College Fashion

En ultra-detaljerad lista med tips för att skapa och underhålla dina hudvårdsändamål

College mode

Ljusare Super Pure Serum

Nytt år, nytt dig! Rätt? Oavsett om du helt uppfinner dig själv eller arbetar för att fortsätta på din nuvarande väg är det alltid viktigt att ta hand om din hud. Skapa eller förbättra din hudvårdsrutin det kommer att hjälpa din hud nu och bevara den för framtiden.

Nu säger jag inte att du måste gå från noll till 100 år 2019; istället, kom ihåg att något är bättre än ingenting. Att skapa en hanterbar rutin kommer att uppmuntra dig att hålla fast vid det och du kan alltid lägga till mer och byta saker när du hittar de produkter du verkligen gillar.

Därefter ska jag visa dig några exempel på hudvårdsupplösningar och min topp tips för att uppnå dem Under det nya året.

Exempel på nyårsresolutioner för hudvård

Det finns många olika steg du kan ta under det nya året för att hålla din hud frisk och se bra ut. Det viktigaste du behöver är ett engagemang för dig själv och dina behov. Här är några exempel på hudvårdsupplösningar för att komma igång:

 • Ta av dig smink varje kväll.
 • Var noga med att ta hand om din hud på morgonen OCH på natten. Många av oss försummar det ena eller det andra!
 • Sluta plocka vid akne.
 • Skapa en bra anpassad rutin som passar dina behov och hur mycket tid du kan lägga på den.
 • Behandla din hud med en mask var x: e dag / vecka, beroende på ditt schema.
 • Ta hand om din kropp! Du har hud överallt och det är viktigt att ta hand om det, låt oss säga med en fantastisk kroppskräm.

Nu ska jag gräva i hur man uppnår de mest komplicerade upplösningarna på listan, särskilt de som kretsar kring hudvårdsrutiner.

Om din resolution är att skapa en personlig hudvårdsrutin …

När du vill skapa en hudvårdsrutin måste du se till att du väljer produkter som hanterar dina personliga hudproblem. För en detaljerad guide om hur du skapar en hudvårdsrutin och vad du ska leta efter, läs vår guide till en enkel hudvårdsrutin. Jag kommer också att skriva detaljerade rutiner för hudvård för alla olika hudtyper under de kommande veckorna, så håll ögonen öppna!

Om du är en nybörjare för hudvård, här är Cliff Notes-versionen av de absoluta grunderna:

Det grundläggande

Det första du bör göra är ta av dig sminken. Makeupservetter är bra för resor, men de är inte bra för daglig sminkborttagning. Många (men inte alla) våtservetter tenderar att ha en högre än idealisk mängd alkohol, vilket kan torka mycket ut i huden. Denna lista har sminkborttagare som inte förstör din hud.

Nästa borde du vara rengöring Ditt ansikte. Detta hjälper till att ta bort kvarvarande smink och tar bort smuts och olja från ansiktet. Detta rengöringsmedel bör också användas på morgonen för att ta bort olja som har byggts upp över natten.

Nu måste vi återvinna fukten som avlägsnades genom rengöring. Återfuktande Det är tänkt att tillföra fukt och täta i fukt till huden. (FYI, i hudvårdsuttryck är “fukt” hudens oljeinnehåll och “hydrering” är vatteninnehållet). Det är viktigt att hålla båda i balans. En avskiljning ögonkräm den kan också användas om du vill vara snygg.

Nästa steg

Nu när du har grunderna kan du lägga till ett par extra steg för att starta din hudvårdsrutin.

Det första du kan lägga till är en toner. Toners är utmärkta för att förbereda huden för att absorbera produkterna som följer. På så sätt får du bästa prestanda från alla dina hudvårdsprodukter.

Du kan sedan tänka på att lägga till en serum. Dessa har koncentrerade ingredienser som kan hjälpa till att lösa specifika problem.

Slutligen bör din nästa dagliga artikel vara Solskydd. UV-strålar orsakar långvariga skador på de djupaste hudlagren, så du måste se till att du skyddar din nuvarande och framtida hud.

Och för när du behöver lite extra kraft kan du lägga till en mask när du behöver det. Masker ger snabbare och omedelbara resultat, men de används bäst för att komplettera en bra rutin så att resultaten håller.

Om din resolution är att behandla din hud var x: e dag / vecka …

Glossier Mega Greens Galaxy Pack

Att skänka dig en hudvårdskväll är en fantastisk upplösning eftersom det är ett perfekt sätt att ta hand om dig själv och din hud. Du kan lägg till en mask eller två i din nuvarande hudvårdsrutin för att få ett bra resultat! (För idéer, kolla in vår lista över olika typer av ansiktsmasker, vår fördjupade granskning av Tony Moly foliemasker och vår lista över de bästa koreanska ansiktsmaskerna där ute.)

Om du vill ta upplösningen till en högre nivå kan du försöka multimasking. Flera maskeringar är ett bra sätt att ta hand om de olika behoven i ditt ansikte. Det första sättet att göra flera masker är att identifiera vad varje ansiktsområde behöver och applicera olika masker på varje del. Du kanske till exempel vill minska oljan i mitten av ditt ansikte (prova Glossier’s Mega Greens Galaxy Pack) men få mer glöd på kinderna (prova Moisturizing Moon Mask, även Glossier).

Ett annat sätt att multimaskera är att applicera maskerna rygg mot rygg. När jag till exempel använder en lermask för att djupt rengöra mina porer, upptäcker jag ofta att den lämnar min hud torr. Så jag kommer att följa upp den med en återfuktande mask eller arkmask som hjälper till att fylla på min hud.

Ett annat snabbt tips att prova är använd en skrubba för att ta bort död hud från ansiktet och följ sedan med en mask. Om det finns en stor mängd torr hud som måste tappas, kan den huden störa produkten som din hud försöker absorbera. Att exfoliera dig själv först hjälper.

Snabba tips som hjälper dig att uppfylla dina syften

Även om upplösningarna är bra kan de vara svåra att följa, så jag ger dig några snabba alternativ som hjälper dig att hålla jämna steg. Dessa snabba tips kan integreras i din dagliga rutin eller helt enkelt användas på dina mest trafikerade dagar – valet är ditt!

Rutinmässiga tips

 • Skapa separata hudvårdsrutiner på morgonen och kvällen, på detta sätt kan du skapa en mindre morgonrutin som får dig snabbare ut genom dörren.
 • Ha alltid en enkel hudvårdsplan redo för nätter eller nödsituationer så att du inte hoppar över hudvård på lata eller upptagna nätter; kom ihåg, något är bättre än ingenting!
 • Försök bara lägga till en ny produkt åt gången, du vill att din hud ska anpassa sig till den nya produkten och om den börjar reagera vet du vilken produkt som orsakar den.
 • Var inte nervös! Att hitta rätt rutin och produkter för dig kan vara överväldigande, kan vara mycket försök och fel, och du kan reagera på vissa produkter. Så kom ihåg vad dina mål är med din hudvårdsrutin och justera därefter; kanske ditt mål är att göra din rutin snabbare eller kanske använda produkter med enkla ingredienser. Nyckeln är att anpassa den till dig och inte bli avskräckt.

Produktförslag

 • Kontrollera returpolicyn – många butiker som Sephora accepterar retur av sällan använda produkter om du reagerar på dem eller om de inte fungerar för dig.
 • För de tillfällen när du inte har tillräckligt med tid att rengöra, prova micellärt vatten som en ansiktsrengöring. Den appliceras med ett snabbt slag på en bomullstuss och det är inte nödvändigt att tvätta den. (Dessutom fungerar det som en sminkborttagare så att du kan hoppa över sminkservetterna.)
 • Leta efter en dagfuktighetskräm som fungerar dubbelt och innehåller SPF (men applicera aldrig SPF på natten) Här är våra favoritfuktighetsgivare med SPF.
 • Leta efter en ögonkräm som har lite färg så att du kan hoppa över concealern.
 • Det finns många stiftelser, BB-krämer och ögonkräm som redan har SPF så att du inte behöver oroa dig för en ytterligare produkt.
 • Prova en nattmask (du bär den på natten och tvättar den på morgonen) som dessa från Sephora Collection.
 • Varumärken börjar komma ut med stick-on ansiktsmasker så att du inte behöver oroa dig för att städa upp efter en rörig applikation som dessa glöd- och kolmasker från Yes To. Dessa är också fantastiska för flera maskeringar!

Vilka är dina hudvårdsupplösningar för 2019?

Vill du skapa en rutin eller förbättra en? Eller försöker du vara mer konsekvent med din kroppsvård?