Fråga CF: Vad ska jag ha på mig för att delta i min pojkväns svärningsceremoni?

Fråga CF: Vad ska jag ha på mig för att delta i min pojkväns svärningsceremoni?

College mode

Affärskläder har aldrig sett så bra ut!

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt, inklusive hur du skickar in dina mest pressande modedilemma via Instagram!

Den här veckans fråga kommer till oss via CF: s Instagram.

Ställ CF-fråga

Hör! Jag har en fråga CF-fråga till dig – min pojkvän har precis tagit examen från jurist och kommer att svuras in som advokat senare i månaden! Vad ska jag ha på mig för ceremonin? Tack!!

Vårt svar

Jag erkänner det – när jag först såg din fråga var jag inte säker på hur jag skulle svara på det, eftersom jag aldrig hade hört talas om en edceremoni förut! Men efter att ha undersökt lite fick jag veta att dessa ceremonier är det relativt formellt, så en rättegång krävs i allmänhet för alla som tar ed. (PS: Den här artikeln och den här artikeln gör ett bra jobb med att förklara hur ceremonin är.)

Som gäst har du lite mer spelrum än din examen. Ändå rekommenderar jag starkt att du planerar din outfit runt en affärs- eller avslappnad klädkod. Tänk: en knälång klänning eller kjol med en blazer eller kofta, byxor med en blazer eller tröja, eller till och med ett helt par byxor eller en kjoldräkt, om du känner dig elegant! Observera att allt du väljer att använda måste vara i blygsam sida och att färgerna ska vara av, för att inte distrahera uppmärksamheten från själva ceremonin.

Här är några av de stilar jag har skapat åt dig, som alla faller inom spektrumet av business-to-business casual klädkod; Fortsätt rulla för att se dem!

Inläggning ceremoni outfit # 1

Outfit för en edceremoni: svart kjol, vit oxfordskjorta, kavaj, svarta strumpor, svarta spetsiga klackar, svart väska och smycken.

Produkter: Blus – J.Crew, kjol – J.Crew Factory, örhängen – J.Crew Factory, blazer – Uniqlo, armband – Nordstrom, strumpor – Bloomingdale’s, väska – handtag, klackar – DSW

Jag har bestämt mig för att börja med mer formellt utseende Från gruppen: Med enkla, klassiska bitar som är lätta att hitta hos alla återförsäljare som säljer affärskläder kan du verkligen inte gå fel med den här outfit!

För att få det, sätt en feminin elfenben slipshalsblus i en svart ull blyerts kjol. Sen Lägg till ogenomskinlig svart strumpor för ett strömlinjeformat utseende samt ett par bitar spetsiga klackar som lägger till lite höjd men inte är olämpliga för tillfället. (För rekordet, när det gäller fritidskläder eller affärskläder, skulle jag inte rekommendera att du bär klackar större än tre tum.)

Ljus i form av fyrverkerier örhängen och en oregelbunden formad länk armband ge en subtil touch till tidlösa smycken stilar, medan en vanlig svart hinkpåse Det är ett perfekt väskalternativ på grund av sin moderna men opretentiösa silhuett.

Slutligen, om du vill, kan du lägga till en blazer som matchar kjolen eller har en annan färg, som jag gjorde här, men det är inte nödvändigt om du känner att utseendet är komplett utan den.

Inläggning ceremoni outfit # 2

Outfit för en edceremoni: svarta byxor med hög midja, svart jacka, randig skjorta, svart handväska, enkla smycken, svarta lägenheter

Produkter: Jacka – H&M, Byxor – H&M, Skjorta – Everlane, Halsband – J.Crew Factory, Flats – J.Crew Factory, Örhängen – Shopbop, Armband – Shopbop, Väska – Century 21, Nagellack – Ulta

För det här utseendet trodde jag att jag skulle ge den tidlösa svarta byxdräkten en twist med mörkgrå stil. hög midja båge byxor med en Fyrkantig jacka i Chanel-stil.

Medan du kunde para ihop byxorna och jackan med en lika feminin blus om du ville, bestämde jag mig istället för att forma dem med något lite mer preppy, aka en randig knapp ned skjorta.

Eftersom byxans höga midja redan förlänger benen kan du avstå från klackar till förmån för dessa söta spetsiga tofslägenheter.

När det gäller smycken valde jag bitar som är någonstans mellan preppy och feminin, precis som resten av outfit; Tänk på ett vackert uttalandehalsband (som också skulle se bra ut med en liten svart klänning den här semestern – hej, en tjej måste tänka framåt!), Ett guldarmband och faux pärlörhängen.

När det gäller påsen, en svart portfölj plånbok gör tricket mycket bra; äntligen bestämde jag mig för att inkludera en vacker blekrosa nagellack (OPI: s “Bubble Bath”, för att vara exakt) för att lägga till något extra, men en nyans av beige, solbränd eller brun som liknar din hudton skulle se lika fin ut.

Ed ceremoni outfit # 3

Outfit för en edceremoni: grå fläckad klänning, vinröd kofta, svarta kattungsklackar, svart miniväska

Produkter: Klänning – H&M, Kofta – Uniqlo, Klackar – DSW, Halsband – Bloomingdale’s, Örhängen – Bloomingdale’s, Armband – Bloomingdale’s, Handväska – Handtag

Jag bestämde mig för att ändra saker lite för outfit nr 3 genom att gå bort från kostymformatet och istället introducera detta feminina passform och flare klänning med djärva sömmar.

Eftersom armarna är utsatta är det bra att ha en jacka eller kofta över den; här valde jag att lägga till en subtil färg med en rödbrun besättning kashmir kofta. (Obs: Om det är kallt där du bor vill du antagligen lägga till ett par ogenomskinliga strumpbyxor, som de i outfit nr 1, till ensemblen så att du inte ser ut på plats säsongsmässigt.)

Du kan aldrig gå fel med läckra kattunge klackarSå kasta på dig ett klassiskt svart par för en retro-chic touch.

Tidlösa juveler, som knutna örhängen och ett låsarmband, tillåt verkligen detta oregelbundet halsband av fuskpärla att ta centrum utan att se alltför prickig ut, medan a kedjebandväska det är det perfekta sättet att avsluta ditt utseende med stil.

Inläggning ceremoni outfit # 4

Utrustning för svärningsceremonin: tweedbyxor, dubbelknäppt topp, kavaj, loafers, tweed-väska

Produkter: Topp – J.Crew Factory, Loafers – J.Crew Factory, Byxor – Uniqlo, Blazer – H&M, Halsband – Nordstrom Rack, Örhängen – Revolve, Armband – Nordstrom Rack, Väska – Handtag

För det slutgiltiga utseendet skapade jag en outfit som är lite mer avslappnad, men lika lämplig för evenemanget.

För att börja, para ihop en söt lavendel linda in toppen med mörkgrå herrkläder inspirerade rutiga byxor. (Obs: de är alla byggda på olika sätt, så om toppen visar någon klyvning på dig, är det definitivt en bra idé att täcka över den med en vanlig vit t-shirt – men oroa dig inte, det tar inte bort lookens formalitet. Allt.)

Lägg sedan till en modern dubbelkorsad kavaj i svart för ett mindre formellt utseende än en matchande byxdräkt.

Loafers med kol öre är ett bra alternativ till traditionella svarta dansare, medan känsliga smycken, som smala kulstrukturerade öringar, ett rosa pärlhalsband och ett litet armband med en äkta diamant (!) och subtilt skrivande som säger “dröm” lägger till den perfekta mängden feminin gnista.

Slutligen lägger en rundad crossbody-väska en modern twist till det här avslappnade affärs-, tjej- och pojkeutseendet.

Jag hoppas att dessa utseende har hjälpt till att ta bort en del av förvirringen när du klär dig ut för detta speciella tillfälle. Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kan du se svaret på din fråga här på webbplatsen!

Nu kan du också skicka meddelanden till oss med dina frågor på College Modes Instagram-konto, @collegefashion.

Vad tycker du?

Har du någonsin varit tvungen att klä dig för ett affärsevenemang? Om så, vad hade du på dig? Har du fler tips på hur du kan klä dig för (och vad du kan förvänta dig när du deltar) vid en svärningsceremoni?

Låt mig veta i kommentarerna!