estadisticas web Skip to content

Fråga CF: Vad ska jag ha på mig för min videointervju?

College mode

Flicka med glasögon som skriver på en bärbar dator.

Rätt klädsel kan ge dig det självförtroende du behöver för din intervju.

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Kära CF,

Jag fick en intervju för mitt drömjobb! Det konstiga är att det här är en video som gör det svårare att sticka ut visuellt. Har du några tips på vad du ska ha, inklusive frisyr och smink, för något som bara visar mig från bröstet uppåt?

För att vara ärlig,

Redo att jobba

Vårt svar

Kära redo att arbeta,

Grattis till din intervju! Det är fantastiskt att du har möjlighet att landa ditt drömjobb.

Sanningen är den, klä upp sig för en videointervju faktiskt är det inte så annorlunda än att klä sig för en vanlig personlig intervju.

Innan vi kommer till kläderna (och frisyrer och smink!) Som jag har förberett för dig, finns det ett par Tips att tänka på:

  • Undvik att använda marinblå eller svarta blusar / blazrar såvida du inte bryter upp dem med något lättare eller ljusare.: Eftersom det är svårare att se detaljerna På kameran än i verkliga livet kan det med hjälp av dessa mycket mörka färger få det att se ut som att du försvinner i ett svart hål, vilket inte är ett bra utseende för någon! (Mörkfärgade byxor är dock bra, eftersom de inte kommer att visas under intervjun.)
  • Om du bestämmer dig för att bära något mönstrat, håll fast med ett mönster som inte är för invecklat: Bullriga och komplicerade mönster kan vara särskilt svåra för kamerans öga, vilket gör det svårt för intervjuaren att fokusera på dig.
  • Undvik att bära smycken som gör mycket buller: Även om ljudet från armband, örhängen eller halsband kan vara störande i verkliga livet är de ännu mer distraherande när de står framför kameran, där ljudet inte är lika tydligt som i verkligheten. Dessa bullriga rekvisita kan göra det svårt för din intervjuare att höra vad du försöker säga.
  • Prova flera blickar innan intervjun, framför kameran: Webbkameror är notoriskt hårda hela världen funktioner, så det är en bra idé att testa ett par olika kläder, frisyrer och sminkstilar med kameran för att se vad som ser bäst ut. Du kanske känner dig dum att göra det först, men det kommer att spara dig besväret med att inse mittintervjun att vad trodde Det var det perfekta utseendet i verkligheten som faller platt på kameran.

Nu när du har dessa idéer i åtanke, låt oss ta en titt på utseendet som jag har förberett för dig!

(Obs: Jag har beslutat att sätta ihop kompletta kläder, inte bara det som ser ut från midjan och upp, för jag tror klä dig professionellt från topp till tå får dig att känna dig mer självsäker Y varna låt, säg, ha på dig en jacka och en blus med ett par byxor. Bonus: om du får jobbet kan du bära dessa utseende för att fungera!)

Kostym nr 1

Produkter: Kofta – Old Navy, Örhängen – Macy’s, Ringar – Madewell, blus – H&M, D’Orsay Flat anklets – Gap, Skinny jeans – Old Navy

För den första intervjuutrustningen har vi en affärsavslappnad look feminint och ljust, men inte för prickigt. Börja med en enkel blus. Enfärgad färg fungerar bäst, men ett subtilt tryck (till exempel fina ränder) i mjuka färger skulle också fungera bra.

Nära lägg till lite färg, sätt på en kofta i ljusa färger som smickrar din hudton. Jag valde den här ljusa och svala rosa eftersom den inte bara är smickrande på en mängd olika hudtoner, men den är också tillräckligt ljus för att sticka ut utan att titta över toppen. Svarta skinny jeans förankrar utseendet, medan de här vackra mönstrade d’orsay-lägenheterna ger en dos kul vilket fortfarande är lämpligt för arbete.

Avsluta utseendet med några tillbehör subtilt cool stapelbara ringar och dessa vackra gröna dinglande örhängen som står i kontrast med koftans färg. Som en bonus har de precis rätt storlek för att rama in ditt ansikte utan att distrahera dig.

Kostym 2

Produkter: Blazer – H&M, Örhängen – Belk, Armband – Nordstrom, Blus – J.Crew, Flats – Gap, Byxor – Old Navy

Denna outfit liknar den första, förutom att den är den Mer formell. Till att börja med, ta på dig en blus med några speciella detaljer, som den här vackra, rynkade sidenvikta toppen från J.Crew. En ljusgrå kavaj håller utseendet lämpligt för intervjun och till skillnad från svarta eller marinblå kavajer, det ser inte för hårt ut på kameran (baserat på mitt första tips ovan).

Koppla ihop dessa föremål med klassiska svarta byxor och lägg till ett bälte med subtil guldvara för extra visuellt intresse. För burst av färgSätt på några magenta ballerinor som är lika bekväma som de är eleganta.

Lägg till en för att anpassa stilen klassisk par pärlörhängen, tillsammans med ett coolt armband. Jag älskar hur den här får det att se ut som om du bär två armband när du faktiskt bara bär ett. På så sätt behöver du inte oroa dig för ljudet från flera armband under intervjun. (Se mitt smycketips ovan).

Outfit # 3

Produkter: Tröja – Nordstrom, Loafers – H&M, Culottes – Aritzia, Örhängen – Belk, armband – Zappos Luxury, Statement necklace – J.Crew Factory

Om du intervjuar för mer kreativ arbeta, var inte rädd för att sticka ut, speciellt när det gäller tillbehör! Här parade jag ihop en ljusgrön tröja med ett roligt och unikt uttalandehalsband för ett snyggt utseende utstrålar förtroende!

Om du vill lägga till fler tillbehör För utseendet, glida på ett par tvinnade guldörhängen som är tillräckligt flashiga för att märkas, men kommer inte att kollidera med halsbandet. Ett elegant armband kompletterar också utseendet mycket bra.

När det gäller fonderna har jag valt ett par svarta culottes; den mörka färgen motverkar tröjans ljusstyrka, medan den trendiga siluetten byter från dina vanliga svarta klänningbyxor. Komplettera utseendet med ett enkelt par loafers och du har en look som är både klassisk och cool.

Kostym 4

Produkter: Oxfordskjorta – Abercrombie & Fitch, Pencil Kjol – J.Crew Factory, Blazer – Banana Republic, Strumpor – Gap, Halsband – Shopbop, Armband – J.Crew Factory, Klackar – J.Crew Factory, Örhängen – Ann Taylor, Klocka – Jomashop

Denna sista outfit är mest formell i gruppen ingår klassiska silhuetter–En blazer med en knapp, skjorta med knappar och pennkjol – tillsammans med subtila tillbehör för en stil som fungerar i nästan alla intervjuer.

Jag älskar hur den ljusrosa färgen på blazern står i kontrast till den ljusblå färgen på skjortan. Även om kavajen är slösaktig är färgen faktiskt överraskande mångsidig“För att inte tala om, det är ett välkommet avbrott från dina vanliga neutraler.” (Men om du letar efter något som är lite mer traditionellt, är du välkommen att gå efter något mer subtilt, som den blazer jag hade på mig i outfit 2, det är ditt samtal!)

När det gäller skor gillar jag tanken på klackar som är kvinna men inte särskilt hög, som de som visas här, även om enkla svarta golv skulle fungera lika bra. När det gäller leggings är opaka svarta strumpor ett enkelt och strömlinjeformat val. som inte distraherar från resten av kläderna.

När det gäller smycken, behåll saker diskret men elegant: Jag älskar dessa häftiga, lite galna Ann Taylor-hingstar. Därefter kombinerar detta kedjearmband från J.Crew Factory mjuka och vridna strukturer för ett subtilt men intressant uttalande. Slutligen kan du inte gå fel med ett klassiskt cirkulärt hängsmycke och roséguldklocka för att komplettera utseendet.

Makeup & hår

Makeup för en videointervju

Produkter: Bas – Bloomingdales, Concealer – Saks, Eyeshadow Quad – Target, Eyeliner – Bloomingdales, Mascara – Bergdorf Goodman, Tonad läppbalsam – Sephora, Läppstift – Nars Cosmetics, Blush – Nars Cosmetics, Highlighter – Cover FX

När det gäller hår och smink rekommenderar jag att du bär det du normalt känner dig bekvämt för för en personlig intervju, det vill säga en look som är naturligt och enkelt, men polerat. Det är sant att du ibland behöver lite mer smink för att dina funktioner ska visas på kameran, men du bör komma ihåg att det är det är bättre att se mer naturligt ut än att se överklädd ut.

För foundation och concealer rekommenderar jag att du använder något med lätt eller medium täckning vilket gör att din naturliga hud kan visa sig lite. Detta förhindrar att den ser för “platt” ut på kameran.

När det gäller ögonmakeup, välj en nyans som subtilt genomförde din ögonfärg; Tänk på allt som läser neutralt. För eyeliner, använd en svart eller brun nyans för att lätt skissera din övre ögonlock endast. Lägg till ett par drag av vanlig svart mascara för att ytterligare definiera din ögonfranslinje.

För läppfärg rekommenderar jag a tonad läppbalsam eller läppstift i en dina läppar-men-bättre skugga. Läppglans är också bra, så länge det inte är för glänsande eller glittrande.

Oavsett vilken position du intervjuar skulle jag hoppa över konturen (om det är något du normalt gör) och istället gå till naturligt utseende rodna och highlighter nyanser vilket ger dig en naturlig rodnad och får dig att se vaken och vaken.

Slutligen, för hår, känn dig fri att ha det löst och i mjuka vågor, som Zendaya gör på det här fotot. Men om du föredrar att dra tillbaka håret, fixa det i en halv hästsvans, som Holland Roden gör här, eller a snygg låg hästsvans, som Emmy Rossum gör här. (Använd lite anti-frizz-serum eller en mycket liten mängd lätthållningsgel för att tämja lösa fläckar.)

Lycka till med din intervju och jag hoppas att dessa utseende inspirerar dig att gå framåt med självförtroende! Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kanske du ser svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Har du någonsin haft en videointervju? Hur jämfördes det med dina andra intervjuupplevelser? Har du några fler tips om hur du sticker ut på kameran? Låt mig veta i kommentarerna!