estadisticas web Skip to content

Fråga CF: Hur kan jag klä mig mer mogen utan att se uttråkad?

College mode

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Hej CollegeFashion!

Jag går mitt sista år på college och när min mer “vuxna” stil stelnar har jag märkt att mina kläder har blivit mer …tråkig. Jag anser att min stil är retromodern, vilket innebär att jag älskar bitar som påminner om 40-, 50- och 60-talet, men jag håller den modern, som shorts med hög midja, Keds, skatekjolar och crop tops, så du får känslan av tidigare decennier, men inte alltför förklädd.

Men jag känner att nu har min stil inte längre “stil”. Det verkar bara som om mina kläder är mer eller mindre kastade eller kombinerade, som en mönstrad skjorta med shorts, utan några personliga detaljer. jag vet inte hur man införlivar mina nya “vuxna” kläder (nästan alla nya tröjor jag har kommer från den lilla kvinnosektionen i JCP) i min garderob, och håll den ung, snygg och personlig. Finns det något sätt du kan hjälpa mig? Tack!

– En modern kvinna i retrostil

Vårt svar

Kära moderna kvinna i retrostil,

Jag tycker att det är fantastiskt att du kände igen det din stil ska utvecklas som du gör – är något som många människor kämpar med, så du borde vara glad att du kände igen problemet och kunde arbeta med det.

Med detta sagt kan växa upp till en ny stil vara helt förvirrande, som det i huvudsak är “Byt ditt varumärke” utomlands.

Här är några tips att tänka på när du går igenom processen för att upptäcka din nya stil:

  • Var inte rädd för att experimentera med smycken och accessoarer: Detta är ett av de enklaste, men på något sätt de mest underskattade sätten att leva upp dina kläder för att få dem att känna sig mer som ett uttryck för vem du är.
  • Blanda nya delar med gamla: Detta är ett utmärkt sätt att kombinera dina tidigare och nuvarande stilar utan att behöva offra varandra för varandra.
  • Var sann mot dig själv: Klä dig mer mogen ja inte det betyder att överge det du gillar; Du kan fortfarande klä dig i vintageinspirerade bitar, till exempel, men kanske nu vill du para ihop dem med mer klassiska bitar, istället för att gå från topp till tå retro.

Fortsätt rulla för att se de kläder jag har förberett för dig; notera att de båda har en topp från JC Penneys petites-sektion, eftersom jag märkte att det var där han sa att han fick de flesta av sina nya toppar från.

Kostym nr 1

Produkter: Blus – JC Penney, Shorts – Handtag, Armband – Nordstrom Rack, Solglasögon – Nordstrom Rack, Kilar – Nordstrom, Örhängen – Macy’s, Crossbody väska – JC Penney

Denna outfit är det perfekta exemplet på hur att klä mer mogen behöver inte vara tråkigt. Mellan de roliga vintageinspirerade tillbehören och färgstyckena kommer den här snygga klädseln säkert att vända huvudet!

Börja med att sätta en Ljust färgad blus i ett par gardiner shorts i midjan.

När det gäller tillbehör, välj vintageinspirerade bitar–Som det här hartsarmbandet med hetrosa utsmyckningar, örhängen i retrostil och ett klassiskt par kattögon-solglasögon– för att göra kläderna utmärkta.

Bind sedan lite espadrille kilar i en neutral färg för att inte distrahera resten av utseendet.

Slutligen ta en ganska ljusblå totepåse och voila!

Kostym 2

Produkter: Blus – JC Penney, bälte – Target, väska – Nordstrom, kjol – Hollister, örhängen – BaubleBar, armband – Nordstrom Rack, lägenheter – Target

Om du letar efter något som är lite mer klänning, prova en skater kjol! Du nämnde att du gillar att använda dem i ditt brev, och jag tror att de är en av de mest mångsidiga bitarna du kan ha, oavsett din stil.

Jag bestämde mig för att para ihop den här marinblå med en ljus rosa volangblus för en sofistikerad och ungdomlig look samtidigt.

de leopardmönster bälte och dyrbart pärlarmband armband lägger till en modern twist till klassiska motiv, medan en boho kedjebandväska Och de söta knutna ballerinorna håller sakerna feminina och glada.

För en sista touch, sätt på ett par släpp örhängen, som dessa som gör BaubleBar uttalanden.

Outfit # 3

Produkter: T-shirt – JC Penney, Sneakers – Zappos, Shorts – Unik Vintage, Örhängen – Revolve, Halsband – Nordstrom, Armband – Nordstrom, Solglasögon – Zappos, Tote – J.Crew

Är avslappnad och söt outfit Det inspirerades av 1950- och 1960-talet.

För att få utseendet, använd en enkel Grå skjortaoch sätt in den i ett 50-tals inspirerat par skor shorts i midjan; Jag älskar bältedetaljen på dessa!

Sätt sedan på en klassiska par keds tofflor, som lägger till den avslappnade atmosfären som denna outfit har.

Komplement genom att lägga till ett par inspirerade 60-tal runda solglasögon och en glad gul vävd tote väska.

Som för SmyckenVälj bitar som är feminina och klassiska, till exempel söta kristall- och pärlörhängen, ett vackert hjärthalsband och ett elegant armband.

Kostym 4

Produkter: Kjol – Unik vintage, blus – JC Penney, kilar – 18:00, örhängen – Saks, armband – Macy’s, läppstift – Sephora, korsväska – mango

Jag har sparat det mest glamorösa utseendet för slutet! Denna outfit är perfekt för att äta ute på en trevlig restaurang, och det skulle också vara ett bra datum. Den kan till och med användas under dagen om du känner för det; Byt bara ut kilarna mot platta sandaler och kanske dike läppstiftet och / eller smyckena för ett mer avslappnat utseende.

Börja med att matcha ett bedårande 1950-talsinspirerad gingham midikjol med en sofistikerad ljusblå ärmlös blus.

Knyt sedan ett par söta gladiator sandaleroch välj en enkel beige crossbody väska.

Ha kul manschett med påfågeltryck och lite retroinspiration blomma örhängen.

Slutligen, skjut lite rött läppstift; den här, från Besamé Cosmetics, inspirerades av en från slutet av 1950-talet. Och där har du det: en lekfull men ändå mogen look som är lika mångsidig som den är vacker!

Ha kul med att experimentera med din nya stil! Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kanske du ser svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Hur har din stil utvecklats genom åren? Klär du dig annorlunda nu än för ett par år sedan? Hur håller du din stil fräsch och rolig samtidigt som du behåller en sofistikerad estetik? Låt mig veta i kommentarerna!