College Fashion

Fransk apoteksmakeup: 4 fantastiska produkter jag köpte på Monoprix

College mode

Som jag nämnde i min senaste artikel gick jag till många apotek när jag var utomlands i Paris.

Jag köpte dock på Monoprix, den franska motsvarigheten till Target eller Walmart. På Monoprix kan du köpa kläder, mat, hygienprodukter, smink och mer. Det är i grunden en blandning av allt du kan behöva.

Min favoritskäl för att åka till Monoprix var på grund av gummierna (Sour Strawberry Flexi-Fizz, jag saknar dig!), Men jag älskade också att söka i makeupdisken. Apoteksskönhetsartiklar som jag normalt inte ser i USA. I Europa förbjuder unionen mycket mer kosmetiska ingredienser än i USA, så jag tycker om att använda kosmetika som känns gjorda med hälsosammare ingredienser än vad amerikanska standarder tillåter.

Under mina sju veckor utomlands köpte jag dessa fyra skönhetsprodukterY Jag rekommenderar dem starkt till mina andra skönhetsälskare:

1. Bourjois Rouge Edition Velvet Lip Colors

Bourjois Rouge Edition Velvet Lip Colors

18,15 $ på ASOS

Jag köpte två av dessa flytande läppstift på Monoprix under mina studier utomlands. Min favorit, “Nude-ist”, är en dammig rosa färg som ger mitt ansikte liv med en rosig nyans; Det är till och med perfekt de dagar då hon inte bär smink eftersom det är en subtil och naturlig färg.

Dessa går till dina läppar som smör och torr Matt yta. De torkar inte ut mina läppar och är berikade med evanescerande oljor. Flytande läppstift är raseri idag; Jag känner att jag varje dag hör av ett nytt kosmetiskt varumärke som lanserar sin egen version av de populära lipporna. Bourjois är en beprövat och sant europeiskt varumärke, och jag har hört skönhetsguruer på YouTube godkänna deras produkter i flera år. Jag rekommenderar definitivt dessa sammetslen läppfärger om du älskar en bra matt läpp.

2. Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation

Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation

15,99 USD på Amazon

Jag hade hört YouTubers EssieButton och KathleenLights prata om denna unika grundformel sedan jag började titta på deras skönhetsvideor för många år sedan. Flaskan säger att den innehåller “vitaminrik fruktterapi.” Enligt Bourjois leder denna formel, som innehåller granatäpple och gojibär, till friskare hud och mindre trött.

För mig är denna grund en framgång eftersom den ger medium täckning och en slät yta. Den är våt tills jag sätter den med ett genomskinligt pulver. Slutresultatet är ett vacker och jämn hy. Det bästa med Monoprix var att de hade testare för nästan alla produkter, så jag kunde hitta min perfekta nyans. Hoppas du hittar rätt kombination för din hudton också.

3. Maybelline Satin Brow Eyebrow Pencil

Maybelline Brow Satin Eyebrow Pencil

£ 5,99 på Boots

Jag tog slut på min Wet n Wild Color Icon pennpenna utomlands, så jag sprang till närmaste Monoprix för att få en ersättare; Jag kan inte ha en dålig dag! Jag såg en skärm för Brow Satin och blev fascinerad.

En sida är en infällbar penna Det påminner mig om den ständigt populära Anastasia Brow Wiz; den är tunn, vaxartad och förblir fast vid mina ögonbryn hela dagen, även i fuktigt väder, som Anastasia Beverly Hills-versionen. Den andra sidan av Brow Satin är en liten fläckborste som automatiskt doppar i en pulverskugga när locket är stängt. Pulvret matchar pennans nyans. Pennan möjliggör ett definierat utseende, medan fläckar ger dina ögonbryn mer fjäderlig, enkel finish.

4. L’Oreal Le Blush

L'Oreal Le Blush

£ 7,69 på Boots

Detta är en produkt som du inte alls behövde; Jag erkänner det: Jag är en rodnadssamlare! Jag älskar den söta förpackningen och de olika färgerna du kan hitta i rodnadvärlden. Den här speciellt fångade mitt öga med sina ljusa färger och enkla förpackningar. “Le Blush”… Jag kunde inte motstå!

Jag valde färgen “Rose in Love” eftersom den såg ut som den perfekt matt rosa rodnadOch som vi etablerade är jag ett fan av rodnad. Förpackningen är också ganska användbar eftersom det finns en spegel under produktfacket. En liten borste inkluderades också, men den skrapade så jag kastade bort den.

Sammantaget älskar jag L’Oreal True Match-produkter, inklusive foundation och concealer, så jag är inte förvånad över att den här produkten visade sig vara något jag skulle rekommendera.

Dina tankar?

Vad tycker du om de fyra sminkartiklarna jag köpte på Monoprix under min vistelse i Paris? Har du någonsin köpt kosmetika utomlands?Eller finns det ett utländskt varumärke som du vill pröva?

Låt mig veta vad som finns på din radar i kommentarerna, mina demoner av skönhet!