estadisticas web Skip to content

Fråga CF: Hur klär jag mig för två jobb på en dag?

College mode

Flicka som bär en jacka över en tröja och knäppt skjorta

Professionell klänning ska vara rolig, inte tråkig!

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Hej CF!

Nästa vecka börjar jag två jobb. På morgonen kommer jag att praktisera som psykolog för äldre med kognitiva underskott och på eftermiddagen kommer jag att arbeta som barnpsykolog. Därför behöver jag kläder som ser polerade och mogna ut (eftersom jag är väldigt ung vill jag inte att patienter ska se på mig som barn och tvivla på min upplevelse) och samtidigt kläder som är tillräckligt bekväma att bära hela tiden. sent på golvet med små barn. Jag har ingen aning om hur jag ska hantera dessa två situationer.

Hoppas att du kan rädda mig!

För att vara ärlig,

din clueless mode fläkt / arbets jonglör

Vårt svar

Kära Fashion Clueless / Job Juggler fan,

Först och främst gratulerar till landningen av sådana fantastiska jobb; Jag är säker på att det kommer att göra stor skillnad i patienternas liv!

Med det sagt, klä för två olika jobb – särskilt de som kräver att du hanterar människor i så olika åldrar och bakgrunder – kan vara utmanande.

Den goda nyheten är dock att du kan få det här att fungera – allt du behöver göra är har några outfitformler till hands som kombinerar element av union och mognad, liksom ungdom och glädje, samtidigt som de behåller en luft av professionalism.

Det kan tyckas svårt att göra i början, men oroa dig inte; när du väl har fattat det blir det andra natur.

Så fortsätt rulla för att se det utseende jag har skapat åt dig!

Kostym nr 1

Produkter: Blus – Mango, Kofta – Uniqlo, Byxor – Gap, Flats – J.Crew Factory, Örhängen – Nordström, Armband – Shopbop, Halsband – Shopbop, Klocka – Harvey Nichols, Väska – Mango

Sätt ihop denna outfit för att visa att den typiska business casual kombinationen av en blus, kofta, chinos och lägenheter det behöver inte vara tråkigt. När du väljer ett sammanhängande färgschema, som den rosa / beige / benvita / bruna i denna outfit, blir ditt utseende tråkigt till vackert!

Så här kan du imitera det själv:

Börja med att välja en blus i en ljus och glad färg, som laxrosa; sätt sedan på ett par kinesiska i en neutral ton som kompenserar blusens glans. Jag älskar särskilt dessa från Gap för sin smickrande, professionella vintageinspirerade passform.

Sätt sedan på en klassisk kofta i en annan neutral ton som inte kolliderar med blusen och byxorna; Off-white är en säker satsning som också är mer smickrande på de flesta hudtoner än dess vita motsvarighet.

När det kommer till Smycken, bäst för att hålla saker på mindre sida – några roliga rosa dubbar, ett coolt stjärnhalsband och ett sött solitärarmband passar bra med varandra och klädseln, medan den klassiska klockan ger lite mer allvar till utseendet .

Slutligen ta en modern men snygg hink väska och en ganska blekrosa Balett tofflor för att avrunda utseendet.

Kostym 2

Produkter: Klänning – Uniqlo, Örhängen – Fossil, Armband – 18:00, Crossbody väska – H&M, Cardigan – Belk, Flats – Mango

Om du letar efter något lite mer elegant är det här ditt utseende! Medan denna outfit kan Se svårt att sätta ihop, faktiskt ganska enkelt; allt du behöver är en klassisk skjorta klä en rolig kofta några enkla lägenheter och några preppy tillbehör för att avsluta utseendet!

Låt oss nu ta en titt på denna outfit – jag valde den här marinblå midikjolklänningen för att inte bara den neutrala marinblå färgen gör den extremt mångsidig, men dess längre längd och något bredare kjol gör att den också verkar mer mogen. Den mer blygsamma silhuetten av klänningen gör det också lätt att sitta eller flytta inuti. Eftersom klänningen är konservativ har jag bestämt mig för att para ihop den med en bedårande röd och vit mönstrad kofta som balanserar utseendet genom att ge lite kul.

I form av SmyckenJag valde detta preppy gröna emaljarmband för att lägga till en extra färgfärg i utseendet och ett elegant par trefärgade cirkelörhängen för att ge ännu mer visuellt intresse.

För att avsluta detta eleganta och sofistikerade utseende, välj ett par godisfärgade ballerinor (Jag älskar de svarta accenterna på dessa!) Och en crossbody-väska med en subtil sportig spänndetalj.

Outfit # 3

Produkter: Topp – Abercrombie & Fitch, väska – Target, Jeans – American Eagle, kofta – Abercrombie & Fitch, örhängen – J.Crew, armband – Anthropologie, Flats – Gap Factory

Låt oss nu ta en titt på något i den mer avslappnade änden av spektrumet – denna outfit kombinerar flera bitar som du kan bära dagligen, d.v.s. jeans, en lös blus, en kofta och ballerinor – men på ett sätt som är tillräckligt förberett för att fungera.

Ta på dig en söt blommönstrad blus och lägg sedan på den med en klassisk grå pojkvänkofta. Lägg sedan till ett par leggings jeans som passar till allt. (Sidanot: Om du är rädd för bär smala jeans på jobbet, var inte! Detta par, med sin enhetliga svarta tvätt och höga höjning, är strömlinjeformat och raffinerat; därför behöver du inte oroa dig för att se olämpligt ut. Dessutom är den mer stretchiga benliknande passformen bekväm.)

Eftersom den här stilen redan har en avslappnad och rolig atmosfär, varför inte experimentera lite med dina val av smycken och tillbehör? Jag älskar färgerna på dessa vackra kristallblommiga örhängenliksom det unika med detta korallsträngar och kedjearmband.

Denna mini-topphandväska Neon rosa tonen tillför en extra dos kul. Slutligen dessa bedårande spetsiga fingrar chambray golv knyta utseendet ihop. (Seriöst, jag tänker köpa ett par!)

Kostym 4

Produkter: Blus – LastCall.com, Blazer – Gap Factory, Byxor – White House Black Market, Örhängen – J.Crew Factory, Bälte – H&M, Väska – Target, Flats – Gap

Denna outfit liknar ganska outfit nr. 1, förutom att jag bytte kofta mot en kavaj och chinos mot färgglada byxor, så att det roliga elementet levde. Även alla bitar av denna outfit, medan de är olika på egen hand, samlas för att bilda en strömlinjeformat och sammanhängande utseende.

En ruffad chambray-blus är ett utmärkt utgångsläge som det är perfekt blandning av feminin och tomboy – som all denna outfit! Stoppa sedan blusen i ett par söta rosa röda byxor och lägg till ett bälte i en neutral färg för att föra samman de två delarna. Du kan lämna denna outfit som den är, men om du vill ge den mer glans, sätt på dig en kavaj; Jag gillar verkligen ränderna på den här, men en solid färg skulle fungera lika bra!

Eftersom du har en fin blandning av färger, mönster och texturer här, håll smycken och accessoarer till ett minimum för att inte överväldiga utseendet – jag gillar den subtila gnistan av dessa triokristallörhängen, medan plånboksens ljusgrå färg lägger till lite lätthet i utseendet.

Slutligen kan du inte gå fel med ett par d’orsay svarta skor, och detta par slipsar tillför något oväntat extra.

Och där har du det: fyra utseende som ger den perfekta balansen mellan seriös och mogen, och rolig och ungdomlig! Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kanske du ser svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Har du någonsin varit tvungen att klä dig för två olika jobb på en dag? Hur hanterade du det? Hur hittar du rätt balans mellan lekfull och professionell? Låt mig veta i kommentarerna!