estadisticas web Skip to content

En mästarkolorist berättar hur man förbereder och skyddar håret för sommaren

En mästarkolorist berättar hur man förbereder och skyddar håret för sommaren

imaxtree

imaxtree

Tror du att det är lika enkelt att byta hårfärg som en, två, tre? Inte om du vill göra det säkert. Vi pratade med Nunzio Savianos färglärare Stephanie Brown om att göra håret klart för sommaren, varför du kanske vill äta ostron och varför det är viktigt att skydda håret från solen.

theFashionSpot: Vilka är dina tips för människor som vill lätta håret? men för att minimera skadorna om de är mörka i färgen?

Stephanie Brown: Det är bäst att gå långsammare för att minimera skador, särskilt om du har färgat ditt hår mörkt. Om du går för en drastisk förändring rekommenderar jag att du mjukar upp basfärgen något för att undvika fläckar och sedan går till en djup höjdpunkt varje gång. Om du fortsätter att göra detta kommer det att fortsätta bli lättare om cirka tre till sex månader tills du har nått den nivå av ljushet du vill ha. Du kan försöka lätta håret på en gång, men jag rekommenderar det inte eftersom det kan göra mycket skada och färgen blir mer oförutsägbar, vilket innebär att du kan ha band i olika färger genom håret. Om du bara ska gå några nyanser ljusare, bör bara höjdpunkterna vara bra. Det görs bäst i salongen med en professionell för att få rätt nyans och ton.

tFS: Hur svårt är det att gå tillbaka till en mörk färg när du blivit blond? Är det säkert att göra det hemma?

SB: Det kan ibland vara svårt. Om du är väldigt ljusblond (dvs. platina) kan det vara en utmaning. Om så är fallet, kom alltid ihåg att först värma håret innan du tar på dig den nyans av brunett du vill ha. Om du inte gör det kan ditt hår se lerigt eller gråaktigt eller till och med grönt ut och saknar glans. Detsamma gäller om dina höjdpunkter är riktigt bleka. Återigen gör detta vanligtvis bäst av en professionell för att undvika misstag.

tFS: Beror ditt hårfärg på att skydda ditt hår från miljöskador? Beror det på om du har alla färger eller höjdpunkter?

SB: Du bör alltid skydda ditt hår från solen oavsett vad! Oavsett om håret är färgat eller inte, kan solen skada texturen och tonen. Men om du har mycket färgarbete i håret och inte skyddar det, finns det högre risk för oxidation. Oxidation kan göra att ditt hår blir rödbrunt, gör att du ser solid ut utan dimensioner, eller så kan det bli helt lättare och allt arbete du betalat för är borta.

tFS: Hur ska håret skyddas från sol, salt etc.?

SB: Hattar är den bästa solskyddsmedel, det finns några skyddsspray som fungerar men du måste inse att de är som solskydd, om du inte applicerar dem igen slutar de arbeta. För att skydda håret i vatten från salt eller klor, fukta håret med en flaska eller kranvatten och använd sedan ett balsam över hela håret. Jag älskar faktiskt att använda kokosnötolja för att skydda mitt hår. Detta skapar en barriär mellan vattnet och håret, vilket minimerar skador och samtidigt konditionerar för att förhindra att håret torkar ut.

tFS: Vilka är några av dina favoritmärken för hårvård?

SB: Jag älskar verkligen Kerastase på grund av schampon och balsam, de är utmärkta för att reparera och upprätthålla hårets hälsa och färgkvalitet. Kerastase gör också en bra salongprodukt som heter Fusio Dose, det hjälper färgen att vara längre och ljusare. Fusio-dosen kan också användas hemma och varar upp till 12 tvättar. Jag gillar också att göra några helt naturliga saker som bakpulver eller babypulver som torrschampo och kokosolja eller mangosmör (som är lite svårare att hitta) som en hårmask.

interiör vardagsrum 3 hög upplösning

tFS: Hur ska vår hårvårdsrutin skilja sig åt i varmt och kallt väder?

SB: När det är varmt måste vi skydda håret lite mer eftersom solen och värmen är de viktigaste komponenterna i oxidation. Men när det gäller schampo och masker förblir de i allmänhet desamma. Gör det bara oftare under sommarmånaderna.

tFS: migÄr det säkert att använda produkter som inte uttryckligen är markerade för färgat hår, om ditt hår är färgat?

SB: Det är inte farligt om det står fuktkräm eller värmeskydd. Du kommer att vilja hålla dig borta från produkter som innehåller alkohol eller om de påstår sig rengöra, skölja eller avgifta. Men om du är osäker, håll dig till produkter som specifikt säger färgsäkra.

tFS: Tror du på hårhälsotillskott?

SB: Jag älskar att ta fiskolja och vitamin E, vilket hjälper ditt hår att växa och få det att lysa.

tFS: Några kostrekommendationer för hårets hälsa?

SB: Lax är bra för att hålla håret starkt, valnötter är rika på biotin och D-vitamin, vilket är bra för att hålla hårfärgen blank och rik. Ostron hjälper till med håravfall och torr hårbotten. Dessutom hjälper spenat, blåbär och sötpotatis med hårets styrka och glans, och naturligtvis hjälper en övergripande hälsosam kost med minimal fet och ohälsosam mat.