dig:

Toe First: Detta betyder inte bokstavligen tå. Snarare hänvisar det till bollarna på fötterna, stortåens bas. Många löpare är vana vid denna form av löpning. Det gör att de kan gå tillbaka med varje steg och undviker den skurrande effekten av hälen som träffar marken.

Steg från häl till tå – I den här posen rör hälarna på dina fötter marken medan du springer. Landa försiktigt och håll foten under höfterna. För maximal fart framåt, tryck in i nästa steg och håll foten rak. Tårna ska peka framåt när du springer och inte in eller ut.

Checklista för överkroppen medan du kör-Håll dina magmuskler förlovade. Se till att din ryggrad är stabil och att bäckenet är rakt.

-Aktivera din torso. Plocka upp den medan du springer. Detta gör att överkroppen inte vilar i inaktivt läge. Att springa med en inaktiv överkropp eller en besvärlig hållning är det säkraste sättet att få ryggproblem. -Håll dina händer avslappnade. Flytta händerna i en svängande position medan du springer, men ryck inte dem hårt eftersom det också kan attackera ryggen. -Håll dina axlar avslappnade och nere. Släpp dem båda långt ifrån öronen. Detta kan göras genom att andas in och andas ut med lämpliga intervall. -Titta framåt. Titta aldrig ner när du kör eftersom det kan äventyra ditt normala andningsmönster. Se framåt och spring upprätt.

Läs fler berättelser om personlig hälsa, diet och kondition på www.healthmeup.com