Gör du dessa 5 vanliga skönhetsfel?

Gör du dessa 5 vanliga skönhetsfel?

College mode

Igår talade jag om några av de vanligaste stylingfelen, så för att fortsätta ämnet, idag tänkte jag nämna några skönhetsfel som är lika produktiva.

Från att sminka som du gjorde på gymnasiet till att inte ta hand om din hud så bra som du borde, det finns några vanliga skönhetsfel de flesta kvinnor gör det någon gång. Gör du något av de fem bästa misstagen? Ta reda på det nedan.

1. Tvätta inte sminkborstar.

Skede: Hon använder sminkborstar varje dag, men tvättar dem sällan. Du tycker att det räcker att rengöra dem då och då. När allt kommer omkring, vem vill vänta på att en sminkborste ska torka när du behöver göra dig redo? Du föreställer dig att det är en av de saker du skulle göra om du hade mycket fritid.

Varför är det ett fel: Jag erkänner det: Jag är skyldig att försumma att tvätta mina sminkborstar då och då, men nyligen har jag förbättrat mig mycket.

Här är affären: du bör rengöra dina sminkborstar minst en gång i veckan med ett milt rengöringsmedel, speciellt om du använder dem över hela ansiktet. Bakterier kan växa på sminkborstar, som sedan sprids över ansiktet och orsakar utbrott. Smutsiga sminkapplikatorer är en STOR orsak till akne. Jag har märkt en stor skillnad i min hud bara att rengöra mina sminkborstar oftare. Här är ett tips för att låta dina sminkborstar torka: linda dem i en handduk och lägg dem plana. Detta absorberar överflödig olja och skadar inte fibrerna.

2. Somna utan att ta bort smink.

Skede: Vi har alla varit där – efter en fest med kväll kommer du hem och är ivrig efter att lägga dig. Du är så trött att det att gå på toaletten verkar vara en monumental uppgift. Så du slutar tvätta ansiktet och sova med all din smink fortfarande på.

Varför är det ett fel: Ett ord: akne. Ett annat ord: rynkor. En till: (okej, det är en fras) möjliga ögonproblem. Jag är säker på att du redan vet det, men du ska aldrig gå och sova med din smink fortfarande på. Det skapar inte bara grogrund för aknebakterier (precis vad vi alla behöver, eller hur?), Det hindrar också syre från att nå din hud, vilket kan åldra ditt ansikte och torka ut din hud. Ögonmakeup är särskilt viktigt att ta bort innan du går till sängs. Om du låter den vara på kan det orsaka en mängd optiska problem. Det är inte roligt!

Det finns verkligen ingen ursäkt för att inte ta bort smink innan sängen, oavsett hur trött du är. Om du inte kan tvinga dig själv att nå diskbänken när du är SÅ trött, behåll bara några babyservetter eller sminkborttagningsservetter i ditt rum. Ett snabbt svep och du är klar. Minimal ansträngning och du kommer att rädda din hud.

3. Ge upp solskyddsmedel om du inte går till stranden.

Skede: Du vet att du ska ha solskyddsmedel varje dag, men vem har tid för det? Det är ju inte så att du blir solbränd så lätt om du inte stannar i solen i timmar. Vem har tid till ETT ANDRE steg i din sminkrutin? Inte du.

Varför är det ett fel: Den här är lätt att göra för vem vill bry sig om att applicera solskyddsmedel varje gång du går ut i solen? Tyvärr uppstår hudskador varje gång du går ut i solen, även om du inte märker effekterna direkt. Solskador betyder rynkor, för tidig åldrande av huden, hängande, läderliknande utseende och naturligtvis ökad risk för hudcancer.

Den enda lösningen på detta är att börja bära SPF 15 (åtminstone och SPF 30 skulle vara riktigt bättre) varje gång du går ut. Även när det är molnigt. Även när du bara ska vara ute i en timme. Även när du inte känner för det. Lägg till solskyddsmedel i din dagliga rutin – ditt ansikte kommer att tacka dig i det långa loppet.

4. Sätt på smink på samma sätt som du gjorde på gymnasiet.

Skede: Du vet hur du gillar att sminka dig: bara ett sätt och ett sätt. Under hela gymnasiet satt du bara med en blick. Du har din rutin, du köper alltid samma produkter och experiment är ett ord reserverat för någon annan.

Varför är det ett fel: Tänk på det: kläderna du byter förändras när du blir äldre och din känsla för stil utvecklas. Varför skulle inte din smink också utvecklas?

Kanske fick den tjocka svarta eyeliner och massor av bronzer dig att må bra på gymnasiet, men det kanske inte är det bästa utseendet för dig just nu. Att prova ett vågigt rökigt svart öga för en utekväll eller en ljusröd läpp med neutrala ögon kan göra underverk i ditt ansikte, men du vet aldrig om du inte försöker! Ha kul med smink och var inte rädd för att dike din nuvarande rutin och gå igenom saker för att få ett nytt perspektiv. Vem vet? Du kan hitta en ny makeup som du gillar ännu mer.

5. Använd smink som en krycka.

Skede: Alla har gjort det någon gång – du blir så knuten till en viss produkt att du ALDRIG tar slut på den. Faktum är att det ofta tar över hela ditt utseende. För mig var det här definitivt eyeliner. Jag skulle använda det varje dag, regn eller sken, utan att misslyckas. När jag ser tillbaka på mig själv kan jag inte tro hur överväldigande det var! Ibland kan en viss produkt verkligen ta över utan att du inser det.

Varför är det ett fel: Detta är den vackra versionen av att använda färg som krycka, som jag pratade om i gårdagens artikel om modefel. Genom att bli beroende av en typ av smink begränsar du ditt utseende, och möjligen överdriver det och ser dåligt ut.

Makeup måste anpassas till olika situationer. Du måste också vara kreativ, de kallas inte “makeupartister” för ingenting. När du litar på en produkt begränsar exempelvis eyeliner möjligheterna. Kanske ser ett mjukare, foderfritt rökigt öga bra ut på dig, men du kommer aldrig att prova det om du är besatt av eyeliner. Om du verkligen är knuten till en viss produkt överdrivar du förmodligen det. Jag rekommenderar att du gradvis minskar mängden av den produkten du använder. När du väl har ett visst perspektiv kommer du antagligen att inse att du använde det för mycket.

Dina tankar?

Så vad tycker du om dessa skönhetsfel? Har du gjort någon av dem själv? Dela dina tips för att bekämpa skönhetsfel såväl som dina favoritskönhetshistorier som gått fel i kommentarfältet! Jag kan inte vänta med att se vad de tycker.