Enkel uppsättning av sensoriska behållare för barn!

Enkel uppsättning av sensoriska behållare för barn!

Enkel uppsättning av sensoriska behållare för barn!

Om du har letat efter något barnrelaterat på Pinterest ens en gång, är det troligt att ditt flöde omedelbart översvämmas av idéer med “sensorisk behållare” och det finns goda skäl till varför. Barn älskar behållare fyllda med olika små föremål som de kan lägga i skålar eller rör, hälla fram och tillbaka och leka med djur eller bilar i mixen. Det är galet hur mycket små barn älskar att leka med dessa och jag tror att de kommer att tycka att det är mycket roligt för vuxna också!

Det sensoriska bordet: Jag såg på nätet att vissa människor har vänt detta IKEA skrivbord på ett sensoriskt bord och det är fortfarande min favoritidé hittills så det är den vi valde. Jag köpte två av dessa behållare och lock för att passa på ena sidan och en större container för att passa på andra sidan för att ge oss tre olika områden att spela i. Vi fick honom också en liten pall att använda vid bordet och eftersom den glider under bordet när den inte används tror jag att jag får en till för oss eller en vän att sitta på också. Vi bor i ett relativt litet hus (som min man och jag arbetar i, så det känns väldigt litet ibland), så jag ville verkligen inte ha ett bord som var endast för sensorisk plats. Så jag älskar att vi kan sätta tillbaka täcket på skrivbordet och det är också ett bord för att färga, äta, vad hon än vill göra för att matcha henne. Bordet är också ganska lätt, så om du vill ta det ute på en veranda eller något på en bra dag kan du. Du skulle bara inte lämna den ute över natten för att förhindra att fukt tränger in i innehållet i din behållare.

Behållartillbehör: Du kan fylla dina behållare till några centimeter djupa med åldersrelaterade föremål som torrt ris / bönor / pasta, pom poms, bollar av ull, smuts, stenar, vatten, sand, du heter det! Var noga med att komma ihåg vilken stor kvävningsrisk som kan vara för små barn och vänta tills de är över åldern för att vilja äta torr mat om du använder dem. För extra kul kan du också färga färgat ris att leka med (det finns också sätt att färga nudlar och bönor).

Jag älskar dessa träskålar och skoporna för behållarna och tången kan också vara roliga, men du kan verkligen använda vilken måttkopp / sked / skål du har till hands. Lola gillar också att fylla toalettpapperrör, så de är gratis och du kan återvinna dem när du är klar.

Aktiviteterna: Det finns massor av saker du kan göra med dina sensoriska behållare! Att bara plocka upp och hälla eller flytta saker från en plats till en annan räcker för de flesta små barn, så att de kan ha kul med bara skålar och skedar. Lola lärde sig att använda tång nyligen genom att plocka upp pom poms en i taget och flytta dem till en annan behållare, så att du kan hjälpa barnen att lära sig fina motoriska färdigheter genom att utöva sådana uppgifter. Det är också kul att samordna färgen på ditt färgade ris för att skapa ett blått vattenlandskap för havsdjur, grönt gräs för husdjur etc., eller bara använda vilka färger du vill för att begrava små bilar eller figurer för att hitta, gräva och rädda en i taget (små trädjur som dessa är perfekta för sensorisk lek i behållaren). Det är fantastiskt hur glada de är att se svansen eller huvudet på ett djur som sticker ut ur riset! Det finns också massor av roliga idéer online där människor använder sina behållare för att måla akvareller på snöhögar eller skumbubblor. Det kan vara ganska magiskt!

Rengöring: Okej, okej, jag vet att många av er tänker, “Jag slår vad om att det är kul för barnen (och mycket städning för mig!)” Och jag förstår helt. Visserligen är det förmodligen omöjligt att utföra en sensorisk binningaktivitet utan någon rengöring inblandad, så här är några idéer som hjälper dig att hålla efter rengöringssessionen till ett minimum:

1. Ta bort de enskilda behållarna från bordet för att leka med vatten / smuts / sand i badkaret och skölj sedan barnet och badkaret. Ta ut bordet för mer rörligt spel (använd en lövblåsare för att ta bort smuts eller sandlek). Använd en backsplash eller trasa under bordet för snabbare rengöring. Använd endast pom-poms och bollar istället för mindre / finare kornade material. Försegla de små luckorna mellan soptunnorna och bordet med maskeringstejp så att finkornade material inte faller ner på golvet.

Och det bästa enligt min mening …

6. Låt barnet hjälpa dig att städa upp! Det är bra för barn att lära sig att lägga undan sina egna leksaker, för det hjälper dig inte bara i det långa loppet (även om det säkert kan ta längre tid när de först lär sig att hjälpa till!), Men om du någonsin har sett hur stolt liten pojke kan vara! Eftersom de hjälpte dig som “stort” barn kan det också vara en bra självförtroende för dem. Kanske skulle ett litet rengöringsspel som det vuxna använder också vara till hjälp?

Men ibland blir barn röriga när de har kul, så glöm inte allt för en bra sak!

Som jag sa, jag älskar att vi väljer ett sensoriskt bord som vi enkelt kan konvertera till ett bord för andra typer av spel, så det är fantastiskt att ha den nivån av multifunktionalitet. Oavsett om du är ny med tanken på sensoriska behållare eller inte hoppas jag att du har hittat några idéer för att göra speltiden lite roligare för alla i ditt hus! puss kram. Laura

Credits // Författare och fotografi: Laura Gummerman. Bilder redigerade med A Color Story Desktop.