estadisticas web Skip to content

Hemmagjord massage för ömma muskler

Hemmagjord massage för ömma muskler

Förutom att må bra, tar en bra massage bort muskelspasmer och kan öka flexibiliteten, vilket gör det motiverat självbelåtenhet.

Men du behöver inte gå till en massagesalong varje gång du känner att du behöver koppla av, lär dig dessa DIY-massagetrick.

Försök att införliva följande självmassage i ditt schema tre till sju dagar i veckan. Din kropp och ditt sinne kommer att tacka dig!

Värm upp dina musklerInnan du arbetar med nacke- och axelmusklerna, använd en varm eller varm trasa (den fungerar också i mikrovågsugnen kort) och placera den runt halsen för att slappna av musklerna. Att värma upp musklerna ökar massageens effektivitet och förlänger fördelarna.

För ditt huvud och nackeFör nackmusklerna, använd din hand för att pressa och släppa musklerna mellan huvudet och axeln medan du rycker på axlarna eller vrider. Eller använd ett enda finger för att trycka direkt på en öm plats och håll i 20 till 30 sekunder. Släpp och upprepa tills muskeln slappnar av.

Massera mitt på ryggen (mellan axelbladen) Placera en tennisboll mot väggen (frys den först, om du föredrar att den är kall) och vila ryggen mot den, vila tennisbollen mellan axelbladen. Eller använd två tennisbollar i en strumpa, bind en knut i mitten och avsluta för att massera båda sidor av ryggen samtidigt. Huk upp och ner genom att böja knäna och låta bollen rulla för att träffa olika muskler.

För nedre delen av ryggen, höfter och glutesAnvänd en tennisboll för ett litet område och en skumrulle för ett större område. Ligga på tennisbollen på en förlåtande yta, t.ex. en säng eller soffa (använd inte hårt golv). För glutes och höfter, rulla på bollen tills du hittar en öm punkt och tryck mot den, se till att andas i 20 till 30 sekunder. Upprepa tills du känner att musklerna slappnar av.

FotmassageFör en avkopplande fotmassage efter jobbet, placera kulorna i en väska med dragkedja eller använd en tennisboll och köra fötterna över den. För att lugna heta, trötta fötter, frysa en flaska vatten och köra foten över den.

Var försiktigVar försiktig och massera aldrig till smärtan. Undvik också att massera områden om du har åderbråck, fibromyalgi eller andra muskel- eller nervsystemproblem. konsultera en licensierad massör.