Telón de fondo holográfico para fotomatón de bricolaje y guirnalda de Nochevieja

Holografisk bakgrund för Photo Booth och DIY nyårsafton

Holografiskt nytt år

Holografisk bakgrund för DIY Photo Booth och nyårsafton

Eftersom semestern närmar sig snabbt och nyårsafton är precis runt hörnet trodde jag att det var dags för en holografisk DIY. Jag älskar den här trenden i nästan allt (kläder, kuddar, konst etc.) och tyckte att den här tiden på året var det perfekta sättet att inkludera den i mina DIY-planer.

Så jag samarbetade med Fiskars för att testa deras linje med tjocka materialperforeringar för att göra en trendig holografisk krans för nyårsafton som är en festdekorationsdel och en fotobås bakgrundsdel.Holografisk bakgrund för Photo Booth och DIY nyårsafton

Som du kan föreställa dig att ha rätt verktyg gjort det här projektet väldigt enkelt och mycket, mycket snabbare att göra än om du klippte ut stjärnor och cirklar för hand. Hurra! Fiskars tjocka materialstansar är perfekta för tjocka papper och specialartiklar (de kan till och med skära aluminiumburkar, kartong, balsaträ, mjölkkanna och skum). Så det säger sig självt att de var riktigt användbara för detta projekt. Jag rekommenderar dem starkt om du planerar att ta itu med detta DIY.

Med det sagt är här listan över material / leveranser …

Hur man gör en DIY holografisk nyårsafton som också fungerar som en fotobåsbakgrund

Material:

– Fiskars tjockt material runda hålslag, finns i små, medelstora och stora storlekar – Fiskars stjärna runda hålslag, finns i små, medelstora och stora storlekar (jag använde små, medelstora och stora storlekar för båda cirkeln som för stjärnstansarna) – Fiskars Amplify Mixed Media Shears – Holografiskt papper (mitt, du kan komma på Amazon här och här) – Sträng – Hot limpistol

På vilket sätt:

1. Börja med att stansa cirklarna och stjärnorna med hjälp av Fiskars tjocka lagerhål (i olika storlekar) gjorda av tung kartong (i mitt fall holografiskt papper). Du kan också göra flera ark samtidigt för att spara tid, FYI.

Hur man gör en DIY holografisk nyårsafton som också fungerar som en fotobåsbakgrund

2. När du har klippt ut en massa former, börja rulla en lång snöre (jag tror att varje kranssträng jag gjorde var 5 fot lång). Sätt sedan en liten pärla med hett lim på baksidan av en stjärna eller cirkel (i mitten) och tryck på strängen på limet innan du lägger till en annan bit av samma form ovanpå (höger sida uppåt) för att skapa en smörgås.

Upprepa denna process för hela kransen och voila.

Hur man gör en DIY holografisk nyårsafton som också fungerar som en fotobåsbakgrund

3. För att skapa ett mer detaljerat utseende vill du skapa flera kransar och stränga dem framåt. Detta kommer att vara särskilt användbart om du väljer att använda dem som bakgrund med fotobås. Det slutade med att jag gjorde 6 eller 7 kransar totalt för att ge dig en uppfattning om hur många som krävs för att uppnå utseendet på bilderna.

Ett annat sätt att snabbt lägga till fyllighet är att skapa en krans av tätt packade pappersremsor. Som vi lägger till i slutet för att variera utseendet lite mer. Du kan göra detta genom att klippa 1/2-tums holografiska pappersremsor med Fiskars Amplify Mixed Media Shears (som är bra för alla typer av projekt, inklusive tjocka och tunga material – jag använder bokstavligen saxen för allt). Och följ sedan samma process som steg 2 men använd remsorna istället för perforerade bitar.

Så här ser de färdiga kransarna ut tillsammans …

Holografisk bakgrund för DIY Photo Booth och nyårsafton

Jag vet att dessa är specifikt för NYE, men eftersom de i huvudsak är en metallversion, skulle de också fungera helt till jul. Så jag skulle hänga upp dem tidigt och hålla dem uppe för det nya året för att få lite extra användning av dem.

Och om du vill använda den som bakgrund med fotobås istället för bara en kransdekoration är allt du behöver en rulle färgat papper (jag valde rosa). Och sedan när du är säker på väggen, häng kransarna och du är redo för foton.

Jag känner att dessa skulle se bra ut på en eldstadsmantel eller hängde på en trappstång även om du letar efter några olika alternativ.

Holografisk bakgrund för DIY Photo Booth och nyårsafton

Holografisk bakgrund för DIY Photo Booth och nyårsafton

Holografisk bakgrund för Photo Booth och DIY nyårsafton

Foto av Rachel BrewerBrittni Mehlhoffs koncept och stil

Tror du att du kommer att prova detta för NYE? Och viktigast av allt … Vilka är dina planer för det nya året? Något kul?

För att lära dig mer om Fiskars hantverksprodukter, besök deras hemsida eller följ Fiskars på Facebook, Twitter, Instagram och Pinterest.

Denna publikation är i samarbete med Fiskars. Tack för att du stöder varumärkena som hjälper till att hålla Paper & Stitch igång.