Dale un poco de amor a tu piel con un exfoliante corporal rico en manteca de karité

Ge din hud lite kärlek med en sheasmörrik kroppsskrubb

Ge din hud lite kärlek med en sheasmörrik kroppsskrubb

Vill du ha en kopp varm kakao när vädret blir svalare? Tja folkens, denna DIY är definitivt för dig. Blandar rikt kakaopulver, söt vanilj och några fantastiska skrubbar och fuktkräm, denna sheasmörkropp och smör påminner dig om en dekadent kopp kakao. plus det är bra för din hud. Lägg till den i din egen hudvårdsrutin eller förvara den i en söt burk och ge den till en vän som en bedårande, enkel och billig gåva!

Exfolierande kroppssmör

Body Scrub för kakao och sheasmör

Denna skrubba är en korsning mellan ett kroppssmör och en kroppsskrubb. Så tänk på det som ett “exfolierande kroppssmör”. Låt oss ta en närmare titt på dessa läckra ingredienser … naturligtvis med kakao.

Med antioxidanter som hjälper till att reparera skadad hud, kakao pulver det blir snabbt mer än bara en fin smak i detta smör och kroppsskrubb. massor av anti-aging antioxidanter för att förnya och fräscha upp din hud.

Njut sedan av den milda doften av ren vanilj extrakt då det lugnar ditt humör och mjukar upp huden.

Använd sedan din sötma med hjälp av socker som en peeling för att avlägsna döda hudceller utan att vara för nötande och skada känslig hud.

Och glöm inte sheasmör Y kokosolja som mjuknar och återfuktas, även efter sköljning av skrubben.

Blanda dessa vackra ingredienser och gnugga dem försiktigt i de hudområden som behöver lite mer kärlek i vinter. Det kommer att få dig att känna dig fyllig, mjuk och generöst hydratiserad – något du och dina vänner som vill kakao kommer att älska!

Kakao kroppssmör och sheasmör

Hur man gör ett exfolierande kroppssmör

Börja din DIY genom att mjuka sheasmöret och kokosnötoljan i en dubbelpanna (eller i en värmebeständig behållare över en kastrull) på låg värme. Alternativt kan du mikrovågsugn dem i 30 sekunder åt gången tills de bara mjuknar, omrör ofta.

När sheasmöret och kokosnötoljan mjuknar, tillsätt socker, kakaopulver och vanilj och rör om tills det är helt kombinerat. Överför din blandning till de rena glasburkarna (jag hittade några söta medan jag tittade på en lokal butik) och dekorera dem sedan med en etikett och lite garn eller band.

På min presentburk satte jag två etiketter: en för att dela namnet på receptet, en annan för att skriva en vänlig anteckning och en kort beskrivning av hur smöret och kroppsskrubben ska användas.

Kroppskrubb av kakao och kokosnöt

Letar du efter ett recept med varm choklad att njuta av medan du gör denna dekadenta skrubba? Du har tur eftersom vi hittade 6 varma chokladrecept som är hemligt friska så att du kan tillfredsställa din söta tand utan att känna dig skyldig!

Skriva ut

Hot Cocoa Body Butter & Scrub

Kombinera hydratiserande sheasmör med en mild socker- och kakaopulverskrubb för en kroppsskrubb som lämnar huden fyllig, mjuk och hydratiserad.

Aktiv tid5 minut

Total tid5 minut

Kurs: Bad och kropp

Nyckelord: socker skrubba

Prestanda: 12 uns

Författare: Laura heller

Kosta: $ 10

  • Mjuka sheasmör och kokosnötolja i en dubbelpanna eller mikrovågsugn.

  • Tillsätt socker, kakaopulver och vanilj. Rör om tills det är helt kombinerat.

  • Överför blandningen till glasburkar och använd ofta, eller lägg till en etikett och ge den i gåva.

Gå in i duschen och massera försiktigt en handfull skrubb på fuktig hud. Skölj väl.Förvara gärna resterande kroppssmör i duschen nästa gång och använd det inom en vecka.

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Jennifer Haley, en certifierad hudläkare med omfattande erfarenhet inom medicinsk, kosmetisk och kirurgisk dermatologi. Läs mer om Hello Glows medicinska granskningskort här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.

Ana Stanciu Foton