estadisticas web Skip to content

Fråga CF: Hur stylar jag en slida klänning på ett avslappnat och skitligt sätt?

College mode

Kvinna i svart mantelklänning, rödbrun kappa och svart spetsig kattungehäl mulor med vit rosett och liten svart läderväska

Modernt och elegant.

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Hallå,

Jag har följt din blogg i några år (började på college) och även om jag vet att du får många e-postmeddelanden, kanske du kommer att få tid att läsa min.

Dessa är rörklänningar. Jag ser många av dem i butikerna och jag undrar om det finns något sätt att använda dem mer “avslappnade” eller “upproriska” (gör dem mindre kontorsliknande). Jag gillar verkligen den här typen av klänningar, men jag har problem med att designa dem för varje dag. Några idéer?

Kimberly 🙂

Vårt svar

Kära Kimberly,

Jag erkänner att när jag fick ditt brev visste jag att det skulle vara svårt att uppfylla din begäran, eftersom slida klänningar, även känd som rörklänningar – ha en så stark koppling till kontorskläder.

Men som jag fick reda på, och jag hoppas att du gör det, är det möjligt att bära en slida klänning på ett avslappnat och till och med sassy sätt. Allt du behöver är en nypa kreativitet, viljan att ta några moderisker och naturligtvis några bra styling knep.

Så fortsätt rulla för att se hur man designar en slida klänning på ett avslappnat och vågat sätt. (Obs! Jag använde den här Nordstrom-klänningen för dessa utseende, men de kunde alla enkelt replikeras med nästan vilken enkel klädsel som helst.)

Tube klänning set nr 1

Svart ärmlös slida klänning med mock halsringning och sidoslits, svart läder och mocka ryggsäck med bambuknapp stängning, svart off-shoulder sweatshirt med dragkedja fram, svarta ogenomskinliga tights, svarta stickade stilettstrumpor, Fyrkantiga guldfasetterade örhängen Pale Blue Rainbow Moonstones, Guldhandkedjearmband / justerbar ring med tjeckisk kristall, Cirque-färger nagellack i

Produkter: Klänning – Nordstrom, Ryggsäck – Handtag, Sweatshirt – Target, Tights – Topshop, Stövlar med strumpor – ASOS, Örhängen – Karen London, Handkedja – Lord & Taylor, Nagellack – Cirque Colors, Hat – Century 21

För det här utseendet bestämde jag mig för att leka med mantelsklänningen ‘ mock hals siluett kombinerar den med en svart av axeln tröja för att skapa en intressant geometrisk halsringning.

Svarta ogenomskinliga strumpor och klackar svarta fotkängor Håll utseendet strömlinjeformat och låt fokus ligga på klädselns form snarare än dess färgschema.

När det gäller smycken valde jag känsliga bitar som har lite kant, som dessa månsten örhängen och en enkel handkedja.

Oxblod nagellack lägger till en subtil antydan till färg till utseendet utan att vara flashig, medan svart ryggsäck Med en cool bambuknappstängning är det ett praktiskt men elegant tillbehör.

En utsmyckad basebollkeps lägger till en touch av lekfullhet i detta annars temperamentsfulla ensemble.

Tube klänning set nr 2

Svart ärmlös slida klänning med mock halsringning och sidoslitsar, jeansskjorta med lätta tvättknappar och främre bröstfickor på vardera sidan, lavendel mulor med liten hältå och veckdetalj, svarta kattögon solglasögon Med ombré lila linser, flerskiktigt guld båghalsband med tydlig stendetalj och kedjefränsar, dubbel öppen manschett i guld, örhängen i guldögla, svart korsrem topp handtag väska, guld hårdvara och klar vinyl täcka

Produkter: Klänning – Nordstrom, Knappar – Abercrombie & Fitch, Mules – Mango, Solglasögon – Nordstrom Rack, Halsband – Revolve, Manschett – Lord & Taylor, Örhängen – Revolve, Bag – Mango

För en större avslappnad Se som fungerar både skoldagar och helger, applicera en lätt tvätt cowboyskjorta över den raka klänningen och knyter den i midjan; Du kunde inte heller bära skjortan alls och istället binda den runt höfterna för en enkel look.

Dessa lavendel kattklackar mulor de har en veckdetalj som gör dem till de perfekta skorna att bära med denna moderna outfit.

Cat eye solglasögon lägger till en klassisk touch, men en väska med ett klart vinylskydd håller saker och ting uppdaterade.

Roliga smycken – ett lagerhalsband, elegant manschett och extravaganta örhängen – ger en perfekt finish.

Tube klänning set nr 3

Svart ärmlös slida klänning med mock halsringning och sidoslits, svart konstläder motorcykeljacka med silver hårdvara, Kat Von D läppstift med Kiss Crème studs

Produkter: Klänning – Nordstrom, jacka – handtag, läppstift – Sephora, skor – Topshop, örhängen – Saks Fifth Avenue, manschett – Shopbop, väska – Century 21

För den sista klädseln bestämde jag mig för att sätta ihop något som passar en utekväll.

A svart motorcykeljacka är det perfekta skiktstycket för mantelklänningen, medan dessa fantastiska skor är ett utmärkt sätt att införliva Ultraviolett trend i ditt utseende.

Ett splurge-värdigt skivat armband lyfter ensemblet flera hack, medan hängande örhängen som är gjorda för att likna de olika faserna på månen ger en unik touch.

Du kan inte gå fel med en vadderad axelrem klassificera saker; Slutligen kompletterar en ljus bärläppfärg utseendet på ett vågat sätt.

Jag hoppas att dessa utseende har inspirerat dig att bära slida klänningar från arbetskläder till vardagskläder. Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta?

Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kan du se svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Har du någonsin använt en slida klänning i en avslappnad miljö? Hur utformade du det? Vad tycker du om dessa utseende?

Låt mig veta i kommentarerna!