Cómo elegir el color del cabello

Hemligheter att välja hårfärg åt dig

Vackra mönster

Hur man väljer rätt hårfärg

Är du orolig för att något av det grå håret börjar dyka upp? Vill du uppfinna ditt utseende igen? Eller är du bara uttråkad av din gamla hårfärg? Oavsett din anledning bör ingenting hindra dig från att ändra hårfärg. Förutom att vara mer modern är färgning av hår också ett subtilt uttryck för din unika personlighet. Så om du funderar på att gå till salongen och låta experterna färga håret, fortsätt och ta steget! Du kan till och med försöka utforska möjligheterna på egen hand genom att applicera färgämnet själv.

Hur man väljer hårfärg

Hur man väljer hårfärg

Eftersom din hårfärg är en reflektion av ditt inre, se bara till att du gör rätt val när det gäller att välja färg. Nyansen bör betona dina bästa funktioner och få dig att se mer imponerande ut än någonsin. Förutom att överväga din hudton och ansiktsegenskaper finns det andra viktiga saker som du måste veta på allvar innan du börjar välja din nya hårfärg. Det här är hemligheterna du borde veta:

Semipermanent färgkomfort: Inte alla färgämnen som säljs på marknaden idag är permanenta. Vissa kommer så småningom att blekna efter flera tvättar, medan andra bara behöver en tvätt för att helt återfå sin vanliga hårfärg. Om du fortfarande är osäker på om en viss hårfärg kommer att se bra ut på dig, försök använda den icke-permanenta hårfärgen först. Bättre att ta det här extra steget än att ångra den färg du valde och inte kunna göra något åt ​​det. När du väl har bestämt att du verkligen vill ha den färgen, gå till det permanenta färgämnet.

Regel när du gör det själv: Tekniskt, om du väljer ett färgämne som bara är 2-3 nyanser ljusare eller mörkare än din naturliga hårfärg, kan du göra det på egen hand. Detta beror på att detta inte skulle orsaka för mycket skada även om du saknar en fläck eller om hårfärgen inte appliceras för jämnt. Å andra sidan, för mer drastiska färgförändringar – att få höjdpunkter, gå från brun till blond eller använda höjdpunkter – låt salongstylisterna göra det åt dig. Dessa processer kräver mycket kontroll och teknik, så du behöver en expert för att utföra dem.

Låt dig inte luras av bilden på lådan: Antag inte omedelbart att färgen som visas på rutan kommer att ha samma effekt på ditt hår. Om du har en mörk hårfärg, förvänta dig att färgämnet verkar vara 1 till 2 nyanser mörkare. Om du har en ljusare hårfärg kommer färgämnet också att ha en ljusare effekt på ditt hår. En annan sak att veta är att när håret aldrig har färgats tidigare blir det svårare att få färgen att klibba. Du kan behöva låta färgämnet stanna lite längre innan du sköljer bort det.