Fråga CF: Hur klär jag mig för min nya kropp medan jag håller mig trogen mot min personliga personliga stil?

Fråga CF: Hur klär jag mig för min nya kropp medan jag håller mig trogen mot min personliga personliga stil?

College mode

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Rulla längst ner i det här inlägget för information om hur du skickar det till dig, inklusive a hur du skickar in dina mest pressande modedilemma via Instagram!

Ställ CF-fråga

Kära universitetsmodeförfattare,

Jag har en modegåta som jag behöver hjälp med. Jag är 24 år och jag är universitetsstudent.

När jag växte upp har jag alltid varit väldigt tunn. Detta har förändrats de senaste åren och Jag har fått en hel del vikt,förutom min mage Jag är faktiskt ganska glad för. Jag har en ganska stor byst, men också en bra rumpa. Detta beror också på att jag började träna mycket för två år sedan av olika hälsorelaterade skäl. Så jag har en hel del muskler under fettet. En bred rygg och axlar och stora quadriceps bör också bäras.

Jag säger allt detta så att du får en uppfattning om hur min kropp är, för Jag känner att min personliga stil inte passar honom längre. Oavsett var jag letar efter råd är de alla klädda i 50-talsstil, och det ser bra ut för mig, men jag känner också att jag spelar klädsel. Jag är inte den feminina typen alls; plus en alternativ tjej, faktiskt. En vanlig outfit för mig inkluderar svarta jeans eller leggings, svarta sneakers eller Doc Martens, en svart skinnjacka och en svart bandskjorta eller blus med en vit och svart flanell på toppen.

Som du kan se gillar jag att vara bekväm och kunna röra mig. Jag klär mig vanligtvis i svart och jag gillar att se ut som att jag kan sparka dig. Men min nuvarande stil får mig ofta att se boxig och mycket större än vad jag egentligen är, men inte på ett smickrande sätt.

Har du några idéer för Hur kan jag klä mig på ett sätt som verkligen smickrar min kropp, men som också låter mig visa min personlighet?

Tack så mycket och hälsningar

Aileen

Vårt svar

Kära Aileen,

När det gäller mode, klä sig efter att din kropp förändrats kan vara en av de svåraste sakerna att göra, eftersom du måste återställaoch på ett sätt lära om, vad som ser bra ut på dig och får dig att känna dig som bäst.

Men denna process underlättas när du redan har idéer i åtanke om vad du vill att din egen personliga stil ska vara, något som förmodligen kommer att förbli detsamma oavsett hur din kropp ser ut, som definitivt ser ut som du är! !

Vad du bör fokusera på nu är formen på dina klädersamt hur man får saker att se ut mer balanserad i din “nya” kropp, något som jag kommer att prata mer om med varje klädsel jag har förberett för dig. (För mer om detta, kolla in vår lista med modetips för bra byst också!)

Så om du är redo att upptäcka hur man klär sig för att smickra din figur utan att tappa kanten, Fortsätt läsa!

Kostym nr 1

Produkter: Tröja klänning – H&M, Leggings – Aritzia (beskuren version här), Örhängen – Erica Weiner, Ring – Revolve, Bälte – Target, Ankelstövlar – Zara, Nagellack – Target, Tote – Forever 21

Jag bestämde mig för att sätta ihop det här helt svart leta efter dig för jag gillar verkligen hur det är kantig och kantig, men också lätt att ta på och bära.

Börja med att sätta en mysig tröja klänning om ett par damasker. Här valde jag några tillverkade av fuskpäls för en extra cool touch, men alla solida par skulle också fungera.

Lägg sedan till lite elegans fotkängor med kulkedjedetaljer som gör dem riktigt markera ur mängden, och de är ett lika snyggt alternativ till Doc Martens (även om de också skulle se bra ut med denna outfit).

A sammet bälte Det är ett utmärkt tillbehör att hålla till hands, eftersom du inte bara kan bära det för att krydda ett par jeans eller byxor, men du kan också bära det över lösare plagg (som tröjklänningen som visas här) för att markera din naturliga midja och skapa balans mellan din över- och underkropp, vilket ger dig en stramare 50-talsform utan att behöva bära de 50-talsklänningar du inte känner dig bekväm med.

Som jag nämnde i en tidigare artikel är en allmän tumregel att tänka på när du väljer ett bälte som passar din midja att välja en som är i proportion till storleken på din kropp. Därför bör de med små ramar välja ett tunnare bälte, medan de med en medelstor ram bör välja en mediumbreddstil; de med en stor ram bör välja en medium till bred stil. Följande tips kommer att säkerställa att bältet ser ut som det är följer din kropps naturliga form, istället för att slåss mot honom.

(Också ett annat bältrelaterat tips: Om du har ett bälte som passar runt höfterna men är för stort för midjan, ta det bara till ett skostativ för att få några extra hål för mer slitage av det.)

Lägg till några robusta snygga smycken, som dessa unika örhängen och en tjock kedjering, för lite utan krusiduller glamour.

Slutligen ta tag i en totväska med krokodiltryck och måla dina naglar a taupe-och mauve för att slutföra utseendet.

Kostym 2

Produkter: Blus – Nordstrom, Ankelstövlar – Urban Outfitters, Byxor – H&M, Jacka – H&M, Ring set – Madewell, Halsband – Urban Outfitters, Armband – Urban Outfitters, Örhängen – Madewell, Väska – Zara

För look n. 2 bestämde jag mig för att skapa något lite mer tillfällig vilket skulle vara perfekt att bära när du vill ha en paus från skinny jeans och leggings men också vill vara bekväm.

jag gillar verkligen det här ultra mångsidig svart blus: Den öppna V-urringningen smickrar inte bara alla kroppstyper utan uppmärksammar ansiktet. draperingen i fronten är också fantastisk för att balansera ut mageområdet, en del av kroppen som du nämner att du inte är så mycket för.

Raka byxor (Och jeans!) Är ett annat bra sätt att få balansen i din kropp, eftersom den något bredare benöppningen förhindrar att över- och mittkroppsområdena ser oflatterande ut jämfört med den nedre halvan. Dessa lådor har en punk- de vibrerar för dem, men är dämpade nog för att arbeta med många olika stilar.

A motorcykeljacka med en diagonal dragkedja bör vara en garderob för varje kantig tjej, och denna konstgjorda mockakonstruktion är en trevlig paus från de vanliga (konstgjorda) läderiterationerna.

Dessa super trendigt De faux ormskinnsstövlarna och den kantade korsväskan lyckas markera linjen mellan sassy och diskret, på grund av deras dämpade färgpalett och klassiska former, så jag känner att de båda kompletterar resten av outfit väl.

Avsluta outfit med elegant men kantig Guldsmycken, som det här stapelbara ringsetet, halvmånehalsbandet, manschettarmbandet och intressanta örhängen fram och bak.

Outfit # 3

Produkter: Klänning – Willow & Clay, Ankelstövlar – Zara, Strumpor – Target, Halsband – Erica Weiner, Rock – H&M, Handkedja – Natalie B, Örhängen – Revolve, Handväska – Nordstrom

För det sista utseendet valde jag att gå med något lite mer elegant De kan bäras under dagen eller på natten, beroende på ditt humör. Dessutom, trots sin snyggare estetik, är den bekväm och super lätt att använda.

Sätt först på en ny rutig omlottklänning med bälte; I synnerhet den här påminner mig om vad som skulle hända om du var tvungen att korsa de flanellskjortor du gillar med de smala klädstilar som passar dig bra.

Sätt sedan på ett par svarta strumpor i en oväntat jacquardmönstersamt en mångsidig dubbelknäppt kappa i en universellt smickrande A-formad silhuett.

Eftersom jag ville göra denna outfit mer glamorös bestämde jag mig för att lägga till klumpiga stövlar med häl; Men om du föredrar en avslappnad stil kan du ersätta dem med ett plattare par.

Den här prickade väskan passar säkert med en mängd olika kläder, men jag gillar det bäst som ett robustare alternativ till en koppling eller kvällsväska.

Slutligen, om du vill göra ännu mer uttalandevar noga med att lägga till några fantastiska smycken; Ett mässingsklo halsband, ormknoppar och en handkedja fungerar bra.

Jag hoppas att dessa kläder har inspirerat dig att klä din “nya” figur på ett sätt som är smickrande och trogen din personliga stil! Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kan du se svaret på din fråga här på webbplatsen!

Nu kan du också skicka meddelanden till oss med dina frågor på College Modes Instagram-konto, @collegefashion.

Vad tycker du?

Har du någonsin varit tvungen att tänka om hur du klär dig på grund av en förändring av din kroppstyp? Hur blev det? Hur har du lyckats hålla dig trogen mot din personliga stil inför förändringar i din kropp (eller något annat)?

Låt mig veta i kommentarerna!