estadisticas web Skip to content

Fråga CF: Vad bär jag på ett svart bröllop?

College mode

Närbild av en flicka i en blekrosa klänning som rymmer en silverkoppling

Att klä upp sig för en galahändelse borde vara kul, inte stressigt!

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Hej CF!

Jag har blivit inbjuden till ett festbröllop i april (på kvällen). Detta är mitt första galahändelse och jag är väldigt förvirrad när det gäller klädkoden och var jag kan köpa. Behöver jag köpa en klänning eller är en cocktailklänning okej? Klänningar är ganska dyra och jag är inte säker på att jag vill spendera så mycket på något som jag bara kan ha på mig en gång.

Vänligen meddela!

Kära LW,

Din oro över vad du ska ha på ett bröllop med svart klänning är helt giltig; trots allt, vem vill spendera massor av pengar på något de bara använder en gång?

Lyckligtvis för dig är det helt bra att bära en cocktailklänning till en galahändelse, så länge du tänker på det “Cocktail” omfattar många saker idag.

Var därför noga med att välja något i uppfödare slutet av cocktailspektrumet (t.ex. något liknande detta), i motsats till det mer avslappnade slutet (t.ex. något liknande detta, som, även om det är vackert, inte är tillräckligt elegant för att bära till en galahändelse).

Du bör också vara medveten om lyxiga och rika tyger (till exempel något silkeslen eller spetsig) och en mer blygsam passform (i motsats till, säg, snäva klänningar som ibland faller under cocktaildräkt). Ornament Y glänsande tillbehör De är alltid bra idéer också!

Nu när det är ur vägen, låt oss titta på några lämpliga outfitidéer för den svarta slipsen.

Kostym nr 1

Produkter: Kjol – ASOS, Topp med paljetter – J.Crew, örhängen – Ann Taylor, armband – Ann Taylor, Clutch – Ann Taylor, klackar – Zara

För denna outfit har jag bestämt mig för att gå med det mest praktiska alternativet: separera. En stor fördel med avdelare är att du kan blanda och matcha topp och botten med andra saker för andra tillfällen. Den bästa delen? Ingen kan anklaga dig för att ha på dig samma outfit två gånger!

Här har jag inkluderat en paljetterad topp (som också skulle se fantastiskt ut med skinny jeans för ett vardagligt chic utseende) ihop med en underbar tyll kjol (som också skulle se bra ut med en t-shirt för en mer avslappnad och avslappnad look, som modellen på bilden). Toppens glans, i kombination med kjolens ultra feminina utseende, skapar en ensemble som är både modern och sofistikerad.

Om du föredrar att hålla sakerna mer diskreta kan du hoppa över smycken helt och hållet; Men jag personligen tror att ingen fancy outfit är komplett utan lite extra gnista, så jag har bestämt mig för att ta med ett par uttalande örhängen (Ser ut som om de skulle passa perfekt på 1920-talet!), Liksom en vacker kristallarmband. Dessa bitar lägger precis rätt mängd flamboyance till utseendet, utan att vara över toppen.

När det gäller dina skor och koppling skulle jag hålla sakerna ganska minimala, eftersom denna outfit redan sticker ut. sig. Välj därför en enkla par svarta skor och en svart koppling (Jag älskar bågdetaljen på den här!) Att knyta utseendet ihop.

Kostym 2

Produkter: Klänning – ASOS, Örhängen – Popmap, Halsband – Zappos, Koppling – Accessorize, klackar – ASOS

Om du känner dig feminin och vill visa upp det är detta utseendet för dig!

Är utsmyckad lätt mintklänning i mint Det är drömens grejer – inte bara är det vackert, det är subtilt nog att du kan bära det om och om igen utan att det är för uppenbart (vilket gör det till en bra investeringsbit). Dessutom drar det gränsen mellan cocktail och svart slips riktigt bra, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för nästan alla formella tillfällen!

Jag har bestämt mig för att komplettera det med ett trevligt par pärla och kristallörhängensamt en enkel men charmig Pärlhalsband vilket uppmärksammar den vackra och smickrande halsen på klänningen.

Som en älskare av allt utsmyckat och glittrande (som ni förmodligen kan se!) Kunde jag inte motstå dessa silver och guld paljetterade pumpar och det blommig detaljkoppling. Eftersom totepåsen inte exakt matchar färgschemat för resten av kläderna får du en fin liten populärnågot lite oväntat. Men eftersom både han och klänningen huvudsakligen är pastellfärgade, och eftersom totepåsen har några mörkare mintfärger, får du ett sammanhängande och subtilt kantigt utseende.

Outfit # 3

Produkter: Klänning – Modcloth, armband – Bloomingdale’s, läppstift – NET-A-PORTER, Clutch – Lord & Taylor, Heels – ASOS

Denna look handlar om att sätta en 1920-inspirerad twist i en klassisk liten svart klänning. Jag älskar just den här klänningen eftersom dess tonala palettdekorationer skiljer den från de enklare LBD-stilarna som i allmänhet kommer att tänka på.

Med detta sagt, eftersom den här klänningen har så många utsmyckningar, är det bäst att anpassa den helt enkelt för att inte avleda uppmärksamheten från själva klänningen. För att göra det, sätt på en vacker 1920-talsstil tennisarmband som är tillräckligt ljus för att belysa ett mörkare utseende. Ta sedan en klassiker svart boxkoppling som fungerar perfekt för att balansera den glansfaktor som detta utseende har.

Slutligen, skjut på en djup nyans av rött läppstift för att slutföra utseendet; Jag älskar den här från NARS eftersom den är djärv nog att göra ett uttalande, men också snygg och stilren. nog att bära till ett formellt bröllop.

Kostym 4

Produkter: Bata – Rent the Runway, Örhängen – ShopBop, armband – ShopBop, Necklace – Rent the Runway, Clutch – Sole Society, Heels – J.Crew Factory

Nu vet jag att du sa att du hellre inte skulle behöva köpa en klänning till detta bröllop. Dock! Det här är faktiskt från Rent the Runway (precis som halsbandet), en webbplats som låter dig hyra klänningar och accessoarer för evenemang. (De betalar förresten inte för att jag nämner dem. Jag älskar din webbplats.) Denna klänning kostar mindre än $ 100 att hyra, vilket är bra för något så elegant.

Om du slutligen köper en klänning, särskilt en med en enkel fåll som den här, är chansen stor att om du tar den till en skräddare efter bröllopet, kan den. förkorta ännu mer lämplig för cocktails längd. Det är nästan som att ha två klänningar i en!

Okej, nu ska vi prata om det här utseendet. Jag valde just den här klänningen för sin vackra röda färg och den smickrande silhuetten. – Båda skulle se bra ut för alla! Om du frågar mig skulle klänningen se jämn ut plus fantastiskt med tillbehör i kontrasterande nyans så jag bestämde mig för att gå med en vacker blå uttalande halsband, parat med en blå prydda med kristaller koppling för att lägga till lite mer glans.

Eftersom det redan händer mycket med denna stil är det bäst att hålla resten av dina smycken mer diskreta. Så jag valde ett snyggt par örhängen och en elegant men ändå cool geometrisk manschett för att framhäva de djärva nyanserna i både klänningen och halsbandet. Avsluta med lite Enkla svarta kattklackar som är tillräckligt bekväma för att du kan dansa hela natten och du är garanterat den bäst klädda (och mest bekväma!) gäst på bröllopet.

Ha kul på ditt första galahändelse; Du kommer säkerligen att se fantastisk ut! Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kanske du ser svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Har du någonsin varit på ett galahändelse? Vad hade du på dig? Hur skulle du utforma en cocktailklänning / avsked för ett galahändelse? Låt mig veta i kommentarerna!