Festival terminado, desintoxicación para un tú saludable

Festival över, detox för en frisk du

Festival över, detox för en frisk du

Navratri var en tid då många människor fastade, det fanns andra som inte ingick i denna rensningsprocess.

Nu när du känner dig skyldig över nedgången av semestersäsongen, dietutsläpp och övergivna fitnessregimer är det dags att avgifta din kropp för nästa festivalutgåva. En kroppsavgiftning är vägen att gå.

Vetenskap bakom avgiftning

Holistic Health Specialist Dr Manisha Jadhav säger: ”Vintern är en viktig tidpunkt för säsongsförändringar och infektionssjukdomar. Det är under denna tid som patogener blomstrar på grund av att våta patogener blomstrar på grund av fuktiga miljöer. “Medan avgiftning skulle bidra till att stärka vårt immunförsvar genom att eliminera toxiner, är det inte bara dieter som hävdar att de underlättar eliminering av toxiner utan också främjar hälsa och välbefinnande, utan också yoga som hjälper till att påskynda processen . Det rekommenderas att avgifta vår kropp med naturliga och mycket näringsrika livsmedel som färsk frukt, nötter och mejeriprodukter. Även om du är på diet är det viktigt att titta på dina näringsämnen och vätskeintag för att få energi och hålla dig frisk.

Avgifta din hud för Diwali

Att ständigt utsättas för föroreningar, smuts och toxiner kan påverka din hud och hudfärg. En säsongsbetonad avgiftningsrutin kan göra huden ljusare och minska en hel del hudproblem. Vissa förändringar i din diet och hudvårdsrutin kan avsevärt förbättra hur din hud känns inifrån och ut.

Fitnessnäringsläkaren Pallavi Srivastava säger: ”Den viktigaste punkten att komma ihåg under den här tiden är att svält inte betyder avgiftning. Detox betyder inte heller viktminskning, det är bara en rengöringsprocess. Träna bra, äta gott, meditera och håll dig frisk, för att slutföra processen naturligt ”.

Saker att göra

Drick mycket vatten, minst tre liter om dagen för att hjälpa din kropp att skölja ut gifter och metabolisera dem bättre. Ät mycket alkaliska rika frukter som äpple, banan, bär, druvor, citron, apelsin, persika, päron och vattenmelon. raffinerat socker och animaliskt fett Undvik rökning och alkoholhaltiga drycker En daglig promenad på 30 till 40 minuter är viktigt. Fortsätt med rutinmedicin under avgiftning

Detoxdieten

Detoxdieten är enkel och använder produkter som är lättillgängliga. Börja dagen med varmt vatten och limejuice. Sojamjölk tillsammans med vete- eller havreflingor eller ostmassa / yoghurt tillsammans med färska säsongens frukter är bra alternativ till frukost. Fukta med citronsaft, kärnmjölk och kokosnötvatten. Lager på nötter som mandlar, pistaschmandlar, valnötter och groddsallader att äta mellan måltiderna. Soppa, sauterade grönsaker kan ätas ofta. Fortsätt dricka grönt te. Tillsätt basilikablad, kanel, mynta och ingefära för att underlätta rengöringsprocessen.

Av: Srishti Shinde