estadisticas web Skip to content

Försökte det: tvätta omvänd hår

College mode

Först var det galenskapen att inte använda schampo alls, sedan bytte vi till rengöringsbalsam. Nu förändrar vi det helt och gör tvätta omvänd hårdvs. konditionering först, sedan schampo.

När jag först hörde om den omvända hårtvättmetoden var min första reaktion att det förmodligen skulle lämna mitt hår torrt och trassligt. Normalt känns det torrt och grovt när jag bara schamponerar så jag känner att jag behöver balsam efteråt.

Även om jag hade låga förväntningar var jag väldigt nyfiken på att prova den här metoden, så Jag gjorde ett omvänd hårtvättstest i en vecka och ska dela mina resultat., liksom mina tips och tricks nedan.

Jag började med bara använda mitt vanliga schampo och balsam de första dagarna. (Jag är för närvarande på Wella Brilliance-linjen för fint till normalt hår, så det är de produkter jag använde.) Jag använde balsam från rot till spets och gnuggade det i mitt hår som schampo, sköljde sedan och schamponerade hela mitt huvud. .

Så hur fungerade det? Ärligt, mitt hår kändes som det normalt gör efter balsam, om inte mjukare! Jag blev så chockad. Jag torkar vanligtvis håret med en stor rund borste efteråt, så jag gjorde det och märkte faktiskt att mitt hår hade mer volym och renare än vanligt – väldigt coolt!

Jag var så imponerad av detta att jag fortsatte med den här rutinen de närmaste tre dagarna. En vän och jag diskuterade denna metod och hon föreslog Tresemme-linje för omvänd tvätt. Jag älskar en bra apoteksprodukt så jag köpte balsam före schampo. Den är formulerad för omvänd tvätt så jag var definitivt nyfiken.

Jag gjorde samma rutin som tidigare, förutom att jag bytte Tresemme mot Wella balsam. Den största skillnaden jag märkte är att jag tror att Tresemme krävde mer produkt, men eftersom du behöver mer balsam för den här metoden än vanligt, föredrar jag att använda ett billigare balsam.

Efter en vecka, Jag måste säga det Jag är konvert. Jag älskar faktiskt den här metoden! Det är perfekt för mitt fina, färgbehandlade hår som tenderar att tyngas lätt. Den omvända hårtvättmetoden lägger till mycket volym och förhindrar att mitt hår blir smutsigt så snabbt. Jag rekommenderar definitivt att du provar om du är nyfiken.

Vad tycker du?

Har du hört talas om den här metoden? Tror du att du kommer att försöka? Låt mig veta i kommentarerna om du försöker det!