Fråga CF: Vilka är kläderna för små flickor?

Fråga CF: Vilka är kläderna för små flickor?

College mode

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Hej, fråga CF!

Som en shorty (jag är under 5’4 ″) har jag svårt att hitta ett mode som passar mig.

Jag ser modeller med de modetrender som jag gillar, som boho-sommarklänningar, flared byxor, lösa blusar etc. men när jag försöker saker som det simmar jag praktiskt taget i dem! I allmänhet tycker jag att saker och ting inte står i proportion till min lilla storlek och jag ser ut som konstig. Några riktlinjer för att klä mig bäst som en liten person?

– Shawty

Vårt svar

Kära Shawty,

Även om du kanske (frustrerande) känner att du måste försöka svårare att hitta kläder än dina icke-små motsvarigheter, borde du veta att alla (ja, hela världen) – oavsett om de är små, långa, med medelhöjd, kurviga, inga kurvor, stora storlekar etc. etc. någon gång har du känt att kläderna du är intresserade av inte står i proportion till din kroppoch att de ser “konstiga” ut i vissa saker.

Det betyder dock inte att du inte kan delta i de trender du gillar, eller att en viss stil är utom räckhåll på grund av din kroppstyp. Snarare betyder allt att du måste hitta sätt att komma runt de specifika “utmaningar” du möter (som i ditt fall bär mer flytande och bohemiska stilar utan att se ut som att du drunknar i dem) så att kläder som du gillar att arbeta. För dina behov.

Här är några sätt som du som liten person kan göra det:

  • Handla den lilla sektionen / varumärkena speciellt för små: Detta är det mest uppenbara och enklaste sättet att hitta kläder för en mindre ram. Jag rekommenderar att du besöker den lilla delen av butiker som J.Crew, Ann Taylor, Anthropologie, ASOS, Loft och Topshop för trendiga fynd.
  • Skräddarsy är din vän: För det mesta gör varumärken bara en del av sitt sortiment tillgängligt för små (eller de har inte en liten sektion), vilket innebär att du måste anpassa saker för att bättre passa din kropp. För att ta reda på om de extra pengarna är värda att spendera på skräddarsyet, tänk på om varan du funderar på är av hög kvalitet och något som du tycker är mycket användbart. Om svaret på båda frågorna är ja, är det förmodligen värt tiden att hitta en bra skräddare som får varan att se ut som den gjordes just för dig.
  • Tänk på storleken: Ett annat sätt att förbättra din stilstrategi är att ta reda på hur storlekar fungerar för specifika märken; Till exempel tenderar varumärken som Aritzia, Uniqlo, Zara, Forever 21 och H&M att vara mindre än liknande märken, vilket innebär att du är mer benägna att hitta kläder som passar bättre. Att läsa online-recensioner av varumärken i allmänhet eller till och med en viss bit av ett varumärke kan vara ett bra sätt att avgöra hur kläder kommer att se ut direkt.
  • Vara kreativ: Ibland kan en klädsel inte skräddarsys, eller så kan du inte / vill inte spendera pengarna för att göra det. I dessa fall kan det vara roliga och enkla sätt att få tillbehör till ditt utseende att göra saker som att knäppa midjan på en påsig blus eller klänning eller göra några coola beskurna jeans av ett alltför långt par med sax.

Fortsätt bläddra för fler tips på hur du klär din petite kroppstyp, plus idéer för småbarnsflickor!

Liten kostym nr. 1

Produkter: Örhängen – Revolve, Halsband – Nordstrom, Bälte – American Eagle Outfitters, Sandaler – Zara, Klänning – Abercrombie & Fitch, Armbandsset – Nordstrom, Jacka – Old Navy, Tote – Abercrombie & Fitch

En av de tendenser du nämner att du kämpar med i ditt brev är boho sommarklänningar. Mot bakgrund av detta blev jag inspirerad att skapa en outfit med den här vackra klänningen (som finns i små storlekar!) För att visa att du verkligen kan dra ut looken!

Den främsta anledningen till att jag bestämde mig för den här klänningen är att den har en hög-låg fåll som visar en del av benlinjen, vilket gör den till den perfekta razziaen i världen av längre stilar, utan att oroa dig för att missa helt. formen. Jag har också inkluderat ett bälte med det här utseendet för att ytterligare betona din midja och lägga till lite struktur i klänningen.

Medan vissa människor kanske insisterar på att små kvinnor ska ha klackar när de bär större kläder, tror jag att det beror mer på skoens stil än någonting annat. Det är därför jag har inkluderat dessa nedskalade platta sandaler, som passar bra med en mängd olika sommarstilar.

Om det är kyligt ute, lägg till en jeansjacka vars boxiga silhuett motverkar klänningens flöde. Ta sedan en must-have halmpåse och accessorize med läckra dinglande örhängen, en vacker rosett halsband och en bunt av hippie armband för att slutföra utseendet.

Liten kostym nr. 2

Produkter: Blus – Zara, Espadrilles – Soludos, Jeans – Nordstrom, Örhängen – Sole Society, Ring – Mimi & Lu, Armband – Nordstrom, Bag – Sole Society

För nästa titt bestämde jag mig för att skapa något baserat på de andra två elementen som du nämnde hade svårigheter med i ditt brev: flytande blusar och flared jeans. Jag har också valt att utforma dem för att jag vill visa att du inte behöver begränsa dig till en “utmanande” bit per outfit, som “konventionella” mode regler ibland dikterar.

Den här vackra toppen har en lös, luftig passform, men den passar också lite längst ner och ger den lite mer form. När det gäller jeans är det bäst att titta i det lilla avsnittet när det gäller utsvängda stilar. Detta beror på att, till skillnad från smala eller raka jeans, vars form i grunden kommer att vara densamma om den viks eller rullas upp av en skräddare, är flared jeans bredare längst ner, vilket innebär att de kommer att förlora en del av dess form om botten tas bort eller döljs.

Jag älskar utseendet på kilar med utsvängda jeans, så ta ett par av dessa tidlösa espadriller för en extra dos stil (och långsträckt höjd!).

För smycken, håll sakerna enkla men moderna med en vacker överdimensionerad blå ring, klassiska guldörhängen och ett snyggt smalt armband. Slutligen lägg till en boho-väska med en strukturerad silhuett för att komplettera ensemblen.

Liten kostym nr. 3

Produkter: Topp – Loft, Kjol – J.Crew, Örhängen – Ann Taylor, Halsband – BaubleBar, Sandaler – Sole Society, Solglasögon – ShopZeroUV, Armband – BaubleBar, Tote – Mango

För det sista utseendet bestämde jag mig för att kombinera några av de hetaste trenderna i sommar för att skapa en avslappnad och cool klädsel det skulle fungera bra i de flesta vardagliga avslappnade situationer. Dessutom är både toppen och kjolen från den lilla sektionen, vilket innebär att du förmodligen inte behöver anpassa dem till din kropp.

Toppar utan axel fungerar bra på alla kroppstyper och ser bra ut på de med små ramar eftersom deras öppna stil visar upp och förlänger klyvningen. Dessutom gör kjolens kortare och mer passande form det till ett perfekt alternativ att bära med lösare blusar.

När det gäller skor bestämde jag mig för att gå med ett trendigt par vita sandaler (eftersom kjolen redan visar en hel del ben, gör remmarna på dessa inte benlinjen).

Eftersom den här stilen är relativt enkel, gå gärna lite tyngre med smyckena; Jag är ett stort fan av turkos under sommaren, varför jag valde detta söta lagerhalsband. Ett arkitektoniskt armband ger en djärv touch, medan mousserande örhängen subtilt uppmärksammar ditt ansikte.

På tal om det, om du har en mindre ansiktsstruktur utöver en mindre kroppstyp, så kommer den här säsongens petite solglasögontrend att fungera fantastiskt för dig; Jag älskar detta par vita ögonblick för tillfället!

Sist men inte minst lägger den här roliga gula väskan till en glad färg i detta (mestadels) blå och vita utseende.

Jag hoppas att dessa tips och kläder har hjälpt dig att lära dig mer om hur du klär dig på en liten kroppstyp, och att de har visat att du inte behöver ha en specifik storlek / byggnad för att rocka utseendet du älskar. Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kan du se svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Har du fler tips på hur man klär en liten figur? Vilka är några av dina favoritmärken / butiker att köpa små? Har du någonsin lyckats uppnå en trend eller stil som du tidigare tyckte var “utanför gränserna” för din kroppstyp?

Låt mig veta i kommentarerna!