Primer plano del torso de una mujer con un vestido de flores azul.

Fråga CF: Hur kan jag göra det svårt för mig att designa klänningar som passar vardagskläder?

College mode

Närbild av en kvinnas torso i en blå blom- klänning.

Ibland är de perfekta klänningarna de du redan har.

Välkommen till den senaste utgåvan av Ask CF! Varannan vecka väljer vi en modefråga från läsaren och svarar på den här på webbplatsen. Har du en specifik modefråga till oss? Bläddra ner till botten av det här inlägget för att lära dig hur du skickar det på vårt sätt!

Ställ CF-fråga

Hej CF!

Du är min plats för moderåd, så först och främst tack för att du är en stor resurs för oss!

Jag har klänningar i min garderob som jag ÄLSKAR men de är bara lite för kort För bekvämlighet. Finns det något sätt jag kan gör dessa klänningar bärbara Eller är de dömda att hänga i min garderob eller ges bort?

Jag har också dessa fantastiska klänningar som är lite för snygg för mina vanliga evenemang. Finns det något sätt att avslappnad lite att kunna ta dem till lektionen? Några av dem är spetsiga, andra är silkeslen och de ser lite för stiliga ut för klassen, men jag skulle vilja prova dem och använda dem om jag kan.

Tack!

Anonym fan

Vårt svar

Kära anonyma fan,

Som någon som kunde bära klänningar hela dagen, varje dag (särskilt snygga!), Är jag så upphetsad att du skickade in de här fantastiska frågorna. Det är också alltid trevligt att lyssna när någon vill få ut det mesta av garderoben de redan har, snarare än att köpa en helt ny uppsättning kläder (även om det inte är något fel med att skämma bort dig själv!).

Nedan har jag sammanställt två uppsättningar som demonstrerar hur man utformar klänningar som är för kortaoch två som visar hur man bär mer eleganta klänningar.

Kostym nr 1

Produkter: Klänning – Zara, Örhängen – Belk, Väska – Express, Leggings – American Eagle, Ankelstövlar – Forever 21

I allmänhet föreslår jag att du matchar för korta klänningar med Svarta ogenomskinliga tights eller leggings; Men jag brukar föredra det senare i det här fallet, helt enkelt för att de ger mer täckning (speciellt när det gäller klänningar som kan förväxlas med långa tunikor eller blusar, antar jag att du inte går efter byxor). Mindre utseende!).

För denna outfit parade jag ihop en söt modinspirerad klänning med några svarta leggings. Dessa blommiga örhängen tar mode-temat ett steg längre utan att se alltför klädda ut, medan svarta fotkängor och en vadderad kedjebandväska lägger till en extra touch av klass och gör att det ser modernt ut.

Obs: Om du ännu inte är van vid tanken på att ha mycket korta klänningar, är ett sätt att bli bekväm låt klänningens korta längd vara kontaktpunkten av kläderna. Ett sätt att göra detta är att minimera tillbehör. Du kan också försöka hålla fast med en mer neutral färgpalett och låta de små detaljerna, till exempel en kontrasterande krage, som den i den här klänningen, prata.

Men om du är redo att förändra saker kan du alltid prova det här utseendet med en klänning i ljusare färg, eller kanske du kan lägga till en annan pärla eller två; det är upp till dig!

Kostym 2

Produkter: Klänning – Forever 21, Skinny jeans – Abercrombie & Fitch, Wide-brimmed hat – Forever 21, Sadelväska – Gap, Örhängen – Bluefly, Statement halsband – Abercrombie & Fitch, Armband – Aéropostale, Platta snörskor – Old Navy

Om du känner dig ännu mer äventyrlig, varför inte prova? överlappar dina klänningar för kort om jeans? Ja, det här utseendet var populärt i början av 2000-talet, men nyligen har jag lagt märke till att det gör comeback!

Prova den här gången att para ihop en lösare tunikaklänning med ett par skinny jeans; det är inte bara en smickrande kombination som fungerar varje kroppstyp, men klänningens moderna avskuren axel och till och med mörk tvätt av jeansen gör att outfit ser snyggt ut modern och elegant istället för daterad och trassig.

Jag bestämde mig för att ge utseendet en boho-touch med en söt bredbreddad hatt och en vintageinspirerad sadelväska. Enligt fri andestämningJag har också valt att få tillgång till ett vackert par halvmånefinger, ett bladhalsband och ett ombrépärlarmband (som också har fördelen att lägga lite färg till utseendet!). Slutligen binda upp utseendet med ett par snörningslägenheter – ordspel avsedd!

Outfit # 3

Produkter: Klänning – Aritzia, Infinity Scarf – Boohoo, strumpor – Urban Outfitters, Ankelstövlar – Target, Motorcykeljacka – H&M, Tote – American Eagle

När det gäller att göra snygga klänningar mer avslappnade är en av de bästa sakerna att lägga till mer robusta texturer i mixen (till exempel fransar, fuskpäls och flätat tyg), för att skapa lite kontrastoch att avleda uppmärksamheten lite från det faktum att du i huvudsak dyker upp i klassen i en cocktailklänning (och lever efter mina modedrömmar!). Detta ger inte bara ett stort visuellt intresse; skapar också en mer avslappnad atmosfär miljö som förblir sofistikerad och elegant snarare än överst.

Precis som jag gjorde med outfit n. 1, jag bestämde mig för att behålla en neutral färgpalett här, så att klänningens underbara djuplila nyans och blommiga spetsmönster kan ta centrum på ett sätt som inte är överst. Eftersom det fortfarande är vinter, valde jag att para ihop klänningen med mysiga tillbehör som en infinity-halsduk, baggy strumpor och tossor.

Jag avslutade det med en cool motorcykeljacka (som lätt kan bäras med en varm tröja eller kofta under om det är för kallt att bära ensam; om det är fortfarande inte tillräckligt varmt, du kan till och med lagra det under en varmare jacka som du kan ta av dig när du går in. Du kan också lägga till leggings eller tights för ännu mer värme.) Slutligen ta en väska som är tillräckligt stor för att rymma alla dina skolutrustningar och voila!

Kostym 4

Produkter: Slip Dress – MatchesFashion.com, T-shirt – Madewell, Sneakers – Zappos, Halsband – Zappos Luxury, Armband – J.Crew, Ryggsäck – ASOS, Örhängen – Domino, Jeansjacka – Gap Factory

I sitt brev nämner hon att hon äger några silkeslena klänningar; Därför, för den slutliga klädseln, har jag beslutat att inkludera en klänning–En av de mest populära trenderna hittills.

Den här rosa rodna klänningen är perfekt eftersom den kan bäras på så många olika sätt. Men mitt favorit sätt att designa underkläder, särskilt för mer avslappnade dagar, är med en vit t-shirt med rund hals i lager, tillsammans med ett par klassiska Stan Smith sneakers. Gymnastikskor lägger till ett sportigt element i kläderna, medan t-skjortan ger en viss täckning för överkroppen och tar klänningen från natt till dag.

En metallisk silverfärg ger en klassisk ryggsäck en fräsch touch samtidigt som det ger en nick 90-talsstil. Ta på dig en jeansjacka för att förbättra den roliga, avslappnade atmosfären du har här; Slutligen sätt på några vackra guldsmycken för att lägga till en touch av subtil sofistikering att titta.

Naturligtvis kanske den här stilen inte passar den här tiden om du lever i ett kallt klimat, eftersom jag gjorde det med våren i åtanke; Jag hoppas dock att det kommer att inspirera dig för de kommande varma månaderna.

Slutliga tips för svåra stilklänningar

I allmänhet, om det är något du bör ta från de råd jag har gett här, är det det lager är nyckeln både för att göra mer dolda mer avslöjande klänningar och att göra eleganta klänningar mer avslappnade.

Ha kul med att experimentera med olika skiktningsalternativ så kommer du säkert att hitta några kombinationer som ger den perfekta balansen. Tack för din fråga!

Har du en modefråga? Skicka det till oss!

Finns det något i din garderob som du vill ha på dig men har ingen aning om hur du ska utforma det? Behöver du råd om vad du ska ha på ett kommande evenemang? Har du en specifik modegåta? Om du har en moderelaterad fråga som du vill se besvarad i den här kolumnen, skicka den bara till askcf @ collegefashion.net, Och en dag kanske du ser svaret på din fråga här på webbplatsen!

Vad tycker du?

Vilka är dina favorit sätt att göra korta klänningar bärbara varje dag? Skulle du någonsin ha en fin klänning i klassen? Om så är fallet, hur skulle du utforma det? Låt mig veta i kommentarerna!