Gör detta: Shrinky Dink Silhouette Pendant Necklace

Detta bidragande inlägg skrevs av Katherine från Making Chicken Salad.

Ibland gillar jag ett enkelt och billigt litet hantverk som jag kan sitta ner med och ta en paus från en hektisk dag, och det här projektet passar räkningen. Det bryts ner till mindre än $ 5 per halsband (beroende på hur snygg du är med dina smycken – mina kom från hantverkssektionen på Walmart) och när du har monterat dina material kan du få ett nytt halsband på 15 minuter. eller mindre. Jag har alla mina förnödenheter för detta projekt sorterade och förvarade i en muffinsform, och min son har tagit dem ur garderoben varje dag under den senaste veckan för snabba hantverkssessioner.

Här är det material du behöver: ett. krympfilm dink två. färgpennor (inte lösliga i vatten) 3. liten hålslagning Fyra. liten bit snöre eller band 5. halsband kedja 6. hoppa ringar och lås för ditt halsband 7. nåltång

Så här gör du det:

ett. Ta en profilbild av din son / make / fru / hund, eller den person du skulle använda för ditt halsband med din telefon eller digitalkamera. Se till att de placeras på en vit eller ljus bakgrund i ett väl upplyst område.

två. Du kommer att använda din telefon eller kameraskärm som en mini-powerbox för att plotta din bild. Med den grova sidan av krympfilmen vänd uppåt, placera den på skärmen och spåra försiktigt konturerna av bilden med en skarp svart penna. Jag tyckte att det var mycket lättare att göra med någon blå målartejp som håller filmen på plats.

3. Ta bort filmen från telefonen och färg din silhuett och rita ett sött rött hjärta.

Fyra. Klipp ut din silhuett och ditt hjärta och lämna en liten kant runt kanten på varje bild. Peka ett litet hål nära toppen av varje utklipp.

5. Baka krympdrycker i en 250 graders (F) ugn i ungefär fyra minuter på en foliefodrad metallplåt. Du vet att de är färdiga när de har blivit helt platta och kanterna inte längre är böjda. För att baka jämnt, placera bakplåten i ugnen medan den förvärms så att krympen dricker värmen jämnt på båda sidor.

6. Ta bort krympdryckerna från ugnen och låt dem svalna medan du samlar dina smycken.

7. Fäst en av dina hoppringar i silhuetthänget och fäst den sedan i halsbandskedjan. För strängen eller bandet genom hjärtat och bind det sedan till hänget med en liten rosett. Slutligen fäst dina sista hoppringar och fäst i varje ände av kedjan så är ditt projekt klart.

Om Katherine: Katherine Jalaty bor i norra Kalifornien, där hon spenderar sin tid på att ta hand om sin familj och göra saker för sitt nya hem. Hennes blogg, Making Chicken Salad: The Art of Something Out of Nothing, är där hon delar DIY-projekt, recept och inspirerande utdrag från sitt eget liv och från andra artister. Håll dig uppdaterad med henne på bloggen eller på Twitter @katherinejalaty.